Mit akarnak valójában a férfiak egy párkapcsolatban

0

Az 1930-as években Dr. George W. Crane megalkotott egy házassági értékelési skálát, amivel a férjek értékelhették a feleségeiket és fordítva. Bármelyik nő kaphatott -1 pontot azért, mert vörösre festette a körmét vagy hajcsavarókkal a fején aludt. Ijesztő elképzelni, mifélék lehettek akkoriban a házastársi viták kiváltó okai. Közel 100 év telt el azóta, és a jó feleség definíciója ma már egész más.

Listába szedtük, hogy a mai férfiaknak mik az igényeik és miket várnak el egy párkapcsolatban.

1. A férfiak szeretik az őszinte nőket.

Korábban úgy hitték, minden férfi imádja, ha hízelegnek neki és dicsérik. De a házassági szakértők szerint a férfiak ennél jóval nagyobbra tartják az őszinteséget, éppen úgy, mint a hűséget, a tiszteletet és a fizikai vonzerőt.

A férfiak a párjuktól az igazat akarják hallani. Az igazat, nem pedig a kritikát! A tökéletes feleség tehát az, aki őszintén, de ítélkezés nélkül mondja el a véleményét.

2. A férfiaktól sem áll távol a csevegés.

Talán furcsának tűnik, de csevegni a semmiről a férfiak is szeretnek. A közhiedelemmel ellentétben a férfiak nem szeretik azokat a nőket, akik folyton hallgatnak, hiszen tényleg érdekli őket, hogy mi van veled.

A szakértők szerint az egyik legfőbb oka annak, hogy a házasságok tönkremennek, a kommunikáció hiánya. Ha nincs miről beszélgetnetek, az már riasztó jel. A kommunikáció segít, hogy megértsétek egymást, és ennél jobb módszer nincs, míg fel nem találják a gondolatolvasást.

3. Romantikusabbak a nőknél.

Egy vizsgálatban elemezték ki, hogy a nők vagy a férfiak romantikusabbak-e. Érdekes következtetésre jutottak. Kiderült, hogy a férfiak lekörözik a nőket a romantikában. A tiszta érzések nagyon fontosak számukra, és általában ők azok a párkapcsolatban, akik elsőként fejezik ki, hogy mit éreznek. A nők azonban jóval gyakorlatiasabban választanak maguknak partnert.

4. Szeretik a kisminkelt nőket.

A legtöbb férfi azt mondja, hogy a természetes szépségnél semmi sem lehet szebb, de ez sajnos hazugság. Egy amerikai felmérés szerint azok a nők, akik kisminkelik magukat és gondosan elkészítik a frizurájukat, sokkal vonzóbbak a férfiak számára. A fizikai vonzalom még mindig olyan tényező, ami igen fontos a férfiaknak.

5. A szívükhöz a gyomrukon át vezet az út.

Az otthoni főzés nagyon fontos a férfiaknak. A szakértők szerint ennek mélyebb jelentése van. Az étvágygerjesztő illatok az otthonosság érzetét keltik. A férfiak nagyon boldogok attól, mikor a választottjuk gyakorolja a főzést és megtanul új recepteket. Hogy a férfiak szeretik azokat a nőket, akik főznek nekik, nem csupán sztereotípia.

6. Nem szeretik a nyilvánosságot.

Ha Facebook vagy Instagram nélkül nem tudod elképzelni az életedet, és a magánéleted minden részletét örömmel teszed közzé, jusson eszedbe, hogy ez riasztó lehet a hozzád közel állók számára. A férfiak nagyon óvatosak a nyilvánossággal kapcsolatban, nem vágynak arra, hogy pletykák tárgyai legyenek. A pszichológusok szerint a férfiak inkább elkerülik azt, hogy a figyelem rájuk irányuljon, és azokat a nőket értékelik, akik óvják a nyilvánosságtól a magánéletüket.

7. Szeretik az önmagukat elfogadó nőket.

Az édes kis butuska, aki tátott szájjal issza párja minden szavát, biztosan alulmarad egy magabiztos, önmagát elfogadó nővel szemben. Hogy miért? Nagyon egyszerű. Egy magabiztos nő egyenlő partner a kapcsolatban, akivel minden problémán együtt lehet átjutni. Egy erős nő valódi támaszt jelent.

De nem ez az egyetlen ok. Egy önmagát elfogadó nő magabiztos, elégedett az életével, azaz nem lesz irritáló a viselkedése.

8. Saját térre van szükségük.

A szakemberek szerint a nők inkább szeretik a szabadidejüket is a szerelmükkel tölteni, ezzel szemben a férfiak szeretik megőrizni függetlenségüket, és néha szívesebben vannak egyedül. A tökéletes egyensúlyt meg kell találni egy párkapcsolatban. A legtöbb szakember szerint a fojtogató szerelem és a beteges féltékenység még a legerősebb szerelmet is képes tönkretenni.

9. Nem mindig a szexen jár az eszük.

Az a sztereotípia, hogy a férfiaknak folyton a szexen jár az eszük, már a múlté. Egy amerikai pszichológus szerint ennek a tévhitnek a kialakulásában nagyrészt a nők voltak ludasok. Egy bizonyos fajta viselkedést vártak el a férfiaktól: hogy bátrak és kissé bunkók legyenek.

Valójában a férfiaknak nem csak a fizikai közelség számít. Szeretnék átélni azt az érzést, hogy sikerült végre kikötniük, megértésre és melegségre találniuk. Hidd el, a férfiak már rég belefáradtak abba, hogy folyton azt bizonygassák, mennyire macsók.

10. Nem félnek hivatalossá tenni a kapcsolatukat.

A férfiak nem félnek a házasságtól, de nagyon óvatosak, mikor új kapcsolatba kezdenek, és próbálják elkerülni a hirtelen döntéseket.

Kutatások szerint egy férfinak több időbe telik és több érzelmét emészti fel, míg túl lesz egy szakításon. A statisztikák szerint a nők jóval fiatalabb korukban hajlandók házasságot kötni, mint a férfiak. A neurológusok ezt azzal magyarázzák, hogy a nők hamarabb jutnak el az érettség bizonyos fokára.

Fontos, hogy megértsd a párod érzelmi szükségleteit és foglalkozz vele. Ha így teszel, nem fogja a félelem beárnyékolni az életedet.

11. Egyaránt vágynak fiú- és lánygyermekre is.

A közhiedelemben az él, hogy a férfiak fiú gyereket szeretnének, aki továbbviszi a családnevüket. Egy fiút, akivel mehetnek horgászni és együtt nézhetik a meccset a tévében. De egy felmérés eredménye szerint a legtöbb férfi egy kislányról álmodik. A pszichológusok szerint ennek oka, hogy a leendő szülők jobban tartanak azoktól a nehézségektől, melyek egy fiúgyermekkel járnak együtt, mint például a verekedések, iskolai problémák, csínytevések.

Napjainkban azonban a helyzet változik, már nem lehet nemenként szétbontani, hogy a fiúkra vagy a lányokra jellemző-e inkább a rosszalkodás.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét