Milyen pózban kellene ülnünk a WC-n

0

A matek mindenhol jelen van, még a mosdóban is. Kiderült, hogy a WC-n ülés szöge nagyon is sokat számít, még az egészségedre is hatással lehet. Tehát van helytelen és helyes kivitelezési módja is.

Megvizsgáltuk a székelés matematikáját, hogy megtudjuk, melyik a legjobb testhelyzet. Bónuszként feltárjuk, hogy a kakilás és a boldogság hogyan függ össze.

1. Guggolva

Egy tanulmány szerint guggolni a legjobb. A nyugati civilizációban élőknek ez valószínűleg mégsem a legkényelmesebb póz, hiszen az itteni WC-ket üléshez tervezték.

2. Ülve és előre hajolva

Előre dőlni nem a legjobb ötlet, végtére is gondolni kell a vastagbél megfelelő pozíciójára. Ha mégis előre hajolsz, úgy tedd, hogy közben a könyököd érintse a térdedet. Ebben a helyzetben kerülhetsz olyan szögbe, mint guggolás esetén.

3. Ülve és hátradőlve

Ha abból indulunk ki, hogy a guggolás a leghatékonyabb póz, akkor a hátradőlve való ülés nem tűnik a legjobb ötletnek. Ilyenkor a puborektális izomnak és a végbélnek nagyobb erőfeszítéssel kell dolgoznia.

4. Ülve és szembefordulva a WC-tartállyal

Nem a legkényelmesebb pozíció. Megakadályozza, hogy előre hajolhass, hogy a guggolás szögét elérd. Tovább ülhetsz a WC-n, hiszen kényelmetlenül érzed magad, emiatt lehet, hogy feszült leszel, és az is lehet, hogy az eredmény elmarad.

5. Guggolva és szembefordulva a WC-tartállyal

A hagyományos WC-ken guggolni elég trükkös dolog, ezzel a pózzal pedig egy újabb csavart vihetsz bele. A testre gyakorolt hatása ennek a póznak ugyanaz. Mégis erősen megkérdőjelezhető a célja.

BÓNUSZ: Hogyan függ össze a székelés az érzelmi állapottal.

Megfelelő pózban ülni a WC-n azért fontos, hogy minél könnyebben elvégezhesd a dolgodat. Belga tudósok nemrég fedezték fel, hogy a bélrendszerben élő mikrobák hatással vannak az idegrendszerre, azaz a kedélyállapotunkra is. Az azonban még nem tisztázott, hogy mi az összefüggés a baktériumok és a lelkiállapot között. De úgy tűnik, hogy a bélbaktériumok egyensúlyának felborulása, amit a helytelen pózban való ülés is okozhat, krónikus betegségek kiváltója lehet.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét