Kínai nők megosztották azokat a trükköket, amelyektől 25 évesnek néznek ki

0
3451

Kínában egy gyönyörű nő nem csak egy olyan nő, aki csinos. Az ősi kínai kultúra szerint a test és a lélek elválaszthatatlan, és a külső csak a szépség egyik jellemzője. A hobbik, a lelki harmónia és önállóság azok a dolgok, amelyek számítanak.

Az ősi hagyomány ellenére a 40 éves kínai nők valóban úgy néznek ki, mint a 20 éves lányok. Hogy csinálják? Különböző forrásokat kellett tanulmányoznunk, hogy némileg lerántsuk a leplet a titokról.

Titok #10: Igyál több vizet.

A kínai nők sok vizet isznak, és magukkal is cipelik azt. Ha megkéred őket, hogy nevezzenek meg egy dolgot, ami segíthet nekik túlélni, azt mondanák, hogy az “ivóvízhez való hozzáférés”. Kínában majdnem minden nyilvános hely vízadagolóval ellátott.

Titok #9: Tölts kevesebb időt a napon.

A kínai nők valóban törődnek a bőrük világos tónusával. A múltban a fehér bőrt a magas társadalmi státusz egyik jellemzőjének tekintették. A 21. században a kínai nők biztosak abban, hogy a fényvédő használata az egyik legjobb mód, hogy elkerüld a korai öregedést.

Titok #8: A tea remekül helyettesít más italokat.

A kínai nők sok folyadékot isznak, és a tea az egyik kedvencük. Szakértők az oolong tea, pu-erh tea, vörös tea gojival, astragalus virág tea vagy jázmin tea fogyasztását javasolják. Ezek jó hatással vannak a szépségedre és az egészségedre. Azonban nem ajánlott cukrot vagy tejet adni a teához.

Titkok #7: Tervezd meg a napod.

A napirend követése alapvető Kínában. A kínai nők nagyon odafigyelnek az étkezési és alvási időkre. Ebéd után megpróbálnak időt találni a szundításra (még a munkahelyükön is). A diákok pedig gyakran mennek a könyvtárba aludni.

Titok #6: Jobb elkerülni a magas kalóriatartalmú desszerteket.

Mindenki tudja, hogy a kínai konyha különbözik attól, amit mi megszoktunk. A kínai tradicionális desszertek sem kivételek a szabály alól: az a helyzet, hogy egyáltalán nem tartalmaznak cukrot. Sőt mi több, más országokban általában desszerttel fejezik be az étkezést, de a kínaiak inkább máskor vagy a fogások között eszik meg a desszertet. Például fogyasztanak levest, desszertet és aztán salátát.

Titok #5: Az étrendjük fontos része a hínár.

A kínai nők sok hínárt fogyasztanak. Felgyorsítja az emésztési folyamatot, és felszívja a felesleges sót. Sőt mi több, a hínárban lévő rostok segítenek, hogy tovább érezd a teltséget, és tökéletes választás azoknak, akik fogyni szeretnének. A vitaminok és klorofill fiatalabbá varázsolják a bőrt, és magasan tartják a kollagén szintet. A hínár fehérjében gazdag, amely megakadályozza a korai öregedést.

Titok #4: Maradj nyugodt.

Az arckifejezések hiánya szintén hozzájárul a bőr fiatalságához: minél kevesebbet dolgoznak az arcizmaink, annál kevesebb ráncunk lesz. A nyugalom fenntartása és az átgondolt arckifejezések a Botox remek alternatívái.

Titok #3: Használj bizonyos sminktermékeket.

A kínai nők által használt arc- és testápolási termékek mindig természetes összetevőket tartalmaznak, amelyek meghosszabbítják a fiatalságukat. Ezek az összetevők a hínár, ginzeng, gyógynövény kivonatok, gyöngypor és természetes olajok. A természetes összetevők simává és selymessé teszik a bőrünket.

Titok #2: Láb akupresszúra.

A kínai nők sok figyelmet fordítanak a testápolásra, és a láb akupresszúra az életük egy elengedhetetlen része. A San Yin Jiao, azaz “három yin csomópontot” naponta többször masszírozzák. Ezek a páros pontok a lábszár belső oldalán találhatóak. Hogy megtaláld ezeket a pontokat, keresd meg a legmagasabb pontot a bokádon, aztán mérj fel 4 ujjnyi távolságot a lábadon, és ott is vagy.

A masszázst így kell elvégezni: tedd a kezeidet a lábszáradra úgy, hogy a hüvelykujjaid éppen a pontok felett legyenek, és masszírozd ezeket a pontokat mindkét lábadon 1 percig.

Titok #1: Mindennapos masszázs jáde masszázs-henger használatával.

A jáde masszázs-henger használata javítja az arc vérkeringését. A múltban 2 eszköz volt: jáde masszázs-henger az akupunktúrás pontok masszírozásához és egy lapos jáde kő, amelyet arra használtak, hogy csökkentsék a feszültséget az arcizmokban. Napjainkban ezeket a hengereket online árulják, és akár te is rendelhetsz Kínából.

BÓNUSZ

Balra Liu Xiaoqing, híres kínai színésznő látható, aki 1955-ben született, jobbra pedig a népszerű Instagram blogger, Liu Yelin, aki a képen 50 éves. Gondoltad volna, hogy nem 25 évesek?

Követed a fentiek közül valamelyik tippet? Szeretnéd kipróbálni őket?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét