Jennifer Lopez és Ben Affleck története, ami bizonyítja, hogy a szerelem csaknem 20 év után is újjászülethet, mint a főnix

0

Vannak párok, akik egyszerűen összetartoznak, még akkor is, ha a kapcsolatuk nem csupa tündérmese. A nehézségek pedig csak erősítik a köztük lévő köteléket. Ha a problémás időszak után is sikerül együtt maradniuk, kapnak egy második lehetőséget, ami talán még jobb lesz, mint az első, hiszen a kapcsolatok végét sokszor nem az érzelmek, hanem külső körülmények okozzák.
Az idővel sok minden változik, a sebek is begyógyulnak. Így volt ez Jennifer Lopez és Ben Affleck esetében is: újból együtt vannak, de ezúttal már sokkal érettebben, sokkal több tapasztalattal.

Mikor először találkoztak, Jennifer Lopez Chris Judd felesége volt, ezért Ben Affleckkel eleinte csak baráti kapcsolat jöhetett szóba.

Affleck így beszélt erről: “Mivel férjnél volt, a szerelem fel sem merülhetett köztünk. Ez lehetőséget adott arra, hogy őszintén megismerjük egymást, mindenféle színjáték nélkül, nem úgy, mint mikor randizni mész valakivel és a legjobb oldaladat akarod mutatni. Nem próbáltam semmit változtatni magamon, és ő sem. Nagyon jó barátok lettünk úgy, hogy ez senkinek nem okozott kellemetlenséget.”

A következő évben Lopez békésen elvált Chris Juddtól, Affleckkel pedig komolyabbra fordult köztük a dolog. 2002 augusztusában erősítették meg az együttlétükről szóló feltételezéseket, miután a fotósok már elcsípték őket. Ez pedig nem tett jót nekik.

“Bekerültünk a bulvárlapokba, és az óriási nyomást jelentett” – mondta Lopez. Még ugyanabban az évben, novemberben Affleck megkérte Lopez kezét.

Többnyire azt hisszük, hogy a sztárok élete tökéletes, leginkább olyan, mintha egy rózsaszín felhőben lebegnének. Nehezen tudjuk elképzelni, milyen úgy élni, hogy folyton rád szegeződnek a figyelő szemek, fürkészik az életedet, hogy mit csinálsz, mit mondasz. Ha belegondolunk, így már nem is tűnik annyira jó mókának. Ez volt a legfőbb oka annak, hogy a 2000-es évek elején a “Bennifer” becenévvel illetett páros a szakítás mellett döntött.

Az esküvőt 2003 szeptemberére tervezték, de pár nappal korábban a pár úgy döntött, inkább lefújják az egészet. Hivatalos indokként az esküvő helyszínére érkező lesifotós-áradatot jelölték meg.

“Kezdtük úgy érezni, hogy ami életünk legboldogabb napja kéne hogy legyen, annak pont a lényege fog elveszni – nyilatkozták akkor. – Ez egy szent és örömteli nap kellett volna hogy legyen nekünk, a családunknak és a barátainknak.”

2004 januárjában végül szakítottak. “Ha mindez máskor vagy máshogyan történik, nem tudom, mi lett volna belőle, de az biztos, hogy igaz szerelem volt” – mondta Lopez valamivel később. Addigra már újra férjhez ment, mégpedig Marc Anthonyhoz. Szavai azonban nem a boldogságáról árulkodtak.

Lopez 2012-ben elvált. Affleck, aki 2005-ben vette feleségül Jennifer Garnert, 2015-ben költözött el, de csak 2017-ben vált el hivatalosan. Lopez utolsó kapcsolata Alex Rodriguezzel volt, akivel el is jegyezték egymást. 2021-ben váltak külön az útjaik.

“Rájöttünk, hogy a legjobb barátok vagyunk, és reméljük, azok is maradunk. A közös munkát továbbra is folytatjuk, támogatjuk egymást, és több közös projektünk is lesz” – mondták az eljegyzésük felbontása után.

Az Affleckkel való szakítása óta ekkor már 17 év telt el. Sok minden változott. Közben szülővé váltak, megházasodtak, elváltak, de ők ketten mindvégig barátok maradtak. Aztán úgy döntöttek, adnak maguknak egy második esélyt.

Ma már sokkal jobban őrzik a magánéletüket, ahogy mondták, “szentnek” tartják. Lopez erről a következőket mondta: “Okosabbak vagyunk, tapasztaltabbak, már máshol tartunk az életben. Már vannak gyerekeink, ezért is kell nagyon tudatosnak lennünk az ilyen dolgokban.”

Ezek a mondatok már érettségről tanúskodnak. Mindkettőjük mindenáron meg akarja óvni a gyerekeket a szenzációhajhászoktól. De az biztos, hogy nagyon boldogok, hogy újra egymásra találtak.

“Nagyon szerencsés vagyok, boldog és büszke – mondta Lopez. – Mikor fordul elő, hogy találsz valakit, akibe igazán nagyon szerelmes vagy, és kapsz vele egy második esélyt? Ez nagyon ritka, értékes és gyönyörű dolog, és nem is fogjuk elpazarolni.”

Ők ketten mindig is csodálták egymást, úgy barátként, mint szerelmespárként, és ki is fejezik az elismerésüket. “Úgy érzem, a helyén van az életében, ahogyan én is – mondta Lopez, majd hozzátette – Ha ott vagy, ahol igazán jól érzed magad, akkor boldog és egészséges párkapcsolatot tudsz kialakítani.”

A jövővel kapcsolatban Lopez így beszélt: “A jövőmet szerelemmel és boldogsággal telinek képzelem el a párommal és a gyerekeimmel. Szerintem mindenki boldog akar lenni, és szeretné olyasvalakivel leélni az életét, akivel érdemes együtt megöregedni. És nekem ezzel kapcsolatban most jó érzéseim vannak.”

Mit gondolsz a második esélyekről a kapcsolatokban? Próbáltad már valaha te is?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét