Penélope Cruz nem engedi, hogy 10 és 13 éves gyerekeinek mobiltelefonja legyen, és az okok nagyon meggyőzőek

0

Penélope Cruz és Javier Bardem sajátos nevelési stílust képviselnek. A kétgyermekes anyuka bepillantást engedett családi életükbe. Hangsúlyozta, hogy nagyon ügyel gyermekei – a 10 éves Luna és a 13 éves Leo – biztonságára, és amikor csak lehet, óvja őket a nyilvánosság elől.

A 49 éves Penélope Cruz megfontolt édesanyja Javier Bardemmel közös két gyermekének, Lunának és Leónak.

Kijelentette, hogy semmi sem tántoríthatja el attól, hogy megóvja gyermekeit, és biztosítja számukra azt, hogy a rivaldafény kizárólag a saját döntésük legyen, a saját feltételeik szerint.

“Az ő joguk eldönteni, hogy olyan munkát választanak-e, ami a nyilvánosság előtt zajlik vagy sem. Bármikor beszélhetnek erről, mikor készen állnak rá” – mondta.

A spanyol színésznő 2 évvel ezelőtt elismerte, hogy azon kisebbséghez tartozik, akik óvják a gyermekeiket a közösségi médiától. Ezt most újból megerősítette, kiegészítve azzal, hogy gyermekei nem használnak mobiltelefont.

Egy interjúban Cruz annak a veszélyeiről beszélt, mikor a gyerekek túl korán kerülnek kapcsolatba a közösségi médiával. “Nagyon könnyű valakit manipulálni, főleg, ha még fejlődésben van az agya.” Kifejezte aggodalmát a gyerekeket és a kamaszokat fenyegető veszélyek miatt: “Kegyetlen tapasztalat ez a gyerekeknek és a kamaszoknak”, hozzátéve, hogy a következményeket pedig nem az ő generációja viseli, akik 25 évesen ismerkedtek az első mobiltelefonnal, hanem a fiatalabb generáció.

Penélope beszélt a saját viszonyáról is a közösségi médiával: “Nagyon furcsa viszonyom van a közösségi médiával. Nagyon keveset és nagyon óvatosan használom. Van benne valami, aminek nincs értelme, és ami főleg a fiatalabb generációkra hat. Nagyon sajnálom a mostani kamaszokat. Olyan, mintha a világ valamiféle kísérletet végezne rajtuk. ‘Ó, lássuk, mi történik, ha egy 12 évest kiteszünk ennyi technológiának.’”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét