“Lefújtam az esküvőmet, mert megtudtam a piszkos igazságot a vőlegényem múltjáról.”

0

Egy 37 éves nő számolt be drámai történetéről. Arról panaszkodott, hogy vőlegénye egy nagyon kellemetlen dolgot titkolt előtte, és erre éppen az esküvő napja előtt jött rá. Története bizonyítja, hogy néha a szerettünk múltja igenis sokat számít, főleg, ha olyasmire jövünk rá, amit rég tudnunk kellett volna, de az igazságot gondosan elrejtették előlünk.

A nő boldog kapcsolatban élt vőlegényével.

A 37 éves Laura megosztotta történetét, és elmesélte, hogy vőlegényével, Mike-kal már hosszú ideje együtt vannak. Mike nemrég megkérte Laura kezét, és ő a fellegekben járt a boldogságtól.

“5 éve vagyok együtt Mike-kal, akinek az előző házasságából van két gyereke. A kapcsolatunk mindig olyan volt, amit ‘érettnek’ neveznek, nem volt felesleges drámázás és érzelmi hullámvölgyek sem. Már mindketten tudjuk, mit várunk az élettől és egymástól, keményen dolgozunk a kapcsolatunkért, hogy jó legyen.

Mikor Mike megkérte a kezemet, nagyon boldog voltam. Még soha nem voltam férjnél, és soha nem is volt célom, hogy férjhez menjek, de Mike ideális társ számomra, és tudom, hogy mellette nyugodt és biztonságos életem lesz.

Sosem voltam szerelmes Mike-ba. Nagyon tisztelem, de sosem szerettem úgy, ahogyan azt mások hiszik. A kapcsolatunkban a romantika nem volt feltétel, ez egy olyan társas kapcsolat, ami a bizalmon és a közös jövő megteremtésén alapul. Ez mindig elég volt mindkettőnknek.”

Mike sosem élt vissza Laura bizalmával, egészen addig a bizonyos napig.

Laura azzal folytatta a történetét, hogy Mike sosem hazudott neki. Kapcsolata az exfeleségével mindig is nyitott könyv volt Laura előtt, tudta, hogy alkalmanként találkoznak és beszélgetnek a szülői feladataikról. Laurának nem volt oka aggódni Mike régi kapcsolata miatt. De egy nap a dolgok megváltoztak.

“Mike elkezdett esténként későn hazajárni. Ez 2,5 hónapig ment így. Mindig azt mondta, hogy nagyon sok volt a munka, új projekten dolgoznak, ami a szokásosnál több időt és erőfeszítést igényel tőle. Először még hittem neki, de találkoztam az egyik munkatársával a boltban. Néha át szokott jönni hozzánk, felismertem őt a boltban, és váltottunk pár szót.

A szokásos dolgokról beszéltünk, megemlítettem, hogy az új projekt kemény lehet neki is és Mike-nak is. Azt válaszolta, hogy ezt a projektet már egy hónappal ezelőtt lezárták, még egy szép ünnepséget is rendeztek a projekt befejezése alkalmából. Mike és a kollégája azóta a szokott menetrendben dolgoznak, semmilyen egyéb oka nem volt Mike-nak arra, hogy ilyen későig az irodában legyen. Végig hazudott nekem.”

Laura kérdőre vonta Mike-ot, de hiába.

Miután beszélt Mike kollégájával, Laura úgy döntött, rögtön szembesíti ezzel Mike-ot. “Kértem, hogy üljön le és beszéljünk. Mondtam neki, hogy tudom, hogy nem a projekt miatt jár későn haza. A szemembe nézett, és azt mondta, igen, mindvégig hazudott nekem. De ezt a kapcsolatunk érdekében tette.
Azt mondta, szerzett magának plusz munkát, hogy némi extra pénzt keressen, amit egy különleges esküvői ajándékra költött. Meglepetést tervezett, és próbált plusz pénzt keresni, hogy meg tudja valósítani.”

Laura elmesélte, hogy legbelül úgy érezte, Mike megint hazudik neki. De úgy tett, mintha hinne neki. “Éreztem, hogy hazudik. Nem volt bizonyítékom arra, hogy megcsal vagy ilyesmi, de egyszerűen éreztem, hogy ez csak üres duma az esküvői ajándékról és az extra munkáról. De nem tudtam bizonyítani, ezért elengedtem a dolgot.”

Az igazság véletlenül derült ki, mikor senki sem számított rá.

“Idén, a lánya születésnapján elvittük őt Mike anyjának házába. Még sosem voltam ott, mert az anyja nem túl vendégszerető. Ezúttal azonban legnagyobb meglepetésemre minden más volt. Behívott, hogy nézzem meg, Mike lánya milyen ajándékokat kapott tőle és az anyukájától. A szívem összeszorult, mikor láttam, hogy az egész ház tele van Mike és az exe esküvői fotóival.”

Laura le volt sújtva, mert nem gondolta, hogy Mike ennyire őrizgeti a volt házassága emlékét. Aztán észrevett egy fotót, amitől egyenesen sokkot kapott. “Volt egy teljesen új fotó a falon, az anyjánál a folyosón. Volt rajtra dátum is, mégpedig az, amikor Mike az ‘extra projekten’ dolgozott. A fotón ő és az exfelesége csókolóznak. Kiderült, hogy titokban mindvégig találkozgattak és romantikus kapcsolat van közöttük. Az anyja tudott erről, és ő akarta, hogy a fotót nyomtassák ki és tegyék ki a falra.

Kérdezhetitek, hogy Mike miért kérte meg a kezemet, ha ilyen mély érzéseket táplál az exe iránt. Nos, az igazság az, hogy Mike és az exfelesége nem akarnak újra összeházasodni, de érzéseket táplálnak egymás iránt. Szóval engem szánt a ‘hivatalos feleségnek’, mert így volt kényelmes neki. Az exe pedig kapta az őszinte érzelmeket tőle. Miután minderre rájöttem, hatalmas botrányt csaptam.”

Laura lefújta az esküvőt, Mike pedig nem értette, hogy miért. Szerinte ők ideális kapcsolatban éltek, amire az exével való viszonyának semmilyen hatása nem volt. Laura azonban másként látta ezt. “Hirtelen rájöttem, hogy szerelmes vagyok Mike-ba. Igazán és őszintén. És a viszonya nagyon fájt, az is, hogy hazudott. A döntést meghozni a szakításról nehéz volt, de inkább egy ideig szenvedek a tönkrement kapcsolatom miatt, minthogy egy életen át egy olyan hazug és csaló emberrel éljek, mint Mike.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét