Mi történt Zac Efronnal? Megváltoztatta az életmódját, és már egy másik országot hív az “otthonának”

0

Zac Efron gyakran járja a világot, mióta híressé vált, mind a munka miatt, mind a szabadidejében. Kaliforniában élt, itt született és itt is nőtt fel. Ám ez hirtelen megváltozott, miután több időt töltött külföldön, és rájött, hogy változtatnia kell a lakhelyén, hogy rátaláljon az igazi boldogságra.

Életének nagy részét az Egyesült Államokban töltötte.

A kaliforniai San Luis Obispo városában született, élete nagy részét az Egyesült Államokban töltötte, Hollywood közelében nőtt fel. Ennek ellenére a szülei sosem dolgoztak a szórakoztatóiparban. Zac mégis korán megtette első lépéseit a mozi világa felé. Színészi és énekesi pályája a 2000-es évek elején indult, mikor az Arroyo Grande középiskolába járt. Drámatanára nagy szerepet játszott ebben, ugyanis ő hozta össze egy ügynökkel.

Kamaszkori filmjei után – mint a High School Musical vagy a Megint 17 – drámaibb szerepekre váltott, mint A legnagyobb showman vagy az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány. Filmjeinek köszönhetően nagyjából nettó 25 millió dolláros vagyont halmozott fel, és 2013-ban vásárolt egy kúriát Los Felizben, Los Angelesben. Hét évig élt ott, amíg már nem érezte, hogy ez lenne a megfelelő hely számára.

Miért gondolta meg magát?

Los Angeles-i házában minden megvolt, mégsem volt elég.

A 36 éves színész a Los Felizben található otthonát 2020 decemberében kezdte árulni, a hirdetésben pedig nyilvánosságra hozták a ház elképesztő jellemzőit. A Hollywood Hills mellett fekvő ingatlan egy előkelő környéken található, ahol rengeteg híresség lakik, lélegzetelállító panorámát kínál, melyet üvegfalak, teraszok és számos kültéri rész hangsúlyoznak ki. A házból panorámás kilátás nyílik az alatta elterülő városra.

Az 5 hálószobás és 5 fürdőszobás, több mint 500 m2-es ingatlanban található egy nappali, egy étkező, a családi térhez csatlakozó konyha és a nagy lakosztály egy spaszerű fürdőszobával. De ez még nem minden!

Az alsó szinten van 3 hálószoba fürdőszobákkal, valamint egy különálló, hálószobás és fürdőszobás vendégház. Olyan kiegészítő helyiségek is vannak a házban, mint az edzőterem, a moziterem, a játékterem, fel van szerelve biztonsági kamerákkal, a kültéri rész pedig ideális az étkezéshez és a szabadidő eltöltéséhez.

Nem meglepő, hogy a ház néhány hónap alatt el is kelt, bár igen borsos ára volt. 2021 májusában 5,3 millió dollárért hirdették. Bár az indulási ára 5,9 millió dollár volt, még mindig szép bevételt hozott Efronnak, főleg annak tudatában, hogy annak idején 4 millió dollárért vásárolta meg.

Egy másik országba szeretett bele.

2020-ban Efron nagy lépésre szánta el magát, és az ausztráliai Byron Baybe költözött. Ekkor a Los Felizben lévő ház még az ő tulajdonában volt, ezért sokan azt gondolták, az ausztráliai csak átmeneti otthon számára. Mielőtt az ausztrál partmenti városban ingatlant vásárolt volna, egy lakóautóban élt, ebből sokan arra következtettek, hogy nem sokat profitált a háza eladásából.

Amikor leforgatta a Netflix dokumentum sorozatának, a Zac Efronnal a Föld körülnek a második évadát, több mint egy évet tölthetett Ausztráliában. Aztán visszatért az Egyesült Államokba, hogy minőségi időt töltsön a családjával, de nem sokkal később újra ausztrál földön volt. Ezúttal a Ricky Staniczky című film forgatása miatt, melyben John Cena mellett játszik.

Ám egy különleges helyzet megpecsételte az országhoz fűződő, egyre szorosabb kapcsolatát. Röviddel azután, hogy Ausztráliába költözött, Efron a szerelmet is megtalálta. Megismerkedett Vanessa Valladaresszel, a Byron Bay General Store & Cafe pincérnőjével 2020 júniusában. Bár azóta már nincsenek együtt, ez a kapcsolat lehetett az, ami végleg meggyőzte Efront arról, hogy végleg elköltözzön az Egyesült Államokból, hiszen ekkor dobta piacra Los Angeles-i otthonát.

Egy színészhez közel álló forrás 2021 januárjában már arról számolt be, hogy Efron az otthonának nevezi Ausztráliát.

A színész szerint Hollywood nem egészséges hely az ott éléshez.

A színész korábban már beszélt arról, hogy szándékában áll elköltözni Hollywoodból, mégpedig éppen a Zac Efronnal a Föld körül című dokusorozat egyik epizódjában. A 4. részben őszintén beszélt arról, hogy szeretne elköltözni a városból és abból az egész világból, ami Hollywoodot jellemzi. Hangsúlyozta, hogy “hosszú, boldog és lelki békével megtöltött életre” vágyik.

Érdekes, hogy ami Zac Efronnal történt, az megtörtént Chris Hemsworth-szel is, hiszen mindkét színész úgy döntött, hogy Ausztráliába költözik, hogy kivonja magát Hollywood hektikus életstílusából. Bár Hemsworth ausztrál származású, hasonló okok bírták a költözésre, mint Efront.

A Marvel filmek Thorjaként is ismert Hemsworth 2016-ban költözött el családjával Byron Baybe. A 40 éves színész hasonló okokat jelölt meg a költözésre, így Hollywood fojtogató környezetét és a szórakoztatóipar állandó jelenlétét. 2023-tól családjával egy hatalmas, 20 millió dolláros házban él Byron Bay hátsó részén, jóval békésebb életet élnek, és egészségesebb környezetben nevelik a gyermekeiket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét