Milyen úti célt válassz a személyiséged alapján

0

A legtöbbünknek a nyár fénypontja, amikor hosszabb-rövidebb időre elutazhatunk valahova és kikapcsolódhatunk. De a kikapcsolódás nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Vannak, akik a lehető legjobban szeretnék megismerni a helyet, ahova ellátogattak, szeretnének belesni minden egyes utcába, szeretnék megkóstolni a helyi ételkülönlegességeket, legyen az akármennyire bizarr, míg mások a passzív pihenést preferálják, hiszen az év nagy részében rohannak, és most végre pihennének, legszívesebben ki sem mozdulnának a hotelből. A kettő között persze még számos alternatíva van, mindenki igyekszik megtalálni a számára megfelelőt, ám ez korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, főleg, ha egy nagyobb társaság vagy család nyaral együtt.

Szeretnénk segíteni, hogy egy kicsit tisztábban lásd a lehetőségeket. Cikkünkben találsz egy tesztet is. Ha te és azok, akikkel együtt utazol ugyanazt az eredményt kapjátok, a felhőtlen nyaralás garantált.

Ahhoz, hogy a nyaralás valóban kikapcsolódás legyen, előzőleg tisztázni kell néhány sarkalatos pontot. Minden szempontból tökéletes hely csak kevés létezik, de ha meg tudod fogalmazni a preferenciáidat, sokkal könnyebben tudsz dönteni arról, hogy számodra egy adott úti cél ideális-e vagy sem. Ehhez pedig először is gondold végig a következőket:

 • A kaland a legfontosabb számodra?
 • Nevezetességeket, látnivalókat, múzeumokat szeretnél megnézni?
 • Az idő nagy részét a strandon fogod tölteni, az legyen hibátlan?
 • A szállás nyugodt, csendes környéken legyen vagy pezsgő éjszakai élet közelében?
 • Ha többen utaztok együtt, szeretnétek együtt lenni egy nagy házban vagy több kisebb apartman is megteszi?

Ha kisgyermekkel utaztok, akkor természetesen az ő igényeit is figyelembe kell venni. Ilyenkor szemponttá válhat az, hogy van-e közelben gyermekmedence, játszótér és megfelelő programok.

Csupán két kérdés megválaszolása után szeretnénk javasolni számodra egy ígéretes úti célt. Biztosak vagyunk benne, hogy azonnal kedvet kapsz a nyaraláshoz! Hogy meg tudd nézni az eredményt, jegyezd meg a válaszod után található betűt.

A következők közül melyiket találod a legideálisabbnak?

 • A szállás a tengerpart közelében van, és a napot olvasással, koktélozással, napozással fogom tölteni. → O
 • A szállás elhelyezkedése igazából nem fontos, szervezett túrákon, kirándulásokon fogok részt venni, és odavisznek az indulóponthoz. → T
 • A szállás nincs kimondottan a városközpontban, de jók a közlekedési lehetőségek, ami szuper, mert szeretném bejárni a környéket, megnézni a látnivalókat. → V

A csodás nap után mivel szeretnéd tölteni az estét?

 • Keresek egy ígéretes éttermet, ahol vacsorázhatok. → V
 • A hotelban már vacsoráztam, szóval elindulok egy kellemes sétára, esetleg beülök valahova egy italra. → S
 • Megvárom a naplementét a parton, aztán visszamegyek a szállásra, és készülődök a későbbi hatalmas bulira. → B

Az ideális úti cél számodra:

OV: Positano

OS: Valletta

OB: Los Angeles

TV: Aspen

TS: Angkor

TB: Dublin

VV: Barcelona

VS: London

VB: New York

Hol nyaraltál legutóbb? Telitalálat volt?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét