Ingatag kezdetektől az 5 tagú családig: Katalin és Vilmos 2021-ben a 10. házassági évfordulójukat ünnepelték

0

2021-ben Vilmos herceg és Kate Middleton már a 10. házassági évfordulójukat ünnepelték. A kezdeti szakítástól a rekordot döntő esküvőjükön át vezetett az út ahhoz, hogy mára 5 tagú családdá váltak. Mint minden párnak, akik hosszú ideje vannak együtt, nekik is megvannak a titkaik, amelyeknek tartós házasságukat köszönhetik.

11 dolgot tudhatsz meg Katalin és Vilmos kapcsolatáról, amelyek világossá teszik, mennyire mély a köztük lévő kapcsolat.

1. A főiskolán lakótársak voltak.

Vilmos herceg és Kate Middleton 2001-ben ismerkedtek meg, mikor mindketten a St. Andrews-i Egyetemen tanultak. Ám a pletykák szerint Vilmos szívét a lány 2002-ben rabolta el, mikor egy áttetsző ruhában végiglejtett a kifutón. 2003-ban kezdtek randizni, és össze is költöztek, 2 másik barátjukkal osztoztak egy lakáson.

2. Az esküvő előtt már szakítottak egyszer.

Gyakran külön utakra kell mennünk ahhoz, hogy rájöjjünk, nem tudunk a másik nélkül élni. Így történt ez Vilmos és Kate esetében is. 2007-ben a herceg szakított a lánnyal, mert kételyei támadtak, és egy kis térre volt szüksége.

Bár Kate elkeseredett a szakítás után, szerencsére nem sokáig voltak külön. Pár hónappal később, 2008-ban már újra együtt lehetett látni őket. Azóta a kapcsolatuk töretlen.

3. A kezdetektől a legjobb barátok.

Vilmos kezdettől fogva hitt abban, hogy a jó barátság a jó párkapcsolat alapja. Egy interjúban elmondta, hogy hatalmas előnyt jelentett, hogy Kate-tel eleinte barátok voltak, mert innen a dolgok könnyebben tudtak kibontakozni köztük.

4. Titokban már eljegyezték egymást azelőtt, hogy a nyilvánosságnak bejelentették volna.

Ahogyan a legtöbb pár, az eljegyzés intim pillanatát ők is szerették volna megőrizni maguknak. Egy hónappal azelőtt, hogy a nyilvánosság előtt bejelentették volna jegyességüket, Vilmos herceg egy kenyai utazás alkalmával megkérte Katalin kezét. “Magánúton voltunk néhány barátunkkal, és úgy éreztem, ez a megfelelő időpont” – mesélte később Vilmos.

5. Esküvőjük bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője az évtized esküvője volt. 2011 áprilisában 1900 vendég érkezett a londoni Westminster-apátságba. De a ceremóniát nemcsak ők látták, hanem világszerte több millió néző is. A 72 milliós online közvetítéssel bekerült a 2012-es Guinness Rekordok Könyvébe mint a legtöbb élő közvetítéssel bemutatott esemény.

6. Királyi párként szigorú szabályokat kell követniük.

A házasok gyakran mutatják ki egymás iránti szerelmüket a nyilvánosság előtt, de Vilmos és Katalin ezt nem tehetik meg. Követniük kell a szigorú királyi protokollt, amihez az is hozzátartozik, hogy nem fejezhetik ki nyilvánosan a szerelmüket, például nem becézhetik egymást. Továbbá nem ehetnek kagylót, és csak egy bizonyos módon teázhatnak.

7. Együtt küzdöttek Kate nehéz terhességei során.

A párnak ma már három gyermeke van: György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg. De a szülővé válás nem ment nekik egyszerűen. Az első várandóssága alatt derült ki, hogy vészes terhességi hányásban szenved, amelynek tünetei a súlyos hányás, a hányinger, a fogyás és a dehidratáció.

8. Jó a humorérzékük.

Amelyik pár jókat tud együtt nevetni, azok együtt is maradnak – mondják. Ezt a párost többször elcsípte a kamera is, ahogyan egymással viccelődnek, például egy Norfolkban rendezett eseményen. Mikor egy csapat séf vette körül, Kate ezt mondta: “Vilmosnak legtöbbször az én főztömmel kell megelégednie.” Mire férje így válaszolt: “Ezért vagyok ilyen sovány!”

9. Közös hobbijaik vannak.

2004-ben már párként vettek részt egy sítúrán, a síelés iránti szenvedélyük azóta is megmaradt. Folyamatosan járnak együtt síelni, 2016-ban már György herceget és Sarolta hercegnőt is magukkal vitték.

10. Sarolta hercegnő nem szorult hátra a trónöröklési rangsorban.

2011-ig a fiú örökösöket előbbre rangsorolták a trónutódlás tekintetében, mint a lányokat. Ám Sarolta hercegnő születésével ez megváltozott. A Perth Agreement értelmében egyetlen nőnemű utódot sem lehet hátrébb sorolni az utódlási rangsorban csak azért, mert később öccse születik, ahogyan ez ebben az esetben is történt, hiszen Lajos herceg 2018-ban jött világra. Ő már Sarolta után következik a trónutódlásban, egészen pontosan az 5. a rangsorban.

11. Még egy gyermeket terveznek.

Bár már van 3 gyönyörű gyermekük, közeli terveik között szerepel egy 4. Katalin vágya a nagy család, és ez Vilmost is arra ösztönzi, hogy legyen még egy gyermekük. Terveikről a királynő is értesült és nagy örömmel fogadta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét