Tudósok felfedik, hogy férfiak és nők lehetnek-e “csak barátok”, és az igazság durvának tűnhet

0
2521

A “Férfi és nő között lehet csak barátság?” talán az egyik legvitatottabb kérdés hosszú idő óta. Olyan híres filmek mint a Harry és Sally vagy mint a Jóbarátok című sorozat próbálják elmagyarázni, hogy a férfiaknak és nőknek végül úgy is vonzódni fognak egymás iránt.

Nem számít, hogy mennyire próbálod különválasztani a barátságot és a szerelmet, az emberek mindig megkérdőjelezik a barátaidat, akik ellenkező neműek. Mielőtt belemennél a vitába, kérlek, olvasd el az alábbi cikket, mert több minden kiderül a témáról.

Tudósoknak régóta kérdéseik vannak a témával kapcsolatban. Míg a nők a “csak barátok” elképzelésben ragadhatnak az ellenkező nemmel kapcsolatban, a férfiak lehet, hogy máshogy gondolják.

April Bleske-Rechek, a Wisconsini Egyetem pszichológia professzora elvégzett egy kutatást arra vonatkozóan, hogy egy nő elkezd-e vonzódni a férfi barátjához vagy sem. A felmérés eredményei szórakoztatóak.

Egy 10 pontból álló skálán lehetett válaszolni a felmérés kérdéseire. Az eredmények azt mutatják, hogy a férfiak hajlamosabbak vonzódni a nő “barátaikhoz”, míg a nők kevésbé vonzódnak a férfi “barátaikhoz”. A nők nem zárkózottak, csak nem vonzódnak a férfi barátaikhoz, míg a férfiak néha nem tudják kezelni azt, hogy barát zónában vannak, és elkezdenek érezni valamit a női barátaik iránt.

Volt még egy érdekes megfigyelés. Majdnem 200 önkéntest kértek meg, hogy válasszanak egy személyt az ellenkező nemből, akivel érzelmileg nem kötődnek egymáshoz, és írják le a köztük lévő kapcsolatot és kémiát. Választaniuk kellett aközött, hogy “Csak barátok vagyunk.” vagy “Fizikai vonzalmat érzek iránta.” vagy mindkettő.

Míg a férfiak 42%-a mondta, hogy vonzódik az ellenkező nemű barátjához, a nőknek csupán 29%-a ismerte el ezt a tényt. A férfiak 17%-a, a nőknek pedig 5%-a jelölte mindkét lehetőséget.

Megállapították, hogy kevesebb nő mutat vonzalmat a férfi barátai iránt. Másrészről a férfiak őszintén bevallották a vonzalmukat a női barátaik iránt.

Tulajdonképpen sok női gesztust félreértenek a férfiak. Tehát, ha kedves és barátságos vagy a férfi barátaidhoz, a tanulmány szerint esélyes, hogy hamarosan hallani fogsz szerelmi vallomást.

A férfiak és nők közötti “csak barátok” fogalmat többé-kevésbé lelepleztük. Bebizonyosodott, hogy ez a fajta kapcsolat nem igazodik a természetes emberi hajlamainkhoz.

Egyetértesz? Kérlek, oszd meg a gondolataidat egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét