“Nem kell szőrtelennek lenned ahhoz, hogy bikinit viselj” – mondja két nő heves vitát váltva ki ezzel

0

Ahogy az idő egyre melegebb, sok nő kezd gyakrabban szőrteleníteni, borotválkozni vagy gyantázni, mielőtt felvesz egy szoknyát vagy kimegy a strandra. De 2 fiatal nő szerint nem követelmény a sima, szőrtelen bőr, inkább csak egy opció.

Sara Puhto és Bella Davis két influenszer és testpozitivitás aktivista.

Sara Puhto és Bella Davis két fiatal nő, akik több ezer követőt gyűjtöttek Instagramon. Tartalmaik általában a testpozitivitásról, saját tökéletlenségeikről szólnak, elfogadásra biztatják a nőket, hogy szeressék a testüket, és érezzék magukat magabiztosnak benne, függetlenül attól, hogy a társadalom mit gondol róluk.

Nagy port kavartak azzal a kijelentésükkel, hogy a strandra szőrteleníteni csupán egy opció, nem pedig követelmény.

Nyár elején egy kollázst posztoltak, megmutatva magukat bikiniben, borotválatlan bikinivonallal. “Az egyéni döntésed, hogy borotválod, gyantázod vagy megnöveszted-e a szőrödet – olvasható a szövegben. – Olyan nem létezik, hogy a tested valamitől rosszul néz ki. Senkinek nem tartozol azzal, hogy sima, szőrtelen, dudoroktól mentes bőröd legyen!”

A poszt villámgyorsan terjedt, és több mint 50.000 lájkot kapott, valamint több száz kommentet. De a nők, akik úgy döntöttek, reagálnak a testpozitiv posztra, nem mind értenek egyet a két influenszerrel.

Posztjuk megosztotta a közvéleményt, sokaktól kaptak kommentet, akik vagy egyetértettek vagy vitába szálltak velük.

“Sosem vennék fel bikinit így, teljesen szőrös bikinivonallal, soha, még akkor sem, ha fizetnének érte” – adott hangot valaki az egyet nem értésének. “Nem, nem és nem” – írta másvalaki. De még többen voltak azok, akik úgy vélték, Puhto és Davis üzenetére igenis szükség van. “Ilyen posztokat látni a testszőrzetről mindig sokat jelent nekem, mivel nagyon szőrös vagyok, és jó tudni, hogy ezzel nem vagyok egyedül” – írta egy nő.

“Milyen őrült dolog, hogy normalizálnunk kell valamit, ami egyébként teljesen normális” – írta egy másik nő. “Nekem voltak időszakaim, mikor gyantáztam/borotválkoztam, és volt, mikor teljesen meghagytam a szőrt. Mindkettőt megtanultam elfogadni egyéni döntésként, melyek eltérő okokból vonzóak számomra, kb. úgy, mint az, hogy bakancsot vagy edzőcipőt vegyek fel” – írta egy harmadik.

Manapság mind több nő hajítja el a borotvát, és tekint a szőrtelenítésre opcióként, nem pedig kötelező dologként.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét