Mila Kunis és Ashton Kutcher nem látják értelmét, hogy megfürdessék a gyerekeket, amíg nem tűnnek koszosnak, és igazából ebben van valami

0

Ashton Kutcher és Mila Kunis ma már közismertek, és remek példák a “párkapcsolati célok” tekintetében. Nemrég Dax Shepard podcastjában, az Armchair Expertben voltak vendégek, ahol elárulták, hogy nem fürdetik túl gyakran a gyerekeket. Úgy döntöttünk, hogy kicsit jobban beleássuk magunkat, hogy megtudjuk, igazából miért nem fürdenek naponta.

Nem tehetünk róla, nagyon kíváncsiak lettünk. A következőkben pedig szeretnénk megosztani, hogy mit találtunk a témával kapcsolatban.

Így kezdődött.

Ashton és Mila először az Azok a 70-es évek show forgatásán találkoztak. Aston ekkor 19 éves volt, Mila pedig 14. Több mint egy évtizeddel később jöttek össze és lettek egy pár, bár Mila később beismerte, hogy mindig tetszett neki Ashton. 2015-ben házasodtak össze, ma pedig már van két gyermekük, Wyatt és Dimitri.

Mila és Ashton nem fürdenek mindennap.

Mila Kunis beismerte, hogy nem mossa meg az egész testét szappannal mindennap, csak az ebből a szempontból lényeges területekre fókuszál. Mivel gyerekkorában nem volt náluk meleg víz, egyébként sem fürdik sokat. “Soha nem voltam az a szülő, aki fürdeti az újszülöttjeit” – tette hozzá a színésznő.

Ashton nem is tudna jobban egyetérteni a feleségével, és kifejtette, hogy ha koszosnak látod a gyerekeket, fürdesd meg őket. “Egyébként nincs értelme.”

Igazából milyen gyakran kellene fürdenünk?

Az amerikaiak körülbelül kétharmada fürdik naponta, míg Ausztráliában az emberek több mint 80%-a. Kínában az emberek körülbelül 50%-a nyilatkozta azt, hogy csak hetente kétszer fürdik. Ezek alapján lehet, hogy a zuhanyzási szokásainknak több köze van a megszokáshoz, mint az egészséghez.

Bőrgyógyászok szerint minden másnap vagy heti 2-3 alkalommal kellene fürdenünk. Vannak, akik reggel szoktak zuhanyozni, mások edzés után, megint mások lefekvés előtt. A személyes higiénia alapvető. A tisztelet jele másik felé, és ami a legfontosabb, önmagunk iránt. De a túlságosan sok zuhanyzás száraz, hámló bőrt és viszketést eredményezhet.

Télen a bőrünk a szokásosnál szárazabb lehet, és ebben az esetben a túl gyakori zuhanyzás negatív következményekkel járhat. Ugyanakkor nyáron a naponta történő zuhanyzásnak lehet, hogy egyáltalán nincs negatív következménye.

Milyen gyakran zuhanyzol? Nyáron gyakrabban, mint télen? A gyerekeidet milyen gyakran fürdetted/fürdeted?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét