“Zárat tettem a lányom ajtajára, hogy megvédjem a tulajdonát a sógorom lányaitól.”

4

Ha tinédzser lakik a házban, akkor a napi hangulat mindig lutri – lehet, hogy az egyik nap meglepően kellemesen telik, de a következőn már egy serdülőkori zűrzavarban találod magad. És ha 3 tinédzserről van szó, akik nem jönnek ki jól, sok szerencsét! Szerencsére mindez átmeneti, és némi türelemmel és ügyességgel könnyen megoldást találhatsz mindenre.

Valaki segítséget kért egy olyan szituációban, ami bántja őt és a lányát. Többen segítő kezet nyújtottak neki, hogy a lehető leggyorsabban megoldódjon a probléma.

Daniel levele így szólt.

Sziasztok!

A sógorom elvált és hozzánk költözött a lányaival. Én házas vagyok, egy lányunk van, Amy.

A lányok nem tisztelik Amy privát szféráját. Besétálnak a szobájába, és kérdés nélkül elvesznek mindent, amire szükségük van. Amy panaszkodott, és én megkértem a lányokat, hogy hagyják ezt abba. Azonban a feleségem és Richard nem tekintenek erre problémaként.

Az utolsó csepp az volt, amikor Amy vett egy 100 dolláros rajzkészletet, amire régóta spórolt. Az egyik lány engedély nélkül elvette és véletlenül tönkretette. Amyt az ágyában sírva találtam. Vettem neki egy lakatot, mikor megtudtam, hogy értékes dolgokat tárol a házban.

Richard és a lányai látták a lakatot, és megsértődtek. Richard azt mondta, hogy a lányai nem tolvajok, és normális dolog a lányoknál, hogy kölcsönkérik egymás dolgait. Megszégyenítettek, és azt mondták, túlságosan féltem. A feleségem megkért, hogy vegyem le a lakatot, de erre én nemet mondtam, amíg a testvére és az ő lányai ki nem költöznek. Azt hitte, hogy el akarom küldeni őket, és azt mondta, hogy a családja utálna engem ezért.

Most nem beszélnek Amyvel és velem, és a feleségem nagyon el van keseredve emiatt az egész miatt.

Mit kellene tennem?

Remélem, hogy hamar válaszoltok.

Daniel

Néhányan próbáltak tanácsokkal segíteni Danielnek, hogy minden visszatérjen a normális kerékvágásba.

  • Beszéljétek meg szűk családi körben, üljetek le csak ti hárman, Amy, a feleséged és te. Mondd Amynek, hogy ossza meg az érzéseit, és mondd el azt is, hogy szenved a privát szféra hiánya miatt. Eközben magyarázd el a felségednek, hogy neked fáj látni, hogy a lányod nem boldog. A feleséged meg fogja érteni a szándékodat, ha valóban megnyílsz felé, és megosztod az aggodalmaidat.
  • Kérd meg a lányokat, hogy tiszteljék jobban Amy privát szféráját. Magyarázd el, hogy az, hogy engedély nélkül elvesznek dolgokat, nem kölcsönkérés, hanem lopás. Tudasd velük, hogy a lakat lekerül, amint megtanulják a különbséget, és hajlandóak figyelmesebbek neki.
  • Segíts a sógorodnak találni egy lakást. Már így is elég nehéz helyzetben van, elvált, és nincs hova mennie. Talán depresszió miatt nincs elég motivációja és energiája, hogy keressen egy helyet maguknak. Ajánld fel neki a segítségedet, és így talán gyorsabban talál új otthont.

  • Ne vedd le a lakatot, és ne hagyd a lányodat segítség nélkül. Bár nem úgy tűnhet, de most a lakat jelképezi annak a tényét, hogy elismered Amy frusztrációját, és teljes mértékben támogatod őt. Nincs annál rosszabb, mint úgy érezni, hogy a saját otthonodban nem vagy biztonságban és tehetetlen vagy, szóval legyen az a remény forrása a lányodnak.
  • Nyugtasd meg a lányodat, hogy nem fogod levenni a lakatot. Azt fogja érezni, hogy nagyobb biztonságban van és nyugodtabb lesz, mert van egy ember, aki támogatást mutat. Mondd el neki, hogy a helyzet átmeneti, és hogy te mindig az ő oldalán állsz.

A családi problémák valóban próbára tudják tenni az ember jellemét és a kapcsolatokat. Ezért fontos, hogy bölcsen hozzunk döntést, anélkül, hogy elkapkodnánk. Az alkalmanként előforduló vitákat lehetetlen elkerülni, de mindig lehet megoldást találni, ha az összes családtag együttműködik.

Te mit tanácsolnál Danielnek? Mondd el egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

4 hozzászólás

  1. Hajitsd ki a akis genyákat és véd meg a lányodat. Adj, rövid és egyértelmű határidőt az elköltözésre nekik. Akinek nem tetszik, mehet velük…

  2. én egyszerűen kidobnám őket , biztos , a feleséged nem a testvérével együtt ment férjhez hozzád .. a testvére költözzön el a lányaival , ha nem tudják tisztletben tartani amit kérsz! légy férfi a talpodon

  3. Ne hagyjad hogy ezt tegyék a lányoddal feleségednek meg mond meg hogy ne a más gyereke legyen a fontosabb hiába család tag akkor se ezzel a saját gyerekét különíti ki Ne menj bele a csapdájukba VÉD MEG A LÁNYODAT!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét