Sok elutasítás után a család örökbe fogadta fiuk legjobb barátját, bizonyítva, hogy a szeretetnek nincsenek szabályai

0

Kevin és Dominique Gill úgy döntöttek, hogy nevelőszülei lesznek néhány rászoruló gyereknek, amíg azok az örökbefogadásukra várnak. Amikor Andrew megérkezett az életükbe, először úgy gondolták, ő is csak rövid időre lesz náluk. De olyan kötődés alakult ki a család és a fiú között, hogy 2 év után hivatalosan is örökbe fogadták.

Mindketten a gyermekgondozásban dolgoznak, ezért döntöttek úgy, hogy nevelőszülőként segítenek a rászoruló gyerekeken.

2018-ban Kevin és Dominique hívást kaptak, hogy az akkor 10 éves Andrew-nak lennének-e a nevelőszülei. Ez volt a fiú 26. nevelőotthona. A párnak már bőven volt tapasztalata a nevelőszülőség terén, hiszen Andrew már a 3. gyermek volt az otthonukban, akinek ellátták az ideiglenes felügyeletét.

Dominique úgy emlékszik vissza az első időszakra, hogy elég nehéz volt, de semmiképp nem akartak lemondani Andrew-ról.

Andrew-t már kétszer is örökbe fogadták, de egyik sem volt sikeres.

Gillék tőlük telhetően mindent meg akartak tenni, hogy segítsék Andrew örökbefogadását, mert tudták, hogy mekkora szüksége van egy szerető családra. Ám az a család végül úgy döntött, Andrew mégsem felel meg nekik, ezért a fiú visszakerült Gillékhez.

Kevin és Dominique nagyon aggódtak Andrew jövőjéért, tudták, hogy ez a helyzet hatással lehet rá, agressziót és rossz viselkedési formákat hozhat elő belőle. A fiú azonban nagyon boldog volt, hogy újra visszakerült hozzájuk.

A párnak volt egy saját, Andrew-val nagyjából egykorú fia.

Három hónap elteltével a pár és Andrew is tudták, hogy az ügynökség nagy erőkkel keresi az örökbefogadó szülőket a fiú számára. Dominique azonban felfigyelt arra is, hogy Andrew milyen jól kijön fiával, Joc-kal. Nyilvánvaló volt, hogy ha külön kellene válniuk, az megviselné őket.

Dominique elmondta a férjének, hogy nem szeretné elengedni Andrew-t még egyszer, és a szíve azt súgja, hogy az a helyes döntés, hogy adoptálják őt. Az egyetlen aggodalma az volt, hogy Andrew nem fejezte ki egyértelműen, hogy szeretne velük maradni, inkább mindenkit próbált eltaszítani magától.

A pár egy gesztussal hozta Andrew tudtára, hogy szeretnék örökbe fogadni őt.

Dominique azt akarta, hogy mindenki kérdezzen rá Andrew-tól, hogy szeretne-e végleg velük maradni. Mivel a fiú sok arcot látott már, és az emberek jöttek-mentek az életében, szerette volna tudatni vele, hogy ez a család nem mond le róla.

Elvitték egy parkba sétálni, és meglepetés volt számára, hogy a család, akivel az ügynökség mindvégig egyeztetett, Gillék voltak. Azóta Andrew-nak is szerető családja van, legjobb barátja, Joc pedig a testvére is lett.

Andrew és Joc még mindig jó barátok.

Andrew 4 éve lépett be a Gill család életébe, és 2 éve hivatalosan is örökbe fogadták. Andrew és Joc ma már mindketten kamaszok, akiknek kialakult a saját érdeklődési körük, de még mindig együtt játszanak, a szobáik is egymás mellett vannak. Nem egyforma a személyiségük, de az anyukájuk szavaival élve most is a legjobb barátok, ahogyan korábban is azok voltak.

A Gill család ma már 6 tagból áll: a szülők, Kevin és Dominique, és a gyerekek, Joc, Andrew, Kynnedi és KJ.

A családnak számos társadalmi kihívással kell szembenéznie, de ezt az életmódot semmiért sem cserélnék el.

Mikor megjelennek valahol együtt, az emberek egyből felfigyelnek arra, hogy Andrew nem a vér szerinti gyerekük, és elkezdenek érdeklődni, hogy került be a családba. Az iskolában Joc és Andrew is került már olyan helyzetbe, hogy nem hitték el, hogy egy családból valók, Andrew-nak ezt fotókkal kellett alátámasztania.

A családban minden gyermek egyenlő, mindenkit tisztelet és elfogadás vesz körül. Egyik sem különleges vagy kevesebb a többieknél. 4 vállalkozást üzemeltetnek, és céljuk az afroamerikaiak vállalkozásainak elősegítése, de arra is törekednek, hogy fehér gyermekük is ugyanolyan lehetőségeket kapjon, mint a többiek. A család elkötelezett a befogadás és az iránt, hogy mindenki szeretve érezze magát.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét