Miért kell kizárnod a mérgező embereket az életedből (még akkor is, ha ők a szüleid)

0

Miután ráébredtél, hogy mérgező ember van jelen az életedben, a következő lépés, hogy zárd ki belőle. Ezt persze könnyebb mondani, mint megtenni, ezért is maradnak sokan mérgező kapcsolatokban. Ha te is ezt teszed, sokféleképpen sérülhetsz, és akár még a mindennapjaid is teljesen felborulhatnak.

A következő nyomós okok szólnak amellett, hogy megszabadulj a toxikus emberektől.

1. Hatással lehet rád fizikailag is.

A kutatók szerint a toxikus kapcsolatok nem csak lelkileg vannak rossz hatással az emberre. Akik benne maradnak ilyen mérgező kapcsolatokban, azoknál nagyobb eséllyel alakulnak ki szívproblémák, de jelentkezhet magas vérnyomás, megnövekedhet a vércukorszint, és hízás is lehet a következménye.

2. Lerombolhatja az önértékelésed.

A toxikus viselkedés lerombolja az önbecsülésedet, elkezded azt hinni, hogy nem is érdemelsz jobbat, ezért minden úgy jó, ahogyan van. A negatív gondolatoktól észre sem veszed, hogy mennyi mindenre lennél képes, valamint hogy te is feltétel nélküli szeretetet érdemelsz. A vége szorongás, depresszió, állandó stressz lesz.

3. Függeni fogsz másoktól.

A mérgező emberek minden fontos döntést maguk hoznak meg, akár még helyetted is. Megpróbálnak minden téren kontroll alatt tartani. Eközben te lassan elveszíted az önállóságodat, és azon kapod majd magad, hogy képtelen vagy bármiben is egyedül határozni.

4. Elhanyagolod a saját igényeidet.

A rossz kapcsolatok arra késztethetnek, hogy feladd a hobbidat – és még csak észre sem veszed. Mindent azért teszel, hogy mások jól érezzék magukat, de a te igényeiddel senki sem foglalkozik. Végül feláldozod az idődet, az egészségedet és a szépségedet is.

5. Nehezebben fogsz tudni bízni másokban.

A körülötted lévő toxikus emberek hatására elhiszed, hogy mindenki egyforma, teljesen megváltozik a világról alkotott képed. Bizalmi problémáid lesznek, nehezen adsz majd esélyt másoknak, ami komolyan érintheti a jövőbeni kapcsolataidat, a boldogságodat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét