Miért nem talál rá egyesekre a szerelem

0

A közösségi média fejlődése ellenére a magány épp most válik világméretűvé. A felnőtt emberek körülbelül 50%-ának okoz gondot a megfelelő partner megtalálása. Elhatároztuk, hogy megtudjuk, melyek azok az okok, amelyek akadályozzák az embereket a hosszú és harmonikus kapcsolat kialakításában.

Hat magyarázatot mutatunk be a leggyakoribbak közül arra, hogy miért vannak egyedül az emberek. Példaként népszerű filmeket fogunk használni.

1. Idealizálod a kapcsolatot.

Mindenkinek megvan a saját képe a tökéletes kapcsolatról. Néhányukat romantikus filmek inspiráltak, másokat könyvek. De az emberek álma az, hogy ezeket a szerelmi történeteket valóra váltsák.

Példa: Sajnos az illúziókat néha összezúzza a valóság, ahogyan ez gyakran megtörtént Bridget Jonesszal. Nincs olyan, hogy ideális kapcsolat és nincs tökéletes pár.

Mit tegyél: Meg kell értened, hogy a partnered is ember, nem egy könyv szereplője. Tehát amikor megfigyeled őt a kapcsolatban, rájössz, hogy neki is lehetnek hibái, mint bárki másnak.

2. Nincs önbecsülésed.

Önmagunk és mások megbecsülése minden kapcsolat alapja, beleértve a romantikus kapcsolatokat is. Tudnál igazán szeretni egy olyan embert, aki nem tiszteli önmagát? Az ilyen kapcsolat valószínűleg a bűntudaton fog alapulni, és nem tesz jót egyik félnek sem.

Példa: A Holiday című filmben a Kate Winslet által alakított nő szerelmes volt egy olyan emberbe, aki kihasználta a hűségét és a tehetségét. Minden megváltozott, amikor eldöntötte, hogy megszabadul a szerelem függőségétől. Megváltoztatta a környezetét, a körülötte lévő embereket, új érdeklődést és új szerelmet talált.

Mit tegyél: Kezdésként meg kell találnod a saját belső támaszodat, hogy segíthess magadon, amikor szomorú és depressziós vagy. Ez lehet az eredményeid, a hobbid, a tudásod vagy a vezérelveid, bármi, ami fontos neked, bármi, ami segít látni a saját értékedet. Ne engedd senkinek, hogy elérje, hogy kételkedj a fontosságodban.

3. Megsérted mások személyes terét.

Létezik olyan vélemény, hogy a manipulációs technikák segíthetnek helyrehozni egy kapcsolatot. De senki nem szereti, ha manipulálják, vagy ami rosszabb, valaki megpróbálja megváltoztatni.

Példa: A Holtodiglan c. filmben Amy (Rosamund Pike) annyira meg akarta büntetni a férjét a csalásért, hogy a bábjává tette, és kényszerítette, hogy egyre több kihíváson menjen át. Természetesen, miután visszatért, rádöbbent, hogy a férje szerelme és bizalma eltűnt, és hogy a férfi féltette a saját életét.

Mit tegyél: Egy kapcsolatban bizonyos határokon belül kell cselekedned. Ezek ott érnek véget, ahol más emberek határai kezdődnek. Ha nem kedveled a partnered viselkedését, és ő tudja ezt, de mégsem akar semmin változtatni, akkor döntened kell: vele maradsz vagy elmész. Megváltoztatni egy ember, aki nem akar megváltozni, lehetetlen.

4. Nem tudsz megbocsátani.

Mindenki hibázik, valószínűleg te is. De néha, amikor hibázol, nem tudod visszaszerezni a bizalmat, még akkor sem, amikor teljesen biztos vagy benne, hogy nem fog újra megtörténni. Gyakran túl szigorúak vagyunk, amikor mások felett ítélkezünk, és nem elég szigorúak, amikor önmagunkat bíráljuk.

Példa: Rachel a Jóbarátokban nagyon nehezen bocsátotta meg Rossnak, hogy megcsalta. Vonzódtak egymáshoz az összes évadban, de csak majdnem 10 év után bocsátottak meg egymásnak és jöttek össze.

Mit tegyél: Ne próbáld meg kényszeríteni magad, hogy elfogadj olyan dolgokat, amelyekkel nem értesz egyet, de ugyanakkor hasznos lehet visszatartani a bírálatot. Még ha nagyon megsértett, amit a másik ember tett, ha benn vagy a kapcsolatban, hagyd, hogy újra megpróbálja. Adj még egy esélyt.

5. Nem állsz készen egy kapcsolatra.

Úgy szoktuk kezelni a szerelmet, mint alapvető boldogság és öröm. De néha fontos az embereknek, hogy megküzdjenek a nyomasztóbb aggodalmakkal mielőtt felépítenek egy kapcsolatot.

Példa: A Vadon című filmben, amely Cheryl Strayed önéletrajzán alapszik, a nő 1800 km-t gyalogolt egyedül, hogy túljusson a válásán, édesanyja elvesztésén, és hogy kibéküljön önmagával. Később azon a helyen ment férjhez, ahol az útja véget ért.

Mit tegyél: Néha egyedül kell lenned, hogy képes legyél helyrehozni azt, ami elromlott, és megtaláld a boldogságot, mielőtt újra elkezdenél egy kapcsolatot. Ez néha jobb lehet, mint valaki vállára támaszkodni, amikor nehéz időn mész keresztül. Így fejleszted az akaratodat.

6. Csak magadra figyelsz.

Az egoizmust tartják az egyik fő indoknak, amiért az emberek szakítanak. Ha valaki csak magára és a saját szükségleteire gondol, az valóban megölheti a szerelmet közte és a partnere között. Még akkor is, ha ez az ember úgy gondolja, hogy amit csinál, azt kettőjükért teszi.

Példa: Az egyetlen ok, amiért a nő viselkedése a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című filmben nem taszította el a férfit az, hogy a férfi próbált megnyerni egy fogadást, és olyan sokáig próbálta a kapcsolatot életben tartani, ameddig csak lehetséges. Valójában bele is szeretett a nőbe, amikor a nő elfeledkezett a “kívánságairól”.

Mit tegyél: Az egoista embereknek meg kell érteniük, hogy a világ nem körülöttük forog, különösen ha sikeres kapcsolatot akarnak.

Mit gondolsz, mi tartja vissza az embereket, hogy megtalálják a társukat?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét