Jennifer Garner megvette azt a farmot, ahol régen édesanyja élt, hogy szebb jövőt teremtsen számtalan gyermek számára

0

A hollywoodi sztároktól nem szokatlan, hogy a filmezésen kívül más területen is megmutatják képességeiket, például kozmetikai vagy fehérnemű márkát indítanak. Jennifer Garner azonban különleges utat választott, hiszen megvásárolta azt a farmot, ahol édesanyja felnőtt.

A hollywoodi sztár konzervatív értékek mentén nevelkedett. Édesapja vegyészmérnök volt, édesanyja pedig háztartásbeli. Jennifernek és két húgának szigorú szabályokhoz kellett magukat tartaniuk gyermekkorukban. Például tilos volt a sminkelés, a körömlakkozás, és még a fülüket sem lyukaszthatták ki kamaszkorukban.

A szigorú szabályok ellenére Jennifer kedves emlékeket őriz gyermekkoráról. Gyakran nevet azon, hogy ő és testvérei hogy néztek ki akkoriban, hasonló frizurával és elálló fülekkel.

Jennifer Garner 1990-ben iratkozott be az egyetem kémia szakára, később azonban színművészetre váltott. A diploma megszerzése után elkezdett filmekben szerepelni. Az Alias című sorozatban Sydney Bristow-t alakította, ez alapozta meg hírnevét. Kiemelkedő teljesítményét Golden Globe-díjjal ismerték el a legjobb női főszereplő drámasorozat kategóriában, és négyszer jelölték Primetime Emmy-díjra.

Garner alakítása Dr. Eve Saks karaktereként a Mielőtt meghaltam című filmben Matthew McConaughey oldalán felejthetetlen volt. Lenyűgöző alakítása miatt jelölték Screen Actors Guild-díjra is.

Jennifer Garner első férje Scott Foley volt, akivel a Felicity című sorozat forgatásán ismerkedett meg 1998-ban. 5 évvel a házasságkötésük után elváltak. 2005-2018-ig a színésznő Ben Affleck felesége volt, akitől 2 lánya és egy fia született.

Jennifer Garner anyai tapasztalatai révén értette meg a gyermekek időben történő fejlesztésének jelentőségét. Talált energiát arra, hogy ne csak saját, de mások gyermekeivel is foglalkozzon. A színésznő a Save the Childre USA nonprofit szervezet nagykövete lett, melynek célja a gyermekek életminőségének javítása az egész világon.

Jennifer 2014 óta tagja a szervezet kuratóriumának, és aktívan támogatja a nemzeti műveltségi és oktatási kezdeményezéseket. Gyakran meglátogatja az Early Step to School programban résztvevő családokat, hogy támogassa fejlődésüket.

Jennifer szenvedélyes hirdetője a gyermekek megfelelő táplálkozásának, még az egészséges ételek előállítását is magára vállalta. Mint társalapítója és vezető márkamenedzsere az Once Upon a Farm organikus, friss bébiélelmiszert előállító vállalatnak, elkötelezetten igyekszik minőségi táplálékot biztosítani a gyermekeknek.

Érdekesség, hogy a farmhoz, ahol az élelmiszereket előállítják, Jennifernek személyes kötődése van. Ez az a farm, ahol az édesanyja felnőtt és ahol ő is gyakran járt gyermekkorában, horgászott a közeli tóban a bácsikájával. Ez a farm mostanra olyan hellyé vált, ahol Garner elköteleződése a gyermekek táplálkozásának javítására egyesült családja örökségének tiszteletben tartásával.

Jennifer Garner nagyszülei 1936-ban szereztek földet Oklahomában. A szűkös költségvetésük miatt egy egész napon át alkudoztak, hogy 20 dollárt lealkudjanak a meghirdetett árból. Végül büszke tulajdonosai lettek a kis kétszobás háznak és 20 hold teleknek.

Akkoriban pekándiót, salátát, retket és burgonyát termesztettek a farmon. A telek aztán felosztódott a családtagok között, míg végül használaton kívülre került. Jennifer Garner 2017-ben vásárolta meg a farmot azzal a céllal, hogy újjáélessze.

Elhatározta, hogy a farmon újra termelés fog folyni. 2018-ban társalapítóként létrehozta az Once Upon a Farm vállalatot, ami friss és organikus bébiélelmiszer előállításával foglalkozik.

Hogy segítsék misszióját, Jennifer bácsikájához, Roberthez és nénikéjéhez, Janethez fordult segítségért, akik a farm tulajdonosai voltak, és úgy döntöttek, támogatják unokahúgukat ebben az új kalandban.

A farm gyorsan fejlődésnek indult és virágzó üzlet lett. Jennifer Instagramon fejezte ki örömét: “Látod, Anya, a farmod életre kelt! 700 áfonya bokor, 50 datolyaszilva fa, 3 tehén (fűnyírónak és házikedvencnek), 2 farmer (Robert bácsi és Janet néni) és egy farmerré válni akaró. Szeretettel.”

Ahogy a farm nőtt, a lakóinak száma is gyarapodott, többek közt csirkékkel, akiket Jennifer és csapata nevelt fel. Nem ő az első sztár, aki élvezi a vidéki életet, hiszen Arnold Schwarzeneggert is láthattuk már, mennyire szeret a szamara társaságában lenni.

Jennifer Garner megosztja farmos élményeit Instagramon, magát viccesen “Jen farmernek” nevezi. Rajongói láthatják, amint traktort vezet vagy énekel a növényeinek.

Jen farmer szerint minden növénynek szüksége van szeretetre és figyelemre. Egyszer posztolt egy videót, melyben a növényeit puszilgatja, ezt írta hozzá: “A termékeink tele vannak a legfrissebb gyümölcsökkel, a legfinomabb zöldségekkel és…szeretettel.”

Jennifer Garner elhivatottan hirdeti organikus gyümölcsök és zöldségek termesztésével foglalkozó vállalkozását a közösségi oldalakon. Tápláló ételek receptjeit osztja meg, melyek teljes értékű hozzávalókból készülnek. Például azt javasolja, hogy a hagyományos chipset váltsuk fel kelkáposzta chipsszel, ami nem csak egészséges, de finom is.

A ropogós harapnivaló elkészítése 15-25 perc. A kelkáposzta leveleit kenjük meg olívaolajjal, sózzuk és akár reszelt parmezánnal is megszórhatjuk. Végül 90 fokon süssük készre. Jennifer szeret hasonló tippeket megosztani rajongóival, sőt, még ragyogó bőre titkát is elárulta.

Az Once Upon a Farm társalapítója elkötelezett a filantróp tevékenységek iránt is: a “Farmer Jen’s Pumpkin Oatmeal Cookie” nevű termékükből a Save the Children USA nevű nonprofit szervezetnek adományoztak.

Egyik blogjában a színésznő kifejezte, milyen fontos számára, hogy a Once Upon a Farmon keresztül adományokat gyűjtsenek a rászorulók számára. Elmondta azt is, hogy a vállalkozás egy millió adag ételt kíván biztosítani hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Jennifer Garner szerint lehetséges a gyerekeket már kiskoruktól kezdve arra tanítani, hogy értékeljék az egészséges ételeket. Nézete egyszerű: “Ha azt akarod, hogy a gyerek úgy nőjön fel, hogy szereti az egészséges ételeket, adj neki olyan egészséges ételt, amit szeret.” Hogy a gyerekek ne utasítsák vissza a zöldségeket és gyümölcsöket, a színésznő okos trükköket is megosztott, melyekkel olyan egészséges ételek készíthetők, amiket a gyerekek is szeretnek.

Jennifer Garner Instagramja tele van fotókkal és videókkal, melyek megmutatják, milyen sikeres a farm, amit újjáélesztett. A híresség folyamatosan kifejezi háláját az anyaföldnek és a nagyszüleinek, Harvey és Violet English-nek a birtokért.

BÓNUSZ: Egy desszert recept Jennifer édesanyjától.

“Anyukám szerint mindenki a desszertet fogja először megenni, ha elkészíted ezt a nyári finomságot.”

Az áfonyás finomság hozzávalói:

 • 4 bögre áfonya
 • 1 bögre cukor
 • 1 bögre liszt
 • ¼ teáskanál só
 • 1 tojás
 • ¼ teáskanál mandula kivonat
 • 1 evőkanál citromlé
 • 6 evőkanál vaj

Így készítsd el:

 • Egy 20×15 cm-es tepsit készíts elő, a sütőt melegítsd elő 220 fokra.
 • Mosd meg az áfonyákat és tedd őket a tepsibe. Nem fontos előtte megszárítani őket.
 • Locsold meg citromlével és mandula kivonattal.
 • Keverd össze a cukrot, a lisztet, a sót és a tojást. Sűrű tésztát fogsz kapni.
 • A tésztát egyengesd el az áfonyákon.
 • Olvaszd meg a vajat és öntsd a tészta tetejére.
 • Süsd 25 percig.
 • Vanília fagyival is tálalhatod.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét