Józansága 5. évfordulóján Anne Hathaway elmesélte az esetet, ami arra késztette, hogy letegye az alkoholt

0

Anne Hathaway jelentős mérföldkőhöz érkezett a józanság útján. A 41 éves színésznő elmondta, hogy már 5 éve egészségesen él. Elárulta, mennyire boldog, hogy elérte ezt a mérföldkövet, és megosztott egy esetet, ami segített neki leszámolni rossz szokásával.

Hathaway a józanságot hozta szóba, mikor azt kérdezték tőle, mit gondol a középkorúságról.

A rólad alkotott kép című filmjében Hathaway Soléne-t, a 40 éves elvált anyát alakítja, aki egy fiatalabb férfival – egy fiúbanda énekesével – keveredik viszonyba. Az interjúban új szerepéről beszélt, és arról kérdezték, mit gondol a középkorúságról.

“Nem veszem komolyan. Annyi más dolog van, ami számomra inkább mérföldkövet jelent. Általában nem beszélek erről, de több mint 5 éve vagyok józan. Ez jelenti számomra a mérföldkövet.” Elmesélte, hogy ez a probléma nála valószínűleg egy módszer volt arra, hogy megbirkózzon a fizikai stresszel, amit a testétől való elszakadás érzése okozott.

A korával kapcsolatban a színésznő elmondta: “40 évesnek lenni olyan, mint egy ajándék. A helyzet az, hogy nem szívesem mondom azt, hogy középkorú, mert mi van, ha holnap elüt egy autó. Nem tudjuk, hogy ez a közepe-e az életünknek. Nem tudhatunk semmit.”

Mesélt egy esetről is, aminek hatására a józanságot választotta.

A Neveletlen hercegnő filmek sztárja elmondta, hogy döntése nem a rossz szokásának a kritikájaként született meg. “Valahol mélyen legbelül tudtam, hogy ez nem nekem való” – mondta, hozzátéve, mennyire nehéz volt elmagyarázni másoknak, hogy eleinte egyáltalán nem ivott alkoholt.

Aztán ráébredt valamire, ami arra késztette, hogy kemény legyen magával szemben. “Ha allergiás vagy valamire vagy anafilaxiás sokkot kapsz valamitől, azzal nem tudsz vitatkozni. Ezért én sem vitatkoztam ezzel” – mondta a színésznő, és megjegyezte, hogy senki felett nem ítélkezik.

Hathaway döntése, hogy egészséges életmódot kezd, akkor született meg, mikor kétgyermekes anya lett. Idősebb fia, Jonathan 8 éves, kisebbik fia, Jack 3. A színésznő elmondta, hogy ezt a döntést a következő 18 évre hozta, míg a fiai egy fedél alatt fognak élni vele.

Idősebb fia kapcsán őszintén beszélt arról az incidensről, ami arra késztette, hogy felhagyjon a rossz szokásával. “Eléri azt a kort, amikor reggelente tényleg szüksége van rám. Volt egy nap, mikor elkísértem az iskolába, nem vezettem, de másnapos voltam, és ez nekem elég volt. Nem szerettem ezt.”

Az Oscar-nyertes színésznő azt is elhatározta, hogy egy másik rossz dolgot is kizár az életéből, amennyire csak lehetséges. Ez pedig a közösségi média. “Rengeteg dolgot változtattam az életmódomban a mentális egészségem érdekében. Nem veszek részt olyan dolgokban, amikről tudom, hogy kimerítenek és egy spirálba kerülök miattuk. Gyakorlatilag nem vagyok kapcsolatban magammal online” – osztotta meg.

Más sztárok, akik szintén nyíltan beszéltek a józanságukról.

Bradley Cooper

29 éves kora óta józan. 2013-ban elmondta, hogy azért döntött így, mert rájött, hogy ha így folytatja tovább, azzal tönkre fogja tenni az életét. 2023-ban Cooper háláját fejezte ki, amiért képes volt leszámolni az alkohollal, azt mondta, “nagyon szerencsésnek” érzi magát.

Tom Holland

Bevallotta, hogy azóta a legboldogabbnak érzi magát az életében, mióta rálépett a józanság útjára. Holland elismerte, hogy még mindig van problémája: “Nagyon-nagyon szenvedtem, elkezdtem igazán aggódni magam miatt, hogy talán gondom van. Úgy döntöttem, várok a szülinapomig, ami június 1-jén van. Azt mondtam magamnak: ‘Ha kibírok nélküle 6 hónapot, azzal bizonyítom magamnak, hogy nincs problémám.’ Aztán, ahogy az idő múlt és elérkezett június 1-je, életemben a legboldogabbnak éreztem magam.”

Jessica Simpson

A gyermekei érdekében döntött a józanság mellett. “Voltunk valahol, és én lemaradtam a gyermekeimmel töltött pillanatokról. Ők is ott voltak, és láttak engem, és teljesen össze voltak zavarodva.”

“Csak jelen akarok lenni az életükben tiszta fejjel, és példakép szeretnék lenni számukra, mert mindig is szerettem volna az egész világ számára példaként szolgálni” – magyarázta döntését.

Daniel Radcliffe

Sokat küszködött a Harry Potter-filmek forgatása során. Egy 2015-ös interjúban mesélt a küzdelmeiről: “Volt egy időszak, mikor Potterből átalakultam, hogy belépjek a való világba, ahol hirtelen nem találtam stabilitást. Nagyon zavarodott voltam az utolsó nap, mikor Potter voltam. Szorongtam. Egyedül éltem, és azt hiszem, nagyon meg voltam rémülve.”

Lana Del Rey

2012-ben egy interjúban Lana Del Rey kamaszkori küzdelmeiről beszélt: “Igazából ezért küldtek 14 évesen bentlakásos iskolába. Tudtam, hogy gond van, hiszen jobban szerettem ezt csinálni, mint bármi mást.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét