Megható történetek a szerelemről, melyek a leghidegebb szíveket is képesek megolvasztani

0

Néha úgy tűnik, napjainkra az emberek annyira rideggé és közömbössé váltak, hogy már nem képesek valódi érzelmek kifejezésére. A valóságban azonban a szeretet mindenütt körülvesz minket. Te is láthatsz egy idős párt, egymást támogatva, vagy egy szerelmes nőt, aki a férjével siet találkozni munka után.

A következő megható történetek téged is melegséggel töltenek el.

  • Jelszót állítottam be a laptopomon, mert nem akartam, hogy a férjem tankosat játsszon rajta és vírusokkal fertőzze meg a gépemet. Mondtam a férjemnek, hogy megengedem, hogy használja, ha kitalálja a jelszót három próbálkozásból. Elsőre kitalálta: “iloveyou”
  • A nagyapámat egy mini stroke miatt kórházba vitték 3 nappal a 47. házassági évfordulójuk előtt. De még a kórházban fekve is képes volt meglepetést szerezni. Írt egy verset nagyanyámnak és kiment virágot venni, annak ellenére, hogy az orvosok ezt nem tanácsolták neki. Mikor a nagyanyám bement meglátogatni és meglátta a virágokat, könnyes lett a szeme.

  • Egyszer a barátnőm mesélte, hogy gyermekkorában volt egy mesekönyve, amiből az anyukája szokott felolvasni neki. A könyv az ‘50-es évekből származott, elég régi volt, de a barátnőm imádta. Az interneten talált is róla fotókat és megmutatta nekem. A könyv egy másik országban maradt, amikor elköltöztek onnan. Rájöttem, hol tudnám megvenni és megajándékoztam vele. Ez volt az első alkalom az életemben, hogy valakit örömében láttam sírva fakadni. Kiderült, hogy pontosan azt a könyvet sikerült megvennem, ami az övé volt gyerekkorában. Még az anyukája aláírása is benne volt.
  • Mikor hazaértem, remegtem az idegességtől. Látva az állapotomat, a férjem engedett egy kád forró vizet, illatos habfürdővel, majd beleparancsolt, adott néhány gumikacsát játszani és megkérdezte, mi történt. Eljátszottam, hogy a kacsák harcolnak egymással, majd elkezdtem panaszkodni neki. Ő közben a kedvenc csokimból tett kockákat a számba, hogy panaszkodás közben levegőt is vegyek.

  • A buszon voltam, mikor az egyik megállóban egy idős pár szállt fel. Nagyon öregek voltak. A nő kedvesen fogta a férje karját, aki pedig az övét szorítottak. Csak egymásban tudtak megkapaszkodni. Nem akartak egyetlen ülést sem elfoglalni, mert csak egy megállót utaztak. Mikor bemondták, hogy következik a megálló, a nő azt mondta: “Gyere, szállj le előttem és menjünk!” Abban a pillanatban arra gondoltam, bárcsak én is találnék valakit, aki mindig támogatni fog.
  • Anyukámmal élek és van barátom. Már az esküvőre készülődtünk, mikor anyukám beteg lett. Kirúgták a munkahelyéről és a családunk pénze villámgyorsan elfogyott. Ráadásul a gyógyszerek is nagyon sokba kerültek. Egy nap a barátom vállán sírtam ki magam, mikor hirtelen felállt és távozott. Gondoltam, most, hogy tisztában van a problémáimmal, inkább elhagyott. De egy hét múlva egy vastag borítékkal tért vissza és azt mondta: “Vedd meg, amire szükséged van, és többé semmin ne idegeskedj.” Kiderült, hogy eladta az autóját, hogy segítsen rajtunk.
  • 8 éve vagyunk házasok, de a férjem alig párszor mondta, hogy szeret. Ezt inkább tettekkel fejezi ki, például főz nekem finom vacsorát vagy megcsinálja a házit a fiammal, hogy ne nekem kelljen. Tegnap sikerült teljesen meglepnie: rátette az otthoni ruháimat a radiátorra melegedni, így mikor hazaértem, a hideg kinti ruháimat rögtön melegre tudtam cserélni. Nem érdekelnek a virágcsokrok meg a hangzatos szavak. A szerelem a tettekről szól!

  • Ma rájöttem, hogy a szerelem mindenütt ott van körülöttünk. Az anyukám elköltözni készült egy másik városba a tanulmányai miatt. Az apukám nagyon szomorú volt és egész nap követte őt. Az anyám azt mondta: “Hogyan fogsz élni, ha én meghalok?” Erre az apukám azt felelte: “Nem fogok. Melletted fogok feküdni.”
  • Éppen a körmeimet csináltattam, mikor a manikűrös férje belépett. Elég rossz hangulatban volt. A manikűrös azt mondta nekem: “Tudsz várni egy percet? Van egy rituálénk.” Gondoltam, biztos szeretkezni fognak, és arra számítottam, hogy majd hallom a kiszűrődő hangokat. De ehelyett szorosan megölelte a férjét, a fejét a mellkasára hajtotta, a férfi beszívta a haja illatát és azt mondta: “Köszönöm, hogy te vagy a boldogságom.” Majd megcsókolta a nő homlokát és elment. Ha valaki ezek után azt mondja nekem, hogy a szerelem nem létezik, azt kővel fogom megdobálni.

Neked vannak hasonló történeteid? Örömmel olvasnánk őket egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét