Ke Huy Quan és Harrison Ford megható találkozása az Oscar-gálán azonnal meghódította az internetet – 39 év telt el az Indiana Jones és a végzet temploma forgatása óta

0

A 2023-as Oscar-gála nézői szemtanúi lehettek pár érzelmes pillanatnak, de ezek közül is az egyik legmeghatóbb az volt, mikor Harrison Ford és Ke Huy Quan újra összeölelkezhettek – 39 évvel a közös forgatás után.

A két színész közös múltja az Indiana Jones és a végzet temploma 1984-es forgatásáig nyúlik vissza.

Quan Picúr, Indiana Jones (Harrison Ford) imádni való kis barátja szerepét játszotta a filmben. Számos kalandon mentek át együtt, miközben megpróbáltak a rejtélyes és szent kövek nyomára bukkanni.

Közel 4 évtized telt el azóta, ám az összhang ma is tökéletes a két színész között. A ceremónia előtt Fordot Quan Oscar-jelöléséről kérdezték, a hollywoodi ikon pedig csak dicsérni tudta egykori kollégáját.

“Nagyon örülök neki. Nagyszerű srác. Csodálatos színész. Az volt kisfiúként, és az most is.”

Quan a véletlen találkozásukról beszélt, ami 2022-ben történt. Azt mondta, nem volt benne biztos, hogy Ford fel fogja ismerni őt.

“Arra gondoltam, jó ég, lehet, hogy majd azt hiszi, egy rajongója vagyok, és elküld, hogy ne menjek olyan közel hozzá. De rám nézett, és azt mondta: ‘Te vagy Picúr?’ Azonnal visszakerültem 1984-be, mikor kisgyerek voltam. Azt mondtam neki: ‘Igen, Indy.’ Ő erre: ‘Na gyere ide!’ – és megölelt.”

Key Huy Quan kapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Minden, mindenhol, mindenkor című filmmel.

Még az Oscar-gála előtt sorra kerülő Golden Globe-on Quan megható beszédet mondott, mikor átvette a díját. Az Oscar-díj-átadón pedig újra sokakat könnyekre fakasztott, mikor felidézte, milyen áldozatokat kellett hoznia a szüleinek, hogy ő megvalósíthassa az amerikai álmot.

Ford jelentette be az utoljára sorra kerülő kategória győztesét, ami a Minden, mindenhol, mindenkor című film lett. Az egész stáb a színpadra lépett, hogy átvegyék a díjat, köztük Quan is. Indy és Picúr újra egymás mellett álltak.

Szorosan megölelték egymást, a közönség pedig egyből felidézte a filmben látott, hasonló jelenetüket. Twitteren valaki ezt írta: “Harrison Ford Oscar-díjat ad át Ke Huy Quannak. Csak úgy potyognak a könnyek.” Másvalaki ezt fűzte a fotóhoz: “Mindenki megkönnyezte, ahogyan Harrison Ford átadta az Oscart Quannak.”

Nem csak Ford ölelte meg.

Azon az éjszakán sokan mások is kifejezték szeretetüket Quan felé. Az Oscar után, egy sajtókonferencián Steven Spielberg, az Indiana Jones és a végzet templom rendezője is megölelte a színészt.

Quan erről így beszélt: “Megölelt, és azt mondta: ‘Ke, most már Oscar-díjas színész vagy.’ Ezt hallani tőle mindennél többet jelent számomra, még mindig nem hiszem el.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét