“Szükségünk van ezekre az emlékekre” – Chris Hemsworth találkozhatott felesége 87 éves verziójával, arra az esetre, ha Alzheimer-kóros lenne

0

A Határtalanul Chris Hemsworth-szel című dokusorozat forgatása során Chris Hemsworth-nek lehetősége volt szembesülnie a halandóságával, amikor több genetikai tesztet is elvégeztetett. Az egyik teszt kimutatta, hogy a Thor sztárja hajlamos az Alzheimer-kórra, ennek kialakulására 8-10-szer nagyobb esélye van, mint egy átlagos embernek.

Miután ez kiderült, Hemsworth bejelentette, hogy átmenetileg szünetelteti a munkát, hogy több időt tölthessen a családjával. Elmondta, hogy a szeretteivel közös emlékek lesznek számára a legfontosabbak, hiszen retteg attól, hogy ezek az emlékek végül elhalványulnak. “A gondolat, hogy nem fogok emlékezni az életemre, a feleségemre, a gyerekeimre, ez a legnagyobb félelmem.”

Hemsworth felesége megmutatta, hogy férjének nem kell egyedül átmennie ezen.

Elsa Pataky közel 13 éve Hemsworth felesége és édesanyja 3 gyermeküknek. Ő is feltűnt a sorozat egyik igazán érzelmes epizódjában. Hemsworth elmondta, hogy fél az öregedéstől, ezt pedig csak tovább fokozta benne a genetikai vizsgálat eredménye. Ezért a stáb kitalált számára valamit. Patakyt 50 évvel idősebbé változtatták egy különleges VFX smink segítségével. Elsa elmesélte, hogy nagyon sebezhetőnek érezte magát, és nem akarta, hogy a férje így lássa, de túlesett a dolgon.

Hemsworth-nek azt mondták, hogy egy időseknek tartott táncórán egy idős rajongójával fog találkozni, helyette azonban feleségét pillantotta meg 87 évesen. A színész rögtön felismerte feleségét, és azonnal könnyes lett a szeme. A pár bevallotta, hogy nagy kihívás volt számukra így látni egymást. Pataky azt mondta a férjének: “Veled akarom megélni ezeket az éveket. Szükségünk van ezekre az emlékekre.”

A színészt nagyon meghatotta ez a katartikus pillanat, és rádöbbent, hogy az öregedés természetes folyamat, és amíg élete szerelme mellette van, nem lehet baj. “Azt hiszem, elég szembetűnő, hogy én magam is közeledek ehhez a korhoz. Ami kevésbé ijesztővé teszi, az az, hogy van kivel megélnem, hogy olyan emberek vannak körülöttem, akiket szeretek. Ettől sokkal könnyebb elfogadnom.”

Pataky szerint, ha férjénél ki is alakul az Alzheimer-kór, ezt a pillanatot akkor sem fogja elfelejteni. Lehet, hogy egy ponton túl már nem ismeri fel az arcát, de talán felesége időskori verziója megmarad az emlékei között. “Azt hiszem, erre a pillanatra örökké emlékezni fogunk. Annyira mély volt, annyira váratlan. Biztonságban éreztem magam. Gyönyörű volt.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét