Mi történhet, ha a száján puszilod meg a gyerekedet – a tudomány szerint

0

Szinte lehetetlen ellenállni annak, hogy szeretettel halmozd el a gyerekeidet, de az, hogy szájon puszilod őket, nem a legegészségesebb módja annak, hogy kimutasd, milyen sokat jelentenek neked.

Azonkívül, hogy befolyásolja a személyes határokról kialakított véleményüket, néhány egészségügyi veszélyt is rejt.

1. Hatással lehet az fogínyükre.

Szájon puszilni a gyerekeket azelőtt, hogy a tejfogaik kifejlődtek, különösen káros lehet. Az átadott nyál miatt terjednek a baktériumok, ami hatással lehet a gyermek lágy szöveteire és ínyére. Ínybetegség is kialakulhat náluk a rossz szájhigiénia miatt, és a szájon puszilás egy plusz kockázati tényező lehet.

2. Fogszuvasodást okozhat.

A lyukas fog rendkívül gyakori a gyerekek és a felnőttek körében, és ha szájon puszilod a gyermekedet, az növelheti ezen állapot kialakulásának esélyét. A tejfogak nem olyan erősek, mint a maradandó fogak, és emiatt sérülékenyebbek a baktériumokkal szemben. Mivel a zománc a tejfogakon viszonylag vékony, hajlamosabbak a fogszuvasodásra.

3. Allergiát idézhet elő.

A fogászati problémákon kívül allergiás reakciókat is okozhat. Ez különösen káros lehet újszülött babák esetében. Amikor megpuszilsz valakit, nem tudatosan, de étel és kozmetikumok részecskéit viheted át az ő bőrére. Ez azért kockázatos, mert az újszülött allergiás lehet bizonyos élelmiszerekre vagy kozmetikumokban megtalálható mesterséges összetevőkre.

4. Gyengítheti az immunrendszerét.

A szájon puszilás továbbíthat légúti megbetegedést okozó vírusokat. Úgy tűnhet, hogy a gyermek egyszerűen megfázott, de ezek a vírusok veszélyesek lehetnek a babákra, mert az ő immunrendszerük még nem fejlődött ki teljesen. Az ő tüdejük még kicsi, és bármilyen fertőzés légzési problémákat válthat ki.

Te mit gondolsz a gyermek szájon puszilásáról? Mondd el a véleményedet!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét