Jodie Foster azt mondta, a 60. életévének betöltése volt élete legjobb dolga, és elmagyarázta, miért

0

Az ikonikus, Oscar-győztes színésznő megosztotta, milyen megnyugvásra és elégedettségre lelt, mikor belépett a 60-as éveibe. Beszélt a hírnévről, az öregedésről, az önfelfedezésről, miközben hangsúlyozta, milyen felszabadító érzés belépni életének új évtizedébe.

Váratlan felüdülés 60 évesen.

Betölteni a 60-at fordulópont volt Jodie Foster számára, hiszen váratlan örömet és a szabadság felszabadító érzését kapta tőle. Mikor erről kérdezték, Foster viccesen a hormonoknak tulajdonította ezt az érzést. Elmesélte, hogy az a nap, mikor 60 éves lett, élete egyik legjobb napja volt, amikortól hirtelen semmi nem számított, és minden csak bónusz lett.

Egy korábbi interjúban Foster részletesebben is elmesélte, hogy a 60. születésnapja milyen változásokat hozott az életszemléletében. Elmondta, hogy az 50-es éveiben sok kihívást élt meg, tele volt bizonytalansággal a jövőjével és azzal kapcsolatban, hogy hogyan fog tudni megfelelni az öregedéssel kapcsolatos társadalmi elvárásoknak. Ám amikor betöltötte a 60-at, újra felfedezte a céltudatosságát, újra örömet talált mások támogatásában, és úgy érezte, elérkezett az ő ideje.

Véget ért a múlttal folytatott versengés.

Foster elmondta, milyen megnyugvást jelentett számára, hogy le tudta vetkőzni a régi önmagával folytatott versengést. Már nem törekszik arra, hogy túlszárnyalja múltbeli eredményeit. “Már nem versenyzek a régi önmagammal. Nem tudtam, mi fog történni, készen álltam arra, hogy elfogadjam, ami jön” – mondta.

A megnyugváshoz vezető út.

Mikor arról kérdezték, mikor kezdte jól érezni magát a bőrében, Foster elmondta, ez egy mindennapos folyamat. Beszélt arról, mennyire fontos több jó napban reménykedni, mint rosszban, és folyamatosan dolgozni az önelfogadáson. Egykori gyereksztárként a nyilvánosság előtt nőtt fel, így számára nehézséget okozott rálelni saját identitására, és különválasztani azt attól a személyiségtől, akit a nyilvánosság ismert.

Jodie Foster története sokaknak nyújthat inspirációt azáltal, hogy méltósággal és bölcsességgel éli meg a jelent, sikerrel navigál az öregedés labirintusában egy olyan világban, mely gyakran a fiatalságot és a külsőségeket helyezi előtérbe.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét