Vin Diesel és Paul Walker igaz barátságának a halál sem vetett véget – kettejük megható története, amit sosem ununk meg hallani

0

Paul Walker, a Halálos iramban című filmek sztárja 2013-ban hunyt el, sokkolva ezzel az egész világot. Halála azonban még a rajongóknál is jobban megrázta Vin Dieselt, a régi barátot és kollégát, akivel szinte testvéreknek tekintették egymást. Vin ennyi év után sem feledi barátját, még ma is különleges helyet foglal el a szívében.

Legjobb barátok a képernyőn és a való életben is.

Paul Walker és Vin Diesel először a Halálos iramban című filmben szerepeltek együtt. Walker Brian O’Connert, Diesel pedig a bandavezér Dominic Torettót alakította. A filmben köztük lévő érzelmi köteléken túl a két színész között a való életben is elkezdett kialakulni az a barátság, amiről azóta már tudjuk, hogy időn és téren is túlmutat.

Rögtön a sorozat elején barátságot kötöttek, ami a 2001-2013-ig tartó forgatásokkal csak még tovább fejlődött. Diesel néhai barátja lányának, Meadow-nak a keresztapja is, ami szépen bizonyítja, hogy a két színész kapcsolata nem csak a kamerák előtt volt szoros.

“Amikor először elkezdtünk forgatni, azt gondoltuk, egy klasszikus autós film lesz, megcsináljuk és ennyi” – emlékezett vissza Diesel. Bevallotta, mennyire bizonytalan volt azzal kapcsolatban, hogy a filmnek 7., 8., 9. és 10. része is készülhet. Elmesélte, hogy tettek egymásnak egy ígéretet, hogy a 10. rész után abbahagyják.

A tragikus baleset.

2013. november 30-án Walker Twitteren adta hírül a követőinek, hogy a sorozat 6. része hamarosan látható lesz. Néhány órával később autóbalesetet szenvedett és a helyszínen meghalt.

Walkerről mindenki jól tudta, hogy mennyit jótékonykodik. Azon a napon is egy jótékonysági eseményen vett részt. A filmben játszott karakteréhez hasonlóan a gyors autók a való életben is a szenvedélye voltak. Azon a napon Walker és a barátja, Roger Rodas egy jótékonysági rendezvényt tartottak a saját sportautó-kereskedésükben.

Amikor a gyűjtés befejeződött, Walker beült az anyósülésre, Rodas pedig a kormány mögé. Hirtelen, csupán néhány száz méterrel arrébb a sofőr elvesztette uralmát az autó felett. A jelenlévők rögtön próbáltak segíteni, de tehetetlenek voltak. Walker barátai csak tehetetlenül figyelték, ahogy a színész halálhíre villámgyorsan terjed a médiában. Órák múlva már mindenki tudta, hogy Paul Walker elhunyt.

Vin Diesel életében nem múlik el nap úgy, hogy ne gondolna legjobb barátjára.

Vin Diesel és Paul Walker közeli barátok voltak, így mikor a színész elhunyt, az mélyen lesújtotta Dieselt. Legjobb barátjának elvesztése örökre nyomot hagyott benne. Ezért is igyekszik mindig őrizni az emlékét, és sokat beszél különleges kapcsolatukról. Nem ritka az sem, hogy egy-egy interjú alkalmával ezt a témát érintve elsírja magát a kamerák előtt.

Arról is mesélt, hogy a tragédia utáni másnap Paul édesanyjával találkozott, aki részvétét fejezte ki neki. Ez nagyon meglepte őt. “Kérdeztem tőle, hogy ‘Miért? Miért nekem mondod, hogy sajnálod?’, és ő azt felelte: ‘Mert te a másik feledet vesztetted el.’”

Vin Diesel nehezen tudta elfogadni, hogy bizalmasa és fő támasza hirtelen eltűnt, többé nem támaszkodhattak és nem vigyázhattak egymásra. Walker mindenben mellette állt, főként akkor, amikor Diesel azon igyekezett, hogy helyrehozza a kapcsolatát az édesanyjával. “15 év telt el, hogy senkiből valakivé váltam, és ő mindvégig ott volt mellettem. Aztán egy nap elmegy, és ezt nagyon nehéz megélni.”

Mivel a Halálos iramban 7. részének forgatásai már elkezdődtek, Dieselnek nem volt ideje meggyászolni barátját. Kénytelen volt úgy viselkedni, mintha a forgatásokon is ott lenne mellette a barátja. “Egész életemben színészkedtem, de arra nem tanítanak meg, hogyan gyászolj és közben tegyél úgy, mintha egy jelenetben ott lenne veled.”

Különleges kapcsolat a családjaik között.

Paul Walker és Vin Diesel között a kapcsolatot még a halál sem tudta megtörni. Diesel az elhunyt színész családjával is nagyon szoros kapcsolatban maradt, egyfajta apapótlóként van jelen az életükben. Diesel a második lányát Pauline-nak nevezte el Paul előtt tisztelegve.

A két család gyakran jár össze, a lányaik is jó barátságban vannak egymással. Diesel és Meadow viszonya olyannyira közeli, hogy a színész elhunyt barátja lányának keresztapja.

“Ő az első, aki apák napján felköszönt – mondta Diesel. – Látni őt a lányaimmal egyike a legszebb pillanatoknak. Amikor látom, hogy Pauline-nel játszik, az olyan mélyen érint, hogy el szoktam képzelni, hogy ezt Paul is látja fentről.”

Az egyik legjelentőségteljesebb gesztus, amit Vin Diesel Paul családjáért tett, az volt, hogy lányát, Meadowt apukája helyett az oltárhoz kísérte. Ez mindenkit meghatott, hiszen egyértelműen megmutatta, hogy Vin Diesel mennyire szerette barátját, és hogy az ő halála után sem hagyta magára a családot.

“Az áldások után mindig tragédiák következnek az életben – írta Diesel Instagramon. – Nézd ezt a fotót, Pablo. Mosolyogni fogsz rajta. Az az angyal, akire a csodálatos, testvéri tanácsaiddal segítettél nekem felkészülni, ugyanaz az angyal, akit a drága Meadow felkért koszorúslánynak.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét