Sam Smith így hódította meg a zenei világot, és lett kulturális jelenség

0

Sam Smith zenéje világszerte belopózott az emberek szívébe, a toplisták élén landolt és számos elismerést hozott. Dalainak hatása pedig nem csak zenei téren érvényesült, hiszen Smith valóságos kulturális ikonná és példaképpé lett általuk.

Samnek sosem volt könnyű dolga.

Sam Smith zenekedvelő családban nőtt fel, szülei mindketten nagy zenerajongók voltak. Édesapja háztartásbeliként otthon volt, és imádott gitározni, édesanyja napközben bankban dolgozott, szabadidejében pedig kórusban énekelt.

Smith-t sokat gúnyoltak gyermekkorában, amiért az átlagosnál nagyobb volt a melle, ezért 12 évesen zsírleszíváson esett át. Miután a helyi főiskolán befejezte a tanulmányait, elhatározta, hogy teljes munkaidőben a zenével fog foglalkozni. Ekkor költözött Kelet-Londonba, hogy beindítsa karrierjét. A megélhetés érdekében alkalmi munkákat vállalt, közben pedig környékbeli fellépései voltak.

Hamarosan zenei ikonként ismerte meg a világ.

Smith kivételes zenei tehetségére nem sokkal később felfigyeltek, sikerült aláírnia egy szerződést egy nagy lemezkiadóval. Megható, érzelmes szövegei hamar hírnevet szereztek neki, rövidesen generációja egyik legünnepeltebb művészévé vált. A többi pedig – ahogy mondani szokás – már történelem.

Smith egyedülálló énekesi képességei a zeneipar legnagyobbjainak figyelmét sem kerülték el. Az énekesnek ennek köszönhetően megjelenhetett a debütáló albuma, az In the Lonely Hour, melyben meg tudta mutatni hihetetlen hangterjedelmét és érzelmi mélységét. Smith számára az igazi mérföldkő a 2015-ös Grammy-díj-átadó volt, ahol 6 jelölésből 4 díjat sikerült elhoznia.

A zenei sikerek után elhatározta, még tovább megy.

Smith keményen dolgozott, új zenéket írt és felvételeket készített, hogy továbbra is lenyűgözze rajongóit. Emellett az LMBTQ-közösség szószólója is lett. Nyíltan és őszintén beszélt a saját útjáról, amit bejárt, megosztotta tapasztalatait a világgal abban a reményben, hogy másokat is ösztönözni tud önmaguk felvállalására.

Samet a közönség jól ismeri merész öltözködési stílusáról is. Mindig feszegeti a határokat, és nem fél a ruháin keresztül is kinyilatkoztatni saját személyiségét. A fenti fotón látható ruhájával egy teljesen új korszakot nyitott a divat világában.

Nem csak a vörös szőnyegre vesz fel különleges ruhákat.

Smith sokféle ruhát felvesz, a bőrdzsekitől és skinny farmertól kezdve a fodros szoknyáig és a túlméretes pulóverig. Stílusa teljesen egyedi, minden ruháját a sajátjának érzi, így magabiztosan tudja viselni őket.

Akár zenét készít, akár a vörös szőnyegen fotózkodik, Smith bebizonyította, hogy olyasvalaki, akivel számolni kell a jövőben is. Élete és stílusa is egyedi, erőteljes lelkületét tükrözi, és arra ösztönöz, hogy legyünk hűek önmagunkhoz.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét