“Jobb szülő vagyok 60 évesen” – Brigitte Nielsen őszintén mesélt arról, hogy idősebb korában újra felfedezte a szülői lét örömeit

0

A színésznő, modell és énekesnő Brigitte Nielsen rendületlenül haladt előre az útján, nem hagyta, hogy a társadalmi normák befolyásolják. 60 évesen is boldog a magánélete szerető férjével és 5 éves lányával. Nielsen hangsúlyozza, hogy az anyaságot a szeretet határozza meg, nem az életkor. Egy interjúban nyíltan beszélt különleges utazásáról, melynek során idősebb korában újra felfedezte a szülői lét örömeit.

Már van 4 felnőtt fia.

Brigitte egyszer bevallotta: “Voltak különös férfiak az életemben.” A sokszínű dán tehetségnek valójában elég mozgalmas volt a magánélete, hiszen 5-ször ment férjhez.

Első férje egy dán zeneszerző volt, akihez 20 évesen ment férjhez, és egy fiuk született. A kapcsolat 1 évig tartott, a ma 37 éves fiát pedig főként férje nevelte.

22 évesen Brigitte a hollywoodi sztárnak, Sylvester Stallonénak mondta ki a boldogító igent. Stallone közel kétszer olyan idős volt, mint ő. Brigitte elárulta, sokat szenvedett azoktól a pletykáktól, melyek azt feltételezték, csak a pénzéért ment hozzá a színészhez. “Nem tudták, hogy könyörgött nekem, hogy menjek hozzá. Könyörgött!” – mondta. De 2 évvel később szakítottak.

5 évvel ezután, 1990-ben a színésznő harmadszor is férjhez ment, ám ez a házasság is csak 2 évig tartott. Ebből a házasságból nem született gyermek, de közvetlenül a házasságkötés előtt adott életet exvőlegényétől született fiának, aki most 33 éves.

1993-ban az akkor 30 éves Brigitte negyedszer is az oltár elé állt. Férje egy autóversenyző volt, tőle 2 fia született. Kapcsolatuk tartott egy darabig, 12 évvel később különváltak az útjaik. Az ebből a házasságból származó fiai most 29 és 27 évesek.

Végre rátalált az igazira.

Nielsen 40 éves volt, mikor átment egy csúnya váláson, és nem igazán érdekelte a szerelem, az azonban mégis kopogtatott az ajtaján. Megismerte Mattia Dessit, az olasz modellt, aki akkor csupán 25 éves volt. A 15 éves korkülönbség sem állhatott közéjük, szerelem volt első látásra. “Mattia belépett a szobába, és szó szerint leestem a székről” – mesélte.

Mattia nemcsak a lábáról vette le Brigitte-et, de meg is mentette. Bevallotta, hogy megismerkedésük előtt az élete tiszta “rock and roll” volt. Az olasz modell azonban bevallotta, hogy imádja őt, ám a kaotikus életmódjával nem tud megbirkózni. Hogy meg tudja tartani szerelmét, Brigitte-nek össze kellett szednie magát, és egészséges életmódot kellett élnie, ahogyan azt Mattia tette. “Más ember vagyok, és ez nagyrészt a férjemnek köszönhető” – ismerte el.

Küzdött azért, hogy újra anya lehessen.

A szerelmespár 2006-ban házasodott össze, és jobban vágytak közös családra, mint bármi másra. Brigitte akkoriban a 40-es éveiben járt és sok nehézséggel került szembe. Nem sokkal azután, hogy megismerte 5. férjét, elkezdte tervezni a közös jövőjüket, és ennek érdekében 40 évesen lefagyasztatta a petesejtjeit. Az orvosok azonban csupán 3-4% esélyt adtak neki a teherbeesésre.

Nielsen elmondta, hogy a kései anyaságig hosszú és nehéz utat járt be. A pár azonban nem adta fel, kitartottak a céljuk mellett, hogy közös családot alapítsanak. Több mint 10 évnyi lombik kezelés után Brigitte 54 évesen végre terhes lett. Mondani sem kell, hogy férjével, akivel akkor 12 éve voltak házasok, a föld felett lebegtek a boldogságtól.

2018 júniusában a dán sztár életet adott régóta várt kislányának. Bevallotta, hogy a kis Frida még közelebb hozta őket egymáshoz, és hogy férje, aki először lett apa, ösztönösen felvette az apaszerepet.

Ledöntötte a tabut a kései anyasággal kapcsolatban.

Sokakat sokkolt, hogy Brigitte 54 évesen szült, és ő tisztában is volt ezzel. Szerinte azonban a kései anyaságot a társadalomban elfogadottá kellene tenni. Hozzátette, hogy egy férfi nem kap ilyen kritikákat, ha idősebb korában születik gyermeke.

Kései terhességével kapcsolatban elmondta, hogy mikor az emberek figyelmeztetik a korára, azt feleli: “Igen, és mi van azokkal a férfiakkal, akik 60-70-80 évesek?” Megjegyezte: “Sok nő azt hiszi, hogy már túl öreg. Nos, meg tudom érteni, mikor az emberek azon tűnődnek, hogy volt bátorságom ehhez. De hány férfinak születik gyereke a 60-as, 70-es éveiben anélkül, hogy hezitálnának rajta?”

“Kaptam leveleket és emaileket nőktől, akik megköszönték, hogy bátorítást adtam nekik” – tette hozzá.

Nielsen arról is beszélt, milyen érzés 60 évesen kisgyermekes anyának lenni.

Brigitte szerint nincs olyan, hogy “túl öreg”. Párhuzamot von az idősebb apákkal, és hangsúlyozza az érett szülői nevelés előnyeit. “A 60-as, 70-es vagy akár 80-as férfiaknak nem mondunk ilyesmit!” Hozzátette: “Nézd meg Robert de Nirót. 79 éves, és van egy 7 hónapos gyereke.”

Nielsen állítja, hogy korábbi tapasztalatai javítják jelenlegi nevelési stílusát, extra szeretetet és extra türelmet tud adni gyermekének. Lányát korábbi kötelezettségei elé tudja helyezni, és meglepődve tapasztalja, hogy kevésbé fáradt, képes élvezni az anyaság örömeit.

“A gyerekek ugye azt szokták mondani, hogy a nagyi a legjobb. Úgy érzem, hogy bennem most megvan ez a gondolkodás és ez az érzés. Megvan a türelmem és az extra szeretetem, amit adni tudok, és azt hiszem, ez azért van, mert nagymama korban vagyok.” Hozzáfűzte: “Mikor fiatal anya voltam, gyakran zsonglőrködtem az egyedülléttel, repülőn, filmforgatásokon. Most Frida az első.”

Nielsen szerint a bölcsessége és a kora jobb szülővé tette. Őszintén bevallotta, szerinte a kései anyaságnak megvannak a maga előnyei. Története bizonyítja, hogy a társadalmi normákkal szemben egy anya bármely életkorban képes szeretetet adni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét