Jada Pinkett Smith elárulta, hogy ő és Will Smith titokban külön éltek az elmúlt 7 évben

0

Jada Pinkett Smith élete látszólag tökéletesnek tűnik egy boldog családdal, egy szupersztár férjjel, pazar életmóddal, hírnévvel, sikerrel. Ám az 52 éves színésznő nemrég őszintén vallott olyan dolgokról, amiket egészen eddig titokban tartottak. A leleplezés meglepő volt, annál is inkább, mivel ő és Will Smith korábban tagadták a házassági problémákat, és egy egymás iránt elkötelezett párt testesítettek meg.

Közös jövőjük alakulása egyelőre bizonytalan.

A meglepő állítások a házasságukról egy interjúban hangzottak el, majd egy talk show-ban részletesebben is beszélt róluk. Jade elárulta, hogy férjével, Will Smithszel az elmúlt 7 évben külön éltek. 1997-ben házasodtak össze, jelenleg pedig bizonytalan a közös jövőjük.

A beszélgetés során Jade bepillantást engedett kapcsolatuk válságába. A színésznő elmondta: “2016-ra belefáradtunk a próbálkozásokba. Azt hiszem, mindketten benne ragadtunk a saját fantáziánkban arról, hogy a másiknak milyennek kellene lennie.”

A különköltözés ellenére egyik fél sem akarja beadni a válókeresetet.

Könyvében a színésznő a váláshoz hasonlította a szétköltözésüket, annak ellenére, hogy semmilyen hivatalos papírt nem nyújtottak be. Jada ezt írta: “Ez nem papíron történt válás volt. De válás volt.” Az interjúban nyíltan elmondta azt is, mit gondol a válásról.

Bevallotta, hogy gondolkodott rajta, de végül nem tudta rászánni magát. Elmondta, hogy “ígéretet tett” a férjének, és megfogadta neki, hogy soha nem szolgáltat okot a válásra. Ez az elköteleződés pedig fontos szerepet játszott a döntésében.

“Ígéretet tettem, hogy soha nem lesz okunk, hogy elváljunk… Bármi lesz is, túl fogunk jutni rajta. És ezt az ígéretet nem vagyok képes megszegni” – mondta a színésznő az interjúban. Mikor azt kérdezték, még mindig külön élnek-e, Jada gondolkodás nélkül megerősítette: “Külön élünk.”

A gyermekei a támaszai.

A színésznő hangsúlyozta, hogy még nem hoztak végleges döntést a házasságuk jövőjével kapcsolatban, és még mindig a gondolkodás fázisában vannak. “Nagyon nehéz munkát végeztünk együtt. Nagyon szeretjük egymást, és most ki fogjuk találni, hogyan tovább.”

Jada a gyerekei – Jaden (25), Willow (22), Trey (30), aki Will Smith előző kapcsolatából született) – iránti csodálatát is kifejezte, amiért ennyire támogatják ebben a nehéz időszakban. “A gyerekeim kicsi guruk. Megtanították az önelfogadás érzésére. Minden oldalamat szeretik” – mondta.

Jada azt is bevallotta, hogy már akkor is külön éltek, mikor a 2022-es Oscar-gálán megtörtént az incidens, mikor férje a színpadon adott egy pofont Chris Rocknak, lereagálva Jada kopasz fejével kapcsolatos viccét, nem sokkal azután, hogy Jada nyíltan vállalta az alopéciáját.

Ez a megdöbbentő esemény néhány pillanattal azelőtt történt, hogy Will elnyerte a legjobb színésznek járó díjat. Köszöntő beszédében Smith könnyes szemmel elismerte, hogy “a szerelem őrült dolgokra vesz rá”, de kifejezetten nem kért bocsánatot Christől.

Jadának volt viszonya, ezt a nyilvánosság előtt is beismerte.

2020 júliusában Jada nyilvánosan beismerte, hogy a Will Smithszel való házassága alatt viszonya volt egy 31 éves énekessel, August Alsinával. A vallomásra egy őszinte beszélgetés során került sor a Red Table Talk televíziós showműsorban, ahol elárulta, hogy 4 évvel korábban kötött barátságot Augusttal. Azt is megjegyezte, hogy ő és Will nehéz időszakon mentek keresztül, és azon a ponton tulajdonképpen szakításban voltak.

Jada “összegabalyodásként” írta le a viszonyukat, ami azóta bekerült August Shake the World című dalába is. A megdöbbentő vallomás azután történt, hogy eleinte mindkét színész tagadta Augustnak azon állítását, hogy Will áldását adta a kapcsolatukra Jadával.

Önéletrajzában mentális problémáiról is beszél.

Az interjú nagy hatást gyakorolt Jada könyvének promóciós útjára. Könyvében bátran ír olyan nehéz témákról, mint a küzdelme a depresszióval és a kétségbeeséssel, ami 40 éves kora körül kezdődött.

“Papíron minden olyan nagyszerűnek tűnik. Van egy gyönyörű családom, egy szupersztár férjem, pazar életem, hírnevem és sikerem.” De felfedte azt is, mi rejtőzik a színfalak mögött: “Kétségbeestem, és mind kevésbé akartam ezen a földön élni.”

Önéletrajzában Jada azt is elárulta, hogy csak felnőtt korában jött rá, mennyire szenved, poszttraumás stressz szindrómával és disszociációval diagnosztizálja magát. Hivatalos diagnózist nem kapott, és küzdött a traumáival.

A színésznő elmesélte, hogy 2 évtizeden át úgy élt, hogy egy falat húzott maga köré, és boldognak mutatta magát a világ előtt, miközben mély reménytelenséggel és kétségbeeséssel küzdött. Úgy érezte, nem érdemli meg a szeretetet, ami csak tovább mélyítette a szakadékot a látszólag tökéletes élete és a magával cipelt terhek között.

Elmondta azt is, hogy a terápiának is megvannak a korlátai, segített neki elérni a 40 éves kort, de többet akart utána. Vigaszának forrásai ezekben a nehéz időkben gyermekei voltak. Azonban még az ő támogatásuk sem volt elég ahhoz, hogy elfojtsa a benne tomboló zűrzavart.

Az önmegismerés folyamatáról is beszélt. “Minden reggel olyan volt felébredni, mintha a végzet deszkáin sétálnék. Vajon eljutok-e délután 4 óráig? Ha igen, akkor túléltem a napot.” Jada vágya az alvás iránt mindig is megvolt, mégsem tudott nyugodtan aludni. A folytatáshoz a gyermekei jelentették elsősorban a motivációt számára. Azonban úgy érezte, lassan elveszíti a kapcsolatát velük.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét