Paul Newman és Joanne Woodward kapcsolata a mai generációk számára is példaként szolgálhat

0

A hollywoodi párok többnyire olyanok, mint a mikrós vacsora: villámgyorsak, magas hőfokon égnek, és sokan bámulják őket. Paul Newman és Joanne Woodward esetében azonban kizárólag a legtisztább érzések jutottak szerephez. Valódi ritkaságnak számítottak Hollywoodban, kapcsolatukra ennyi idő távlatából is érdemes egy pillantást vetni, hiszen ma is az őszinteség és az odaadás szimbólumai.

Felnőtt korukban találkoztak.

1953-ban ismerték meg egymást, mikor mindketten szerepeltek a Picnic című darabban a Broadwayn. Románcuk már évek óta tartott, mikor 1958-ban összeházasodtak. Ez volt a kezdete annak a hosszú és boldog utazásnak, ami több mint 50 éven át tartott, egészen Paul Newman haláláig, 2008-ig. Ez idő alatt a pár 16 filmet készített együtt.

Még a régi, fekete-fehér fotókról is sugárzik az egymás iránti szeretetük és szenvedélyük. Nem véletlenül nevezték őket “Hollywood arany párjának”.

Két sikeres karriert is összehoztak, de mindig a család volt az első.

Ahogy Paul Newman csillaga egyre magasabbra ívelt, Joanne a családnak kötelezte el magát. Emellett azonban rengeteg szerepet is kapott, az évek során nyert Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjakat is. Az egyik filmjében, az 1985-ben forgatott Do You Remember Love-ban egy Alzheimer-kóros nőt alakított. Woodwardnál ezt a betegséget 2007-ben diagnosztizálták.

Joanne később egy interjúban beszélt arról, hogy a családot helyezte előtérbe. “Eleinte még az volt az álmom, hogy igazi filmsztár leszek. Ez valahol a 30-as éveim közepén kezdett kopni, mikor rájöttem, hogy én nem ilyen fajta színész vagyok. Fájdalmas felismerés volt. A gyerekeim miatt lerövidült a karrierem. Egy időben ezért nehezteltem, és így nem volt a legjobb a gyerekek körül lenni.”

Minden kísértés ellenére hűségesek maradtak egymáshoz.

Paul Newman valóságos szívtipró volt, és ezt még a mai sztárok is elismerik. Egyszer Brad Pitt és George Clooney is a világ legvonzóbb férfijának nevezték. Nem csoda, hogy rengeteg pletyka keringett Newman állítólagos viszonyairól.

Egy interjúban egyszer így beszélt erről: “Otthon steaket kapok. Miért mennék el hamburgerezni?” Felesége erre így reagált: “Valahányszor hallom ezt, fel akarok robbanni.”

Évekkel később Newman tüdőrákos lett, Woodwardnál pedig már jelentkeztek az Alzheimer-kór tünetei, Paul egy emlékezetes dolgot mondott: “Kiváltságosnak érzem magam, hogy szerethetem ezt a nőt – mondta gyermekei és barátai előtt egy összejövetelen. – Életem öröme, hogy feleségül vehettem.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét