“Nem használok botoxot” – az 56 éves Salma Hayek felfedte a titkait, hogy hogyan öregszik természetesen és méltóságteljesen

0

Az elmúlt 2 évben a trendek elfoglaltabbá és boldogabbá tették a plasztikai sebészeket, mivel a beavatkozások száma 40%-kal nőtt. Egy olyan világban, ami jobban fókuszál arra, hogy valaki kívülről fiatalnak nézzen ki, mint arra, hogy fiatalnak érezze magát, nehéz büszkének lenni a ráncokra.

Salma Hayek soha nem akarta megállítani az időt, azonban van néhány trükk a tarsolyában, ami segített neki megőrizni az élénk személyiségét, és néhányat ezek közül meg is osztott.

A nagymamájának tartozik köszönettel a szépségtitkokért.

A nagymamája kozmetológus volt, Párizsban tanult, és annak szentelte az életét, hogy megőrizze a nők szépségét. Hayek megosztotta: “Soha nem mosom meg az arcomat reggel, a nagymamám azt tanította, hogy éjszaka a bőrünk újratölti azokat a dolgokat, amiket napközben elveszítettünk. Plusz ha este alaposan megtisztítom, miért lenne koszos, amikor felébredek?”

Beiktatja a mozgást a napja minden kis részébe.

Állandóan úton van, hektikus a napirendje, és minden átlagos napja tele van programokkal a mexikói-amerikai színésznőnek. Nincs sok ideje tornázni, azonban valaki, akivel Londonban dolgozott, megtanította neki, hogyan maximalizálja a mozgást, és tartsa úgy a testét, hogy minden feladat edzésnek minősüljön. Salma Hayek tudatos minden mozgást illetően – amikor fogat mos, vállmagasságban tartja a karjait, és úgy lépcsőzik, hogy a feneke dolgozzon, ne a térdei.

Az a módszere, hogy olyan mozgásformát végez, amit élvez.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Salma Hayek Pinault (@salmahayek) által megosztott bejegyzés


Nem szereti az edzést, de imád táncolni, ezért beépíti ezt a rutinjába. A kedvenc testmozgás számára az, ha sétáltatja a kutyáit – és edzőknek hívja őket.

Nem festeti a haját.

Azon túl, hogy szabadon és a természetes formájában hagyja a haját, Hayek nem is festeti, és henceg a “természetes fehér hajával”. Egyrészt azért nem festeti, mert nincs hozzá türelme, másrészt azért, mert mint mondja, “Azt, ami maradt a fiatalságomból, nem akarom arra használni, hogy tettetem, hogy fiatalabb vagyok, és nem élvezem az életet.”

A fiatalos kinézetét egy egyszerű 10 dolláros krémnek tulajdonítja.

Magasztal egy krémet, aminek a fő összetevője a tepezcohuite (Mimoza tenuiflora), ami nagyon népszerű Mexikóban. Regenerál, támogatja az egészséges bőr növekedését, és elsődlegesen az égési sérülések kezelésére használják. “Ezért nem használok botoxot, nem hámlasztok, nem alkalmazok feltöltőanyagot. Csak a krémjeimet használom.”

A diétákra azt mondja, “Nem, nem nekem valók!”

A színésznő büszke az idomaira, és bevallotta: “Nem szeretek diétázni, nem vagyok jó benne.” Rajong az ételekért, és nem hisz az ezekkel kapcsolatos korlátozásokban. Ha stresszes, azt mondja, az ételekhez fordul, hogy vigaszra leljen. De beépíti a gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztását a mindennapi rutinjába, hogy visszakanyarodjon a kiegyensúlyozott étrendhez.

Egy kicsit kevésbé ismert trükk tőle a csontleves fogyasztása.

A színésznő szerint az ilyen fiatalos kinézet egyik titka a napi egy csészényi adag elfogyasztása ebből a csodálatos főzetből. Megosztotta, hogy “Tele van kollagénnel, ami segít helyreállítani a bőr, a körmök és a haj szövetét.” Abban is segített Hayeknek, hogy természetes gyógymódot találjon a hátfájására.

Mit gondolsz, mi a legjobb módja annak, hogy a lelkünk fiatal maradjon? Mi a legjobb egészséggel kapcsolatos tipp, amit valaha kaptál?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét