Sokat bántották a kinézete miatt, végül ő lett az első vörös hajú Miss Anglia

0

Jessica Gagen 26 éves volt, mikor 30 másik jelöltet megelőzve megszerezte a Miss Anglia címet. Győzelme nem csupán a koronáról szól, megtestesíti az elszántság és a személyes megerősödés történetét is.

Harcolt az előítéletekkel vörös haja miatt.

A természetes vörös hajú Jessica számos nehézséggel szembesült útja során. De minden akadály ellenére örül különleges külsejének, bizonyítva, hogy minden jó, ha a vége jó.

Jessica most repülőmérnöknek tanul, és közben modellkedik. Kamasz évei nem voltak könnyűek, a középiskola után újra kellett építenie önbizalmát.

Jessica észrevette, hogy még sosem nyerte el vörös hajú nő a Miss Anglia címet, ezért úgy érezte, ideje felhívni a figyelmet arra, hogy a természetes vörös hajúak mennyi kihívással szembesülnek az iskolai évek alatt.

Hamarosan előnyt kovácsolt a hátrányból.

Jessica elmesélte, milyen nehéz volt számára a 7. osztály, mikor az iskola mosdójában kényszerült megenni az ebédjét. Elhatározta, hogy másokat fog inspirálni: “Elhatároztam, hogy megmutatom azoknak a gyerekeknek, akik ugyanezen mennek át, hogy egyszer vége lesz, és nem fog örökké tartani.” Modellkarrierje 18 éves kora után indult be, így már a nemzetközi kifutókon is magabiztosan vonulhatott végig.

Ő lett Miss Anglia.

Bár az előző évben második helyezést ért el, Jessica nem mondott le a győzelemről. A verseny 94 éves történetében ő lett a legelső vörös hajú Miss Anglia 2022-ben.

Az első vörös hajú szépségkirálynő.

Jessica részvétele a Miss Anglia szépségversenyen azt a célt is szolgálta, hogy inspirálja a tudomány, a technológia, a matematika területén tevékenykedő lányokat. “Miután rájöttem, hogy még nem volt vörös hajú győztes, az is feltűnt, hogy a tévében sem sok vörös hajú műsorvezetőt látok” – mondta.

Győzelme után Jessica hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy a fiatalabb gyerekeket képviselje, és ösztönözze őket arra, hogy a kihívásokat erősséggé változtassák. “Én már átmentem ezen, te is használd a fájdalmadat arra, hogy előnyt kovácsolj belőle” – mondta, és kiemelte, hogy a kitartás igazi szupererő.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét