Mi történik a testeddel, ha ébredés után mazsolás vizet iszol

0

Az emberek véletlenül ismerték meg a mazsolát, amikor kiszáradt szőlőszemeket találtak a szőlőtőkéken i.e. 2000 körül, és ez volt az egyik legfontosabb ételfelfedezés. Vitaminok, rostok és ásványi anyagok, amelyek bőségesen megtalálhatóak ebben a szárított gyümölcsben, teszik csodatevő szuperélelmiszerré, amelyet az orvosok és az élelmezési szakértők szívesen ajánlanak a betegeiknek. Kiderült, hogy még jótékonyabbá tudjuk tenni a mazsolát, ha éjszakára vízbe áztatjuk. A víz feloldja a mazsolában és annak héjában található összes ásványi anyagot és tápanyagot, növelve ezzel a gyümölcs egészségre gyakorolt hatását.

Megtudtuk, hogy milyen egészségügyi előnyei vannak a mazsolás víznek, és hogy mi történik a szervekkel és az egyes rendszerekkel, ha ébredés után fogyasztod.

A májad és a belek könnyebben megszabadulnak a méreganyagoktól.

Az ájurvéda követői hosszú ideje használják a mazsolás vizet a máj és a belek tisztítására. Tulajdonképpen a mazsola méregtelenítő tulajdonságait a szárított gyümölcsben található nagy mennyiségű antioxidáns és élelmi rost magyarázza.

Az antioxidánsok segítik a máj megfelelő működését, és segítenek abban, hogy teljes mértékben ellássa a méregtelenítő funkcióját, míg a rostok tömeget adnak a székletnek, és növelik a bélmozgások számát segítve a vastagbél és a belek megtisztítását. Ha éhgyomorra fogyasztod, a mazsolás víz még gyorsabban fog “dolgozni”, csak ne felejtsd el az áztatott mazsolát is elfogyasztani a mazsolás vízzel.

Az energiaszint gyors növekedését biztosítja, ami hosszan tart.

A tudósok és sportszakemberek úgy hiszik, hogy a mazsola szolgálhat az energiaszeletek remek helyettesítőjeként. A mazsola nagy mennyiségű rostot és mikrotápanyagot tartalmaz, nincs benne hozzáadott cukor vagy mesterséges íz ellentétben az energiaszeletekkel, így tökéletesen egészséges nassolnivaló. A mazsolás víz reggel feltölt energiával a napra, vagy megpróbálhatod erőteljes edzés előtt fogyasztani.

A “rossz” koleszterin szint csökkenni fog, a vérnyomásod pedig stabilizálódik.

Tanulmányok és klinikai kutatások mutatják, hogy a mazsola nagyon gazdag rostban, káliumban, fitonutriensekben és antioxidánsokban összehasonlítva más gyakran fogyasztott nassolnivalókkal. Azoknak az embereknek, akik rendszeresen fogyasztanak mazsolát, alacsonyabb a szisztolés és diasztolés vérnyomásuk mint azoknak, akik minimális mennyiséget fogyasztanak ebből a szárított gyümölcsből. Sőt mi több, a mazsolafogyasztás csökkenti az oxidált kis sűrűségű koleszterin szintjét, amely jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Számos recept létezik a mazsolás víz elkészítésére, egyet közülük megtalálsz ezen a videón. A rendszeres mazsolafogyasztással kapcsolatos tanulmányok és az emberek tapasztalatai bizonyítják, hogy ez egy valódi szuperélelmiszer számos egészségügyi előnnyel. Ne felejtsd el, hogy annak ellenére, hogy a mazsolás víz az egészséges étrendhez jó adalékanyagként szolgálhat, nem helyettesíti a gyógyszert.

Ha problémáid vannak a májaddal, szíveddel, vérnyomásoddal vagy a tested bármilyen más szervével vagy rendszerével, menj el orvoshoz, aki majd megvizsgál, és felírja a szükséges orvosi kezelést és étrendet.

Próbáltad már a mazsolás vizet reggel? Elégedett voltál az eredménnyel? Mondd el a tapasztalataidat!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét