Tippek a 10 legtöbbször hamisított termék valódiságának felismeréséhez

0

Sokan pazaroljuk a pénzünket hamisított termékekre, amikről azt hisszük, hogy valódiak.

Hogy legközelebb ezt elkerüld, megmutatjuk, hogy hogyan ismerd fel, hogy a következő 10 legtöbbször hamisított termék valódi-e.

10. Levi’s farmer

 • Hátsó zseb, címke: Az ívelt varrás a hátsó zseben minden típusra jellemző, kivéve a ritka Authentics Signature-t. A Levi’s felirat a címkén kis e-vel van írja. Nagy e-vel írva csak az exkluzív darabokon és a hamisítványokon lehet látni. Az övbújtatónál látható sorozatszámot megismétlik a belsejében lévő szövetdarabon is.
 • Gombok és szegecsek: A gombok fémből készülnek. A tetejükre a Levi Strauss felirat van vésve, a másik oldalukra pedig a darab sorozatszáma. A szegecsek rézből készülnek (ritkán fedik őket zománccal), és a külső és a belső részükön is látható a sorozatszám.

9. Lacoste póló

 • Gombok: Változatos a színük, mert többnyire gyöngyházból készülnek. Laposak és enyhén nyeregszerűek középen. Két lyuk van a cérna számára (felül és alul). Nincs felirat rajtuk.
 • Címke: A zöld krokodilt külön varrják, majd ráerősítik a pólóra. A gomboktól oldalra helyezkedik el, az alsó részükhöz közelebb (a hamisítók gyakran megfeledkeznek erről). A krokodil testrészeit könnyen fel lehet ismerni.

8. Victoria’s Secret fürdőruha

 • Anyag: Az összes fürdőruha dupla anyagból készül. Az egyszínűeket is egyszerűen ellenőrizheted, ha a felső és az alsó réteget más irányba húzod.
 • Mérettáblázat és címke: 5 fő méret van a fürdőruháknál: XS, S, M, L és XL. A másolatok általában csak S, M és L méretben elérhetők. Ha a melltartó merevítős, ugyanúgy jelölik a méreteket, mint egy átlagos fehérneműn (34A, 34B, stb). A címkék kizárólag rózsaszínek, feketék, fehérek vagy átlátszók. A gyártási hely Kína vagy Sri Lanka.

7. Rolex óra

 • Számlap: A Rolex számlapja zafírüvegből készül. Ha vizet cseppentesz rá, megmarad a csepp. A naptármező kissé meg van emelve. Van egy apró korona a 6-os szám közelében (ez a 2002 után gyártott összes modellre vonatkozik).
 • Másodpercmutató: A másodpercmutató egyenletesen mozog, nincsenek ugrások a járásában. Hiába próbálod, nem fogod hallani a hangját.
 • Hátsó panel: A másolatoknak gyakran átlátszó a hátsó panelje. Az eredeti modelleknek mindig fémborítása van, ami alá be van gravírozva a sorozatszám és az elnevezés.

6. Ray-Ban szemüveg

 • Tok: Bőrből készül, egyenetlen a felülete, és a Ray-Ban logó rajta van a csatján, amitől balra a cég pecsétje látható. A tok borítása elöl durva, hátul puhább. Belül fekete velúr.
 • Lencsék: A bal lencsén Ray-Ban felirat van, amit nem lehet leszedni. A jobb lencsén lézeres gravírozás van vagy belülről vagy kívülről.
 • Szárak: A bal száron RB kezdettel egy sorozatszám látható, ami tartalmazza a következő információkat: a szemüveg színe, a sötétítés szintje, a lencsék átmérője és az orrnyereg mérete. A jobb száron feltüntetik a modell nevét, az előállító üzem betűjelét és az európai biztonsági előírásoknak megfelelő címkét.

5. Converse tornacipő

 • Külalak: A talprész nem kevesebb mint 3 centi magas. Hátul “ALL STAR” felirat látható (illetve egy csillag középen) és semmi más.
 • Címke: A nyelv hátoldalán lévő matrica érintés hatására megmozdul (a hamisítványokban csak egy darab papír van). A felső részénél 2 széles varrás található. A címkén szerepel a 6 karakterből álló sorozatszám is.

4. Air Max sportcipő

 • Légkamra: Az eredeti cipők esetében levegő van az átlátszó műanyagborítás alatt. A hamisítványoknál általában egyáltalán nincs levegő a műanyag alatt. Úgy tudod ellenőrizni, hogy megnyomod. Az eredetieket nehéz benyomni, és az elem gyorsan visszatér az eredeti formájába.
 • Címke és talp: 2008 óta a címkéket az Air Max modelljeiben termikus úton rögzítik, tehát egyáltalán nincs szükség tűre és cérnára. A sorozatszám 6 karakterből áll, a következő 3 karakter a szín kódolása. A talp jó minőségű gumiból készül és enyhén lekerekített.

3. Christian Louboutin cipő

 • Külalak: Ha egyenes felületre teszed, egy eredeti darab esetében a lábujjaknál lévő cipőrész és a sarok egy szintben lesz. A sarok és az oldalsó részek nem magasak (ez a márka védjegye) és jellegzetesen lekerekítettek. A cipő fő része és a sarok ugyanabból az anyagból készül.
 • Talp és talpbetét: A cipőtalp mindig piros, maga a szín élénk. Szerepel rajta a “Christian Louboutin”, valamint a “Made in Italy” felirat és a méret. Néha a bőrből készült modellekre a “Vero Cuoio” kifejezést is ráírják. A “Christian Louboutin” dombornyomott. Semmi más bélyegző vagy felirat nem engedélyezett.

2. Apple EarPods fülhallgató

 • Csomagolás: Az eredeti fülhallgatókat enyhén kékes műanyag dobozban árulják (a hamisítványoké általában sárgás). A doboz súlya a fülhallgatóval együtt 50 gramm.
 • Külalak: Az eredeti termék kiváló minőségű, az illesztések tökéletesek. A hangszórók nyílásainál fémből készült szűrők vannak (a hamisítványok esetében ezek műanyagok). A másolatokról gyakran hiányzik a Jobb/Bal jelzés.

1. Samsung telefon

 • Kijelző: A legtöbb modell esetében a kijelző AMOLED. Ennek az egyik jellemzője az élénk fekete szín. A hamisítványok általában szürkések, kékesek vagy barnásak.
 • Ellenőrző kód: Tápláld be a titkos *#7353# kódot. Az eredeti Samsung Galaxy meg fogja nyitni a speciális tesztelő menüt. A *#0*# kombináció segít tesztelni a képernyőt, a hangszórót és a telefon más funkcióit.
 • Azonosítószámok: Az akkumulátor alatti táblán fel van tüntetve a modell kódja, a sorozatszám és az IMEI szám. Ha beütöd a *#06# kódot, a képernyőn megjelenik az IMEI és a sorozatszám (de ez csak néhány telefon esetében működik).

BÓNUSZ: Bármilyen márka

Bármilyen márkát is kedvelsz, mindig figyelj a csomagolás minőségére és arra, hogy a termék úgy működik-e, ahogy kell. A híres gyártók maga a termék és a csomagolás designjára és funkcionalitására is büszkék. A külső tökéletessége azt mutatja, hogy mennyire törődnek az ügyfelekkel, illetve a saját hírnevükkel.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét