Miért választja egyre több nő a gyermektelenséget

0
360

Minél intelligensebb egy nő, annál valószínűbb, hogy gyermektelen marad, állítja egy tanulmány. Bár nem értünk ezzel egyet, nem lehet tagadni, hogy azoknak a nőknek a száma, akik nem szeretnének gyereket, növekszik.

Megvizsgáltuk azokat az okokat, amik emögött állhatnak, és szeretnénk őket megosztani.

Az anyákat kevésbé valószínű, hogy alkalmazzák.

Egy tanulmány szerint az anyákat számos hátrány éri, ha a munkáról van szó. Szenvednek a fizetésbeli különbségek miatt, és kevésbé kompetensnek értékelik őket. Ezzel ellentétben a férfiak esetében nem találtak jelentős hátrányokat, miután apává váltak.

Az anyák többször betegszenek meg.

Nemcsak az anyák, a szülők általánosságban hajlamosabbak a betegségre összehasonlítva azokkal, akiknek nincsenek gyermekeik. Egy tanulmányban az áll, hogy a szülők 3-szor nagyobb mértékben vannak kitéve betegségeknek. Egy másik tanulmányban az szerepel, hogy a gyermekvállalás – sokkoló, de – 95 héttel rövidíti a nők élettartamát.

A gyermekvállalás túl stresszessé teszi a házasságot.

A házasság önmagában is nehéz, de a gyermekvállalás még több feszültséget hoz a kapcsolatba. Szakértők szerint a szülővé válás után az elégedettség szintje csökken a partnerek között, ami gyakran ahhoz vezet, hogy eltávolodnak egymástól.

Jó a környezetnek.

Míg a kevesebb utazás és a növényi alapú étrend segít hozzájárulni ahhoz, hogy a bolygó egy jobb hely legyen, az arra irányuló döntés, hogy valaki nem vállal gyereket, a legjobb, amit a bolygóért lehet tenni. Ha eggyel kevesebb gyermek születik, az 58,6 tonnával csökkentheti a világon a szén-dioxid-szintet.

Természetesen vannak hátrányai is.

A gyermektelenség nagyobb függetlenséget és kevesebb stresszt jelenthet, de emiatt még nem lesz tökéletes döntés. Ha nem vállalsz gyereket, lehet, hogy senki nem fogja gondodat viselni, mikor idős leszel. Továbbá nem fogod megtapasztalni azt, amiről a legtöbb ember azt gondolja, hogy a legjobb érzés a világon.

Mind a gyermekvállalásnak, mind a gyermektelenségnek vannak előnyei és hátrányai, azt az utat válaszd, amelyiket szeretnéd. Ne hagyd, hogy mások véleménye befolyásoljon.

Te már döntöttél a gyermekvállalás vagy a gyermektelenség mellett? Örömmel vennénk, ha megosztanád a gondolataidat a témával kapcsolatban.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét