Oké vagy sem? Egy nőt nem engedtek felszállni a repülőre, mert bikiniben volt

0

A 21 éves nő azt állítja, nem engedték felszállni a repülőre, miután bikiniben érkezett a kapuhoz. A nő elmagyarázta, miért jelent meg így, és hogy tisztességtelennek érzi az eljárást. Esete online vitát váltott ki.

A brazil modell és cosplayer, Kine-Chan a Cyberpunk: Edgerunners című webes anime sorozat egyik karakterének, Rebeccának a jelmezét öltötte magára, azaz fekete bikinit, kék parókát és fekete szandált vett fel, hogy így jelenjen meg egy rendezvényen. Chan ezután a brazíliai Navegantes reptérre ment, hogy felszálljon a járatára, majd ott – a saját elbeszélése alapján – megállították és “nem megfelelő” öltözéke miatt nem engedték felszállni.

Chan Instagramon számolt be az esetről, ahol elmondta, miért így öltözött fel: “Egy nagyon bosszantó dolog történt hétvégén. A Navegantes reptéren próbáltam repülőre szállni Rebecca jelmezébe öltözve egy rendezvényre menet. Tudtam, hogy késésben vagyok, ezért rögtön a jelmezt vettem fel, nem pazaroltam az időt. De azt mondták, menjek haza és öltözzek át, mert amit viselek, az ‘nem megfelelő’.”

Posztja alatt a követői gyorsan megosztották véleményüket és vegyes reakcióikat. Egyesek szerint a modell túl messzire ment ezzel az öltözékkel. Valaki ezt írta: “Imádlak, de felkaphattál volna valami gyorsan felvehető ruhát, például egy egyberuhát vagy egy gombolható blúzt.”

Mások más véleményen voltak, és támogatták Chant: “Nagy csalódás, hogy a reptéren kitiltottak téged, egy tehetséges művészt, Rebecca csodás jelmeze miatt. A szólásszabadságot és a kreativitást mindig tiszteletben kellene tartani és erősíteni kellene” – írta valaki.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét