Miért nem büntetik az indiai anyák a gyermekeiket

0

Az indiai szülők abban hisznek, hogy a kiabálás nem segít a gyereknevelés során. A hinduizmus, buddhizmus és az iszlám összefonódott az országban, hogy megosszák egymással hagyományaikat. Itt még a leginkább rosszcsont gyerekek is megússzák a büntetést, és jó ok van erre a megközelítésre.

Szeretnénk bemutatni, hogy az indiai családok szerint milyen a jó szülő.

A kedvesség módszere

Az indiai gyerekeket születésüktől kezdve arra tanítják, hogy minden élőlénnyel kedvesek legyenek. A türelem nagyon fontos, erénynek tekintik, míg az érzelmek kimutatása és az ingerlékenység vétek.

Ellenőrzött információk

A szülők általában művészeti témájú és oktatási célú műsorokra korlátozzák a tévézést. Ez a hozzáállás nagyon fontos ma, amikor az internet és a televízió negatívan befolyásolhatja a személyiséget, és akár veszélyes is lehet.

A jó modor az első

Az indiai nők különösen ügyelnek az asztali illemszabályokra, és jó modorra tanítják a gyerekeiket. Két éves korában még megbocsátják, ha a gyerek játszik az étellel, de 10 éves korban az ilyen viselkedést már nem tolerálják.

Jó példa

Az indiai szülők biztosak abban, hogy a szokásaik nagyban meghatározzák a gyerekek jövőbeli jellemvonásait. Ezért nem leckéztetik meg őket, hanem a saját példájukon keresztül mutatják meg nekik a dolgokat. Gyakran az idősebb generáció tagjai is részt vesznek ebben, mivel több család is élhet egy fedél alatt.

Szoros kapcsolat

Az indiai orvosok az együtt alvást javasolják, így a baba és az anyuka érezhetik egymás közelségét. Ha a baba nyugtalan, az édesanyja azonnal a karjaiba veszi.

Hangos gondolkodás

Az iskolákban az oktatás a spiritualitásról és a toleranciáról szól. A gyerekeket arra tanítják, hogy mondják el a gondolataikat és vitassák meg őket. Vannak jóga-, memória- és mosolygással kapcsolatos feladatok leckeként. A rendszer maga arra ösztönzi őket, hogy felfedjék a bennük rejlő lehetőségeket.

Tanári tabuk

Az indiai tanároknak rendkívül toleránsnak kell lenniük. Nem mutathatnak elégedetlenséget, és nem kérhetnek olyasmit, amit ők maguk nem tesznek meg. Gyakran összegyűlnek, hogy megvitassák a tanárok viselkedésére vonatkozó szabályokat – és nem a gyerekekére vonatkozóakat.

Jobb, mint önmagad

A legfőbb feladat minden tanuló számára, hogy az addigi önmagánál jobbá váljon. Minden hónapban speciális kártyákat adnak a sikeres tanulóknak. Az indiai gyerekek arra törekszenek, hogy önmaguknál jobbá váljanak, és nem valaki másnál.

Informális attitűd

A tanárok nem hezitálnak kimutatni a tanulók iránt érzett szeretetüket. Megölelhetik őket, vagy megsimogathatják a fejüket. Nincsenek kedvencek, minden gyereknek engedélyre van szüksége.

Mint bármelyik országban, Indiában is a nevelési és az oktatási alapelvek az ország mentalitásán alapszanak. És nincs abban semmi rossz, ha példát veszünk róluk, és kedvesebbek, türelmesebbek leszünk a gyerekeinkkel.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét