Nincs szükséged stylistra, hogy karcsúbbnak tűnj és csinosabban öltözködj

0

Nem mindenki születik hibátlan stílusérzékkel. Ha te is egyike vagy azoknak, akikből ez a képesség hiányzik, tudnod kell, hogy semmi sem lehetetlen. Bárki megtanulhatja kombinálni a ruhadarabokat úgy, hogy elrejtse a hibáit és kiemelje az előnyös adottságait. A legfontosabb, hogy ismerd az alapszabályokat, és tartsd is be őket.

Ha soha nem tudtad jól összeállítani a szettedet, valószínűleg egészen eddig a legunalmasabb darabokat viselted. Itt az ideje szintet lépned és változatosabban öltözködnöd a következő tippek segítségével!

  • Mindig azt halljuk, hogy a vízszintes csíkoktól csak kövérebbnek látszódunk, míg a függőleges csíkok karcsúsítanak. De a német fizikus, Hermann von Helmholtz elmélete szerint az a négyszög, ami vízszintes csíkokból áll, magasabbnak tűnik, míg az, amelyikben függőleges csíkok vannak, szélesebbnek látszódik. Ne félj tehát a vízszintes csíkozású ruháktól, mert nem feltétlenül leszel nagyobb darab bennük! Már ettől is jóval változatosabb lehet a ruhatárad.

  • A stylistok sokszor mondják, hogy mindig a megfelelő méretű ruhát vedd meg. Egy kisebb méret minden hibánkat megmutatja. A fotón ugyanazt a ruhát láthatod két különböző méretben. Lehet, hogy neked is ki kell dobnod a ruháid felét, mert túl feszesek..?

  • Köztudott, hogy a színekkel jól lehet játszani, hogy megváltoztassuk testünk arányait. A fekete hatására például karcsúbbnak nézünk ki, hiszen ez a szín jobban elnyeli a fényt, és kisebbnek láttatja a dolgokat. Ezt a hatást egyértelműen láthatod a képeken. A széles vízszintes sáv a derékrészen sokkal vékonyabbnak mutatja a derekat.

  • A fekete cipőt tartjuk a legelegánsabbnak, de ha bőrszínű harisnyát viselsz, sokkal jobban fog mutatni rajtad egy testszínű cipő, ami megnyújtja a lábaidat. Ha a harisnyád és a cipőd azonos színűek, a láb és a cipő egyetlen testrésszé olvadnak össze, ettől tűnik hosszabbnak a lábad. A képen fekete és testszínű cipővel is láthatod az összeállítást. A fekete cipőnek kétszer olyan magas volt a sarka, de mégis a testszínű cipőben tűnik hosszabbnak a láb.

  • Megint Hermann von Helmholtzot kell idéznünk, aki szerint az a négyszög, amit alul és felül is fekete vonalak határolnak, magasabbnak tűnik, mint a fehér vonalak által határolt négyszög. Ez az oka annak, hogy az olyan szoknyákat és ruhákat, melyeken alul egy fekete sáv van, nem szabad fekete harisnyával felvenni, különben alacsonyabbnak és szélesebbnek fogsz tűnni. Nem igaz tehát, hogy a fekete minden körülmények között karcsúbbá tesz. De ha testszínű harisnyát veszel fel, máris más a hatás.

  • Úgy tudtad, hogy a vízszintes csíkok szélesítenek? Az igazsághoz azonban azt is tudni kell, hogy csak a széles csíkok emelik ki a hibákat. A vékony csíkok ezzel szemben elrejtik azokat és a sziluettre helyezik a hangsúlyt. A képen láthatod, hogy a szélesebb csíkozású ruha nem tette csinosabbá a látványt. A második ruha azonban a vékonyabb csíkokkal megdöntötte azt a tévhitet, hogy a keresztcsíkozás mindenképpen kövérít. Figyeld meg, a keskeny csíkok milyen szépen emelik ki a mellet és hogyan karcsúsítják a csípőt!

  • A térd alá érő szoknyákban magasabbnak és karcsúbbnak tűnhetünk. De nem az alacsony nők! Az ilyen hosszúságú szoknyákat tudni kell megfelelően viselni. A legjobb, ha csakis magassarkú cipővel vesszük fel őket. A képen láthatod, hogy a magassarkú cipővel mennyivel jobban mutat.

  • A test közepe felé mutató vonalak karcsúbbá teszik a derekat, a felsőbb és alsóbb részeit a testnek pedig nagyobbnak mutatják. Ez a Müller-Lyer-illúzió a gyakorlatban. Az ilyen ruhákban karcsúbbnak és magasabbnak is látszódunk. Az egyenes kabát a fotón nem kelt elegáns benyomást, míg a karcsúsított sokkal csinosabbnak mutat.

  • A függőleges, oldalukon kontrasztos csíkozású ruhák tökéletes megoldást jelentenek arra, hogy karcsúbbnak tűnjünk. Ebben az optikai illúzió van segítségünkre. Ha a vonalak egy kicsit görbülnek is, akkor még homokóra alakunk is lehet a ruhában. Egy ilyen ruhára minden nőnek szüksége van, hiszen ha kicsit duci, akkor vékonyabb lesz benne, aki pedig túl sovány, annak tökéletes sziluettet csinál.

Ezek után már nem úgy fogsz vásárolni, hogy rettegsz a keresztben csíkos ruháktól, a nagyobb méretektől, és biztosan lesz a ruhatáradban testszínű cipő is. Fogadd meg azt a tanácsot is, hogy próbálj fel olyan színű ruhákat, amilyeneket eddig még sosem vettél! Egész másként fogod látni magad bennük, egyes darabokban saját bevallásod szerint is úgy fogsz mutatni, mint a topmodellek a kifutón!

A próbafülkében készített szelfikkel elkerülheted a hirtelen felindulásból elkövetett vásárlásokat

Egy ilyen fotóval hamar kiderül, hogy egy ruhát igazából rossz ötlet lenne megvenni. Amikor lefotózod magad ruhapróba közben, egyből tudni fogod, hogy jól áll-e neked vagy sem.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét