“Megtaláltam a feleségem titkos megtakarítását, és azt mondja, nem vagyok jogosult az ‘ő pénzére’.”

0

Talán azt hisszük, teljesen értjük a párunkat, de előfordul, hogy a váratlanul kiderülő igazság mindent megváltoztat. Jim is ezt élte át, mikor rájött, hogy feleségének titkos bankszámlája van. Ebből heves vita lett, amitől csak még rosszabbra fordultak a dolgok.

A feleségem sosem dolgozott, főállású anya volt, nevelte a 4 gyerekünket. A szüleitől sem kapott pénzt. Néhány nappal ezelőtt rájöttem, hogy van 57.000 dollárja a bankban. Megdöbbentem, és kiderült, hogy titokban elindított egy sikeres vállalkozást otthonról.

De ez nem az a fajta vállalkozás, amire gondolnál. A szabadidejében kisállatoknak készít játékokat a garázsban.

Ami hobbinak indult, hogy elfoglalja magát, abból virágzó online üzlet lett, aminek a jó híre szájról szájra terjed a közösségi médiában.

Becsapva éreztem magam, hogy ezt titokban tartja előttem. Mikor szembesítettem vele, azt mondta: “Sajnálom, de pénz szempontjából nem bízhatok benned, mert tudom, hogy a nővéred családját segítenéd vele, és úgy érzem, már eleget tettünk értük.”

Mindig is felelősnek éreztem magam a nővérem és a 3 gyermeke iránt, főleg, mióta megözvegyült és kizárólag én támogatom. A feleségem viszont folyamatosan ellenezte ezt.

Dühös lettem, mondtam neki, hogy annak a pénznek a fele nekem jár. Az én pénzemből indította a vállalkozást, neki egy fillérje sem volt. Erre azt mondta, hogy nekem nincs jogom a kemény munkával megkeresett pénzéhez, és megfenyegetett, hogy elköltözik és magával viszi a gyerekeket.

Kérj jogi tanácsot.

Tekintettel a bonyolult helyzetre és a vagyonmegosztási opciókra, érdemes egy családjogászt felkeresni. Ő segíthet eligazodni a vagyonmegosztás kapcsán, beleértve a vállalkozás bevételéhez fűződő jogosultságot. Ha ismered a jogaidat és a lehetőségeidet, az információk birtokában jó döntést hozhatsz.

Fontold meg a párterápiát.

A bizalmi és kommunikációs problémák miatt érdemes átgondolni a párterápia lehetőségét. A képzett terapeuta pozitív irányba terelheti a beszélgetést, feltárhatja a rejtett problémákat, és elvezethet titeket a bizalom és a kötődés újjáépítéséhez.

A terápia segítségével elsajátíthatjátok a kommunikáció megfelelő formáját, és megoldhatjátok a gondokat, hogy erősebbé váljon a kapcsolatotok.

Állítsatok fel szilárd kereteket az anyagiakkal kapcsolatosan.

Beszélj a pároddal az anyagiakról. Beszéljétek meg, a jövőben hogyan fogjátok kezelni a pénzt. Állapodjatok meg, hogy a bevételek, a költések és a megtakarítások szempontjából is nyíltak lesztek egymással.

Beszéljetek őszintén a pénzügyekről, hogy elkerüljétek a jövőbeni félreértéseket.

Beszéljétek meg a nővéred támogatását is.

Gondold át, hogyan segíted ezentúl a nővéredet. Szép dolog, hogy szeretnéd támogatni őket, de fontos, hogy a házasságod legyen számodra az első. Hallgasd meg a feleséged aggályait ezzel kapcsolatban.

Keressetek más lehetőségeket a nővéred családjának támogatására, figyelembe véve a feleséged kérését és a pénzügyi terveket is. Fontos, hogy találjatok egyensúlyt, ami erősítheti a kapcsolatotokat a feleségeddel és a nővéreddel is.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét