Hogyan vezetett Patrick Stewart és Ian McKellen képernyős rivalizálása a való életben a legjobb hollywoodi bromance-hez

0

Ian McKellen és Patrick Stewart legendákká váltak mind a mozivásznon, mind a színpadon. Ma már tudjuk róluk, hogy szinte testvérekként szeretik egymást, olyan szoros a barátságuk. De ez nem mindig volt így. Ilyen közeli barátokká nem is olyan régen váltak.

A következőkből megtudhatod, mindez hogyan történt és hogyan lett egyre erősebb az évek folyamán.

“Ellenségekként” kezdték.

A kezdetektől fogva a karrierjük párhuzamosan futott, ugyanazokat a részeket játszották. Ha az egyikük Macbeth-et alakította, nem volt nehéz kitalálni, hogy a másikuk kit. Tehát, mint kiderült, a “rivalizálásuk” a színpadon sok évvel ezelőtt kezdődött.

McKellen bevallotta, hogy nem volt mindig olyan jó Stewarthoz.

Egyszer egymásba botlottak, és McKellen egyike volt azoknak az embereknek, akiket Stewart megkérdezett, hogy szerintük vállalja-e a hosszú távú szerződést a Star Trekben. Akkor McKellen azt mondta, “Semmiképpen ne!” Később beismerte, hogy ez aligha lehet egy barát ismertetőjele. De ez sokkal azelőtt volt, hogy közel kerültek egymáshoz. Ezután a beszélgetés után 17 évig nem tartották a kapcsolatot.

Rájöttek, hogy nincs köztük olyan sok különbség.

A két színész először körülbelül 20 éve került közelebb egymáshoz. És ironikusan ez akkor történt, amikor ellenfeleket alakítottak az X-Menben 2000-ben. Ennek a filmnek a forgatása volt az az alkalom, amikor több időt töltöttek egy lakókocsiban ülve, mint a színészkedéssel. És ez segített nekik abban, hogy jobban megismerjék egymást.

Egyiküknek sem volt tennivalója, ezért együtt lógtak, teáztak és mindenféléről beszélgettek. Kiderült, hogy elég sok dolog közös bennük. Ugyanazokat a dolgokat szerették. McKellen azt mondta, hogy az a legjelentősebb különbség köztük, hogy Stewart Yorkshire-ből származik, ő pedig Lancashire-ből.

Mindkettőjüket lovagi címmel jutalmazták.

Egy másik egyedi dolog, ami közös bennük, hogy mindkettőjüket lovaggá ütötték. McKellen 1991-ben kapta meg a címet, 3 évvel azután, hogy homoszexuálisnak vallotta magát. Ez utóbbi tény nagyon fontos volt számára, mert nem fogadta volna el a címet, ha nem beszélt volna magáról nyíltan. “Ha hazudsz a természeted központi részéről, lehet benned bízni?” – mondta a Daily Mailnek 2018-ban.

Stewart később “csatlakozott a klubhoz” 2010-ben. Mindig viccelődik arról, hogy nem tudja, miért döntöttek úgy, hogy megkapja ezt a titulust. De nem szalasztotta el az alkalmat, hogy így hívja fel a feleségét: “Ó, helló! Lady Stewart otthon van?”, mivel következésképpen neki is lett ilyen címe.

McKellen volt a szertartásvezető Stewart esküvőjén.

McKellen adta össze Stewartot és a feleségét, ő vezette a szertartást még 2013-ban. Graham Norton műsorában kijelentette, hogy “Én fogok ott állni az oltárnál Patrickkel.”, amitől a közönség nevetésben tört ki.

Az egyik leghihetetlenebb dolog a kapcsolatukban a kölcsönös tisztelet, ami egyfajta alapként szolgál.

Annak ellenére, hogy voltak idők, amikor nem kedvelték egymást annyira vagy irigyek voltak egymásra, a tisztelet minden ilyesmit felülírt. És ez a kulcs a nagyszerű kapcsolatokhoz. Őszintén tisztelik egymás tehetségét és erősségeit, és teljes mértékben elfogadják a másik hibáit és esendőségét. Mindketten érett férfiak, akik tudják, hogy a versengés, összehasonlítás és a kritizálás egyszerűen nem illik hozzájuk.

Te is találtál ilyen barátot az életben? Ismersz másokat, akik ilyen kapcsolatot ápolnak? Oszd meg a történeteidet egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét