Ismerd meg Enzót, a különleges golden retrievert, aki egy bájos folttal született

0

Az anyajegyeket, foltokat sok legenda övezi. Japánban például szokás, hogy a terhes nőknek tilos a tűzre és a lángokba nézniük, ezzel akarják elkerülni, hogy a baba valamilyen folttal jöjjön a világra.

Az állatoknál is léteznek ilyen foltok, amiket csak csodálni és szeretni lehet. Így van ez Enzo esetében is.

Fajtatiszta, arcának felét mégis folt borítja

Enzo, a cuki golden retriever 2016 óta profi csibész lett, zoknitolvaj, imádja a hosszú sétákat, és szeret puszikat adni. A barátságos kutyus szerencsésnek mondhatja magát, hogy 2 éves korában állandó otthonra találhatott.

Különleges genetikai mutációja miatt Enzo különbözik a többi kutyától. A szeme körül egy nagy fekete folt található. “Ez véletlenszerű, nem örökletes dolog. Az alomból Enzo volt az egyetlen, aki fekete szőrrel született, és az ő leszármazottainak nem lenne nagyobb esélye erre, mint bármelyik másik golden retrievernek” – mondták Enzo gazdái.

Szupersztár lett Instagramon

Nemrégiben igazi sztár lett belőle Instagramon, ahol közel 200.000 követője van. A róla készült fotókat elnézve biztosak lehetünk benne, hogy a lehető legjobb élete van. “Nagyon szeretjük, mikor hasonló anyajeggyel rendelkező gyerekek megtalálják Instagramon Enzót, és látják, hogy mennyire gyönyörű és mennyire szeretjük, ebből pedig ők is egy kis magabiztosságot nyernek” – mesélték Enzo gazdái.

“Nem fél semmitől, a vihart és a tűzijátékot is bírja. Esténként pedig kéri a pocak simogatást.” Enzónak fogalma sincs arról, milyen különleges jeggyel rendelkezik, ezért teljesen szokványos kutyaéletet él.

“Imádja, ha eldobjuk neki a teniszlabdáját. Nagyon ügyesen kapja el, aztán lassan visszahozza. Imád bújni is” – meséli Enzo gazdája, Eli Castro. Enzo népszerűsége nagyobb célt is szolgál: világszerte azt üzeni a hasonló folttal született embereknek, hogy ünnepeljék a különlegességüket. Úgy segít, hogy közben nem is tud róla.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét