Bella Hadid a világ legszebb nője a tudomány szerint

0

Miközben a szépségről alkotott fogalmunk és a szépségideálok folyamatosan változnak, az az ősi formula, ami alapján mérhetővé vált az arc szépsége, változatlan maradt. Dr. Julian De Silva, az elismert plasztikai sebész ez alapján készült tanulmánya szerint pedig Bella Hadid a legszebb nő a világon.

Lássuk, mi teszi azzá!

Az arányok a legfontosabbak.

A görögök a testi szépség mérésére kidolgoztak egy arányszámot, ezt nevezzük aranyaránynak vagy aranymetszésnek. A régmúltban ezt főként művészek és építészek alkalmazták, de a modern korban a tudósok ezzel magyarázzák, hogy egyes embereket miért tartunk szebbnek másoknál.

Így méri a szépséget.

Dr. Julian De Silva a tanulmányában az aranyarányt számos sztár arcára vetítette ki, megvizsgálva az ajkak, az orr, az áll és a szemek méretét, valamint elhelyezkedését. Az arc hosszát és szélességét is lemérve azt részekre osztotta. Az ideális eredmény durván 1,6.

Bella Hadid arca áll a legközelebb a tökéleteshez.

Az ókori görögök szépségideáljához Bella Hadid arca áll a legközelebb. 94,35%-os eredményt ért el az aranymetszés szabályai szerint, ezen belül az álla 99,7%-os, gyakorlatilag tökéletes értékelést kapott.

A második helyre Beyoncé került 92,44%-kal. Ariana Grande 91,81%-ot kapott, őt Taylor Swift követte 91,64%-kal, majd Scarlett Johansson 90,91%-kal, Cara Delevingne pedig 89,99%-ot tudott elérni.

Bella Hadid beismerte, hogy az orrát átszabták.

Egy interjúban Hadid bevallotta, hogy az orrán plasztikai műtétet hajtottak végre még 14 éves korában. “Bárcsak megtartottam volna az elődeimtől örökölt orromat” – mondta. Azokat a pletykákat viszont tagadta, hogy az arcát feltöltette volna, vagy hogy felvarrták a szemét. Ikonikus arcformáját a jól bevált arctapaszoknak köszönheti saját bevallása szerint.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét