Khoudia Diop, a feltűnően sötét bőrű modell, aki a negativitást inspirációvá alakította, hogy ünnepelje egyedülálló szépségét

0

Kellemetlen figyelemben lehet részed, ha másként nézel ki, mint a többiek. Khoudia Diop egy szenegáli modell, akit nagyon sötét bőre miatt sok kritika ért. De aztán megtanulta ezt a felé érkező negativitást motivációvá formálni, és szép példát mutat arról, hogyan szeresd meg önmagad.

Az ő története következik.

Sokat gúnyolták.

Khoudia Diop 1996-ban született Szenegálban. 2 éves volt, amikor édesanyja New Yorkba költözött, így őt a nagynénje nevelte fel. Unokatestvérei azt tanácsolták neki, hogy különböző kozmetikai termékekkel próbálja világosítani a bőrét, de ő ezt mindig elutasította: “A bőrvilágosító termékek nagyon-nagyon olcsó krémek, van, amelyik 1 dollárba se kerül. Így teszik elérhetővé őket a nők számára az én országomban.”

“Sosem próbáltam őket, de nem fogok hazudni, szerettem volna, hogy világosabb legyen a bőröm. Volt idő, mikor hetekig ki sem mozdultam a szobámból, néha még iskolába se mentem, mert annyira utáltam, ahogyan az emberek rám néznek. Nagyon szégyelltem magam. De a nővérem segített abban, hogy ezt pozitívan fogjam fel.”

Diopnak kis kora óta szembe kellett néznie az előítéletekkel. Emlékszik, hogy a gyerekek neveket aggattak rá, és kinevették különlegesen sötét bőrszíne miatt. “Éjfélnek” és a “csillagok anyjának” is nevezték. Diop azonban megtanulta elfogadni magát, és nem foglalkozott többé a kritikákkal.

Melanin Istennő

Ő is adott magának egy nevet: “Melanin Istennőnek” hívja magát. “A sötét, melaninban gazdag bőröm miatt neveztem el magamat így, hogy inspiráljam a lányokat, és tudassam velük, hogy kívül-belül mindannyian istennők vagyunk. Az üzenetem az, hogy a kinézet nem számít, amíg belül gyönyörűnek érzed magad.”

BlackBarbie néven indította el Instagram-oldalát, mert a barátai így hívták őt korábban. Nem sokkal később döntött úgy, kitalál magának egy olyan nevet, ami más sötét bőrű lányok számára is jelentéssel bír. Így lett a neve Instagramon melaniin.goddess. “Meg akarom mutatni a lányoknak, hogy sötét bőrűnek lenni nem rossz dolog. A másság gyönyörű. Büszkévé tesz, hogy segíthetek másoknak is rájönni arra, hogy nem kell változtatniuk magukon” – mondta.

17 évesen kezdett modellkedni.

Diop 15 éves volt, mikor Párizsba költözött. Középiskolába járt, mikor fotósok kezdték ostromolni, és kérdezgették, volna-e kedve a modellkedéshez. Először nem foglalkozott ezzel, de aztán úgy döntött, kipróbálja magát. “Azért tettem, hogy inspiráljam a többi lányt” – mondta.

A közösségi médiában.

17 évesen elhatározta, hogy belevág a modellkedésbe. Szerepelt a The Colored Girl nevű kampányban, ami a sötét bőrűek szépséget hirdette, és villámgyorsan terjedt az interneten 2016-ban. Néhány hét alatt követőinek száma 300-ról 300.000-re nőtt az Instagramon.

Diopnak ma már több mint 485.000 követője van Instagramon, ahol a sötét bőrszín szépségét, az önbecsülés fontosságát és az afrikai kultúrát hirdeti.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét