“Kirúgtam az anyósomat, mert olyan ételt akart a gyerekemre erőltetni, amit nem szeret.”

0

A nagyszülőkről köztudott, hogy becsempésznek egy kis édességet az unokájuknak, és minden lehetséges módon próbálják elkényeztetni őket. De néha ők próbálnak a szülők szerepébe lépni és a saját szabályukat ráerőltetni a gyerekekre, megfeledkezve arról, hogy ez nem az ő feladatuk. Ez történt egy édesanyával is, akinek az anyósa a háta mögött olyan ételt próbált ráerőltetni a gyerekre, amit az nem szeret.

Ami történt…

A férjemmel van egy 10 éves lányunk, és ő gyűlöli a gombát. Nem válogatós, egyszerűen nem szereti a gombát.

Az anyósom velünk lakik, és segít nekünk azzal, hogy vigyáz a lányomra, amikor hazaér az iskolából. Az anyósom szeret főzni, és biztosított minket arról, hogy nem okoz neki gondot, hogy vacsorát készítsen a lányunknak azokon az estéken, amikor mi sokáig dolgozunk. A férjemmel mindketten az egészségügyben dolgozunk, ezért kiszámíthatatlan a munkaidőnk, a legtöbb este nem érünk haza, hogy vacsorát készíthessünk.

Tegnap este viszont mindketten otthon voltunk és vacsorát főztünk, az anyósom a barátaival ment el vacsorázni. Susie, a lányunk sírva jött oda hozzánk, és elpanaszolta, hogy elege van abból, hogy a legtöbb este éhes marad, és azt kérdezte, mi lenne, ha ezentúl az anyósom helyett mi készítenénk a vacsorát.

Mindenki tudja, hogy Susie nem szereti a gombát. Az elmúlt néhány hétben az anyósom mégis minden este olyan ételt főzött neki, amiben van gomba.

Susie elmondta, hogy udvariasan visszautasította ezeket az ételeket, de az anyósom azt mondta neki, hogy “fogadjon szót, különben éhesen fog lefeküdni”. A férjemmel nagyon dühösek lettünk, hogy a gyerekünk minden este éhesen feküdt le, mert az anyósom kizárólag olyan ételt főzött neki, amiben szerepel az egyetlen dolog, amit nem eszik meg, a gomba, és nem adott neki mást enni.

Mikor az anyósom hazaért, kérdőre vontuk. Mondtam neki, hogy gyakorlatilag éheztette az unokáját. Nem értett egyet, azt mondta, ez nevelő célzatú szeretet. Aztán engem nevezett rossz anyának, merthogy a karrierem fontosabb, mint a gyerekem. Mondtam neki, hogy tűnjön el a házamból, ha ennyire nem tisztel. Végül elment, de kifelé menet még mondott egy-két ocsmány dolgot rólam.

A férjem 100%-ban az én oldalamon áll, és úgy érzi, az anyja túllépte a határt. Megállás nélkül jöttek az üzenetek az anyósomtól és a sógornőimtől, mindennek elmondtak minket, amiért kirúgtuk a házból, és szerintük a lányomnak túl kell lépnie ezen.

A kommentelők így vélekednek a helyzetről.

  • A lányodnak most alakul ki az ízlése az ételek terén. Sok felnőtt nem szereti a gombát, és senki sem vágyik arra, hogy ráerőltessék azt az ételt, amit utál. Ráadásul nem is arról van szó, hogy a lányod egyáltalán nem hajlandó zöldséget enni. Az anyósod hibázott és helytelenül járt el. A helyedben leülnék a lányoddal, és megpróbálnám kipuhatolni, hogy az anyós a “nevelő célzatú szeretetet” más módon is alkalmazta-e nála. © 000-Hotaru_Tomoe / Reddit
  • Ne hagyd magad a rossz bánásmóddal szemben! Jól csináltad, és talán itt az ideje távolságot tartani az anyósoddal, amíg jobb belátásra nem tér. © Right_Count / Reddit
  • Nem vagy rossz anya, és helyesen cselekedtél, amint értesültél a problémáról. Beszélj a lányoddal, és kérdezd meg, miért várt olyan sokáig azzal, hogy ezt elmondja neked. Szerintem az anyósod manipulálta és hazudott neki. Mondd el neki, hogy bármilyen problémáról legyen is szó, azonnal forduljon hozzád, mert te mindig meg fogod védeni. © Common_Indication773 / Reddit
  • A sógornőid azért dühösek, mert most nekik kell befogadniuk az anyósodat. Amit tett, az rettenetes, a lányod éheztetése és az is, ahogyan veled bánt. © KronkLaSworda / Reddit
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét