John Travolta néhai barátja, Olivia Newton-John előtt tisztelgett: “Jobbá tetted az életünket.”

0

Sosem lehet tudni, hogy melyik kapcsolat tart az életünk végéig. Olivia Newton-John és John Travolta lehettek volna csupán kollégák, ehelyett azonban életre szóló barátság szövődött köztük, ami több mint 40 éven át tartott. 3 produkcióban dolgoztak együtt, de ott voltak egymásnak a hullámvölgyekben is. Szerencse, hogy a sors egymás mellé sodorta őket.

A nemrég elhunyt Olivia Newton-John emlékét idézzük fel.

Először a Grease forgatásán találkoztak.

A Grease a megjelenése idején a valaha volt legnagyobb bevételt hozó musical műfajú film volt. Olivia Newton-John alakította benne Sandy karakterét, John Travolta pedig Dannyt játszotta. 1978-ban mutatták be, a két színész a forgatáson találkozott először, és utána több mint 40 éven át szoros barátság volt köztük.

A film mindkettőjük életét megváltoztatta, és egy életre összekötötte őket.

Travolta és Newton-John is huszonévesek voltak a forgatás idején. Olivia azt mondta, az életét változtatta meg a film, John pedig hozzátette, hogy a film hatalmas sikere – amit semmi nem tudott felülmúlni – volt az oka annak, hogy ők kapcsolatban maradtak.

Travolta “meglehetősen szép látványt nyújtó teremtményként” jellemezte Oliviát, aki megérdemli az igaz barátságot.

John Travolta szerint az életük tele volt közös emlékekkel.

Újra együtt játszottak a Két fél egy egész című filmben, ami azonban kevésbé lett sikeres. Közel 3 évtizeddel később egy zenei albumon dolgozhattak megint együtt. Ez 2012-ben jelent meg, a belőle származó bevétel pedig jótékony célra ment: Olivia rák elleni alapítványának és John speciális igényű gyerekek számára létrehozott alapítványának.

A közös munka mellett John azt is hangsúlyozta, hogy hosszú időn át egymás mellett voltak. “Olivia mellettem volt akkor is, mikor megházasodtam és gyerekeim lettek.” Travolta pedig ott volt neki, mikor ő házasodott meg, gyereke született, majd elvált, és a gyászban is osztozott a családjával.

2019-ben újra beöltöztek Sandynek és Dannynek.

Egy esemény alkalmával úgy döntöttek, újra magukra öltik ikonikus karaktereiket. Travolta szerint életük fénypontja volt látni azt, hogy az emberek 40 év elteltével is szeretik a filmet. Ismét megjegyezte, hogy a köztük lévő kötelék mindig is erős tudott maradni: “Szeretjük egymást, és akik szeretik egymást, azok tartják a kapcsolatot.”

Olivia Newton-John háromszor is küzdött a rákkal, de mindvégig optimista maradt.

Olivia élete során kétszer győzte le a rákot, de az harmadjára is kiújult nála 2019-ben. Mindig pozitívan nyilatkozott az állapotáról. Azt vallotta, hogy mindenben van valami jó.

Erről a pozitív életszemléletéről is beszélt John Travolta. Túlélőnek nevezte Oliviát, és azt mondta, rengeteg élet van benne. Mikor Olivia állapotáról kérdezték, John azt felelte, hogy remekül van, és “még most is úgy tekint az életre, mint egy félig teli pohárra”.

73 évesen hunyt el, John Travolta pedig egy posztban is kifejezte a részvétét.

Néhány órával azután, hogy Olivia Newton-John halálának híre elterjedt, Travolta Instagramon fejezte ki részvétét.

“Legdrágább Oliviám, mindannyiunk életét sokkal jobbá tetted. Hihetetlen hatással bírtál. Nagyon szeretlek. Majd találkozunk és újra együtt leszünk. A tiéd vagyok attól a pillanattól kezdve, hogy megláttalak, és mindörökké!”

Posztját úgy írta alá: “A te Dannyd, a te Johnod”.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét