Annak ellenére, hogy a világ leggyönyörűbb nője, Bella Hadid önértékelési problémákkal küzd

0

Tavaly Bella Hadid lett a világ legszebb nője a tudomány szerint, mivel arca szinte tökéletesen szimmetrikus minősítést kapott. A szupermodell szépsége kétségbevonhatatlan, mérések sem kellenek hozzá, de ez nem jelenti, hogy ne lennének gondok az önértékelésével. Hadid nyíltan beszélt bizonytalanságairól és mentális problémáiról, melyek időről időre jelentkeznek. Ezzel emlékezteti mindazokat, akik hasonló cipőben járnak, hogy nincsenek egyedül.

Kislánykora óta küzd az önbecsülésével.

Bella Hadid az egyik legismertebb arc a modellvilágban, gyakran nevezik “lenyűgöző szépségnek”. A szupermodell azonban nem volt mindig immunis a külsejével kapcsolatos bizonytalanságok kapcsán. Őszintén beszélt a kinézetével kapcsolatos kétségeiről, melyekkel kiskora óta szembe kellett néznie, és azt is elmesélte, hogyan lett úrrá rajtuk.

Néhány évvel ezelőtt egy őszinte interjúban elmondta, hogy korábban több kétsége volt a szépségével kapcsolatban, mint bárki másnak. Elmondta, hogy mindig is szégyellte a szemöldökét, de nem tudta, hogy bármit is tehetne ellene. De nem csak a szemöldöke okozott neki bizonytalanságot korábban. A súlya miatt sem volt önbizalma, 15 éves koráig “ducinak” tartotta magát.

Az orrát kamaszkorában megműttette, de később megbánta.

A szupermodell bevallotta, hogy 14 évesen volt egy orrműtétje. Azt is elmondta, hogy megbánta a döntését, és már azt kívánja, bárcsak megtartotta volna felmenői orrát. “Azt hiszem, belenőttem volna” – mondta Hadid.

Bár keringtek pletykák a kozmetikai beavatkozásairól, a modell mindig tagadta ezeket. “Sosem volt feltöltésem. Tegyünk ennek pontot a végére. Nincs vele problémám, de nem nekem való.”

Számos fizikai és mentális problémával küzd.

2012-ben Bella és családja lesújtó hírt kapott, mikor Lyme-kórt diagnosztizáltak mindannyiuknál, beleértve öccsét, Anwar Hadidot és édesanyját, Yolanda Hadidot is. Bella bevallotta, hogy a Lyme-kórral folytatott harc folyamatos küzdelem volt, és betegségét mások nem értik meg.

Hadid az elmúlt években fellépő mentális problémáival való küzdelmeiről is beszélt, főként bizonytalanságairól és szorongásáról. Instagramon posztolt őszinte szelfiket, hogy megmutassa küzdelmeinek valóságát, miközben szavaival a hasonló helyzetben lévőknek próbált erőt adni.

Posztjában emlékeztette követőit, hogy a közösségi média nem a valóság, és erről sosem szabad megfeledkezni. Azt üzente, hogy senki nincs egyedül a küzdelemben, ő hallja és látja őket.

Mindezek ellenére mindig próbál pozitív maradni.

Hadid TikTokon osztott meg egy őszinte üzenetet a szorongással való küzdelméről, megnyílt 7 millió követője előtt. A videóban elmesélte, hogy reggeli szorongása volt, amivel hihetetlen nehéz megbirkózni.

Elmondta, hogy pozitív megerősítésekkel próbálta kezdeni a napjait, de ezeket gyakran nehezen hitte el, mikor eluralkodott rajta a szorongás. Az egyik mantrája, hogy emlékezteti magát arra, milyen szerencsés, és hálás mindenért, amit az univerzumtól kapott.

Azzal, hogy nyíltan felfedte szorongásait, Hadid felhívta a figyelmet arra, mennyire fontos a mentális egészséggel kapcsolatos tudatosság és a segítségkérés. Üzenete emlékeztet arra is, hogy még azok is tapasztalhatnak mentális problémákat, akik úgy tűnik, teljesen rendben vannak, és nincs azzal baj, ha segítséget kérnek.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét