Jennifer Coolidge 61 évesen végre befutott Hollywoodban, miután éveken át alábecsülték a filmiparban

0

Jennifer Coolidge Golden Globe-díja karrierje megkoronázása volt. Kivételes tehetségének köszönhetően 61 évesen végre megkapta azt az elismerést, amit közel 30 éves munkásságával kiérdemelt. Életútja tele volt leckékkel, melyekből időközben tanult, de arról is tanúskodik, hogy nem hiába mondják: soha nincs késő elérni a céljainkat.

Jennifer egy átlagos lány volt, aki kész volt szembenézni minden kihívással.

Coolidge rajongói régóta úgy tartják, hogy ő az egyik legmellőzöttebb komika. Coolidge 1961-ben született egy 8000 fős kisvárosban, Massachusetts államban.
Középosztálybeli családból származik, őt és 3 bátyját a háztartásbeli édesanyjuk és a gyári munkásként dolgozó édesapjuk nevelte fel. Jennifer Coolidge első televíziós megjelenése a Seinfeld 5. évadában volt 32 éves korában. Ez segített neki elindítani karrierjét és belépni a mozi világába.

Követte az álmait, saját magának taposta ki az utat.

Coolidge mindig arról álmodozott, hogy drámai színésznő lesz, legfőbb inspirációja Meryl Streep volt. A New York-i Amerikai Színművészeti Akadémiára való felvétele és korai törekvései ellenére azonban a vígjátékokban találta meg hivatását. A kezdeti nehézségek ellenére kitartott és sikeres karriert épített fel magának komikusként.

Élvezni akarta az életet, soha nem ment férjhez.

Bár már elmúlt 60, soha nem volt férjnél. Állatjogi aktivista volt éveken át, felszólalt az állatkínzás ellen, főként az Ázsiában zajló kutyahús-kereskedelem ellen emelte fel hangját. Neki is van kutyája, Choi, akit a színésznő egy koreai húsüzemből mentett meg. Gyakran posztol a kutyájával közös képeket, és oszt meg információkat a felelős állattartással kapcsolatban.

Őszintén beszélt a karrierjében jelentkező nehézségekről.

Jennifer Coolidge a 80. Golden Globe-díj-átadó egyik fénypontja volt, hiszen át is adott díjat és kapott is egyet. Beszédét nagyon határozottan és kendőzetlenül fogalmazta meg.

“Szeretném, ha mindannyian tudnátok, hogy fiatalként hatalmas elvárásaim és álmaim voltak, de az élet és mindenféle dolgok miatt meghiúsultak.” Mindennek közepette Mike White, A Fehér Lótusz írója és rendezője volt az, aki reményt adott neki, hogy bármi lehetséges, lehetőséget, ami megváltoztatta az életét.

Így folytatta: “Te adtál nekem új kezdetet. Még ha ez a vég is, hiszen végül kinyírtál, szóval, ha ez a vég, akkor is millió különböző módon változtattad meg az életemet. A hegyen, ahol lakom, soha egyetlen partira sem hívtak meg, most pedig mindenki meghív! Csak szeretném, hogy tudd, ez neked szól, Mike White.”

Coolidge ezekkel a szavakkal tisztelgett Mike White előtt, aki mosolygott, miközben könnyekre fakadt.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét