Hogyan tehetik tönkre az érzelmeid az egészségedet, és mit tehetsz ellene

1
11747

Testünk jelzéseit és néha a pszichológiai állapotunkat össze lehet kapcsolni az érzelmeinkkel. Amikor képtelenek vagyunk elengedni a negatív érzéseket, az megnyilvánulhat pszichológiai problémákban. És minél jobban kifejezi valaki az érzelmeit, annál kevésbé betegszik meg. Nézzük meg néhány gyakori betegségnek a pszichológiai okait, és segítsük elkerülni a felesleges egészségügyi problémákat.

Törődünk a testi és mentális egészségeddel, és találtunk néhány pszichoszomatikus okot a betegségek kialakulására.

1. A félelem okozhat allergiát és bőrgyulladást.

Néhány kutató azt mondja, hogy a gyakori allergiás állapotok kapcsolódhatnak a mentális egészséghez. Az ekcémát, magas lázat és az asztmát okozhatja mentális betegség. Lehet, hogy évek óta szenvedsz az allergiától, de az allergén még mindig ismeretlen. A belső félelmek kiválthatják ezt az állapotot.

Az asztma tünetei és a bőrgyulladás csökkenthető vagy gyógyítható a pszichoszociális tényezők terhelésének csökkentésével.

2. A megszállottság kiválthat súlyproblémákat.

A súlyproblémákat okozhatja és kiválthatja a megszállottság vagy a belefeledkezés a kisebb vagy képzeletbeli hibákba. Lehet, hogy túlságosan aggódsz a ráncok, kis mellek vagy más testrészek miatt.

A testünkről való gondoskodás nagyon fontos, és természetesen szükséges, de a fanatizmus nem kívánt és veszélyes eredményekhez vezethet.

3. A félelem és a megszállottság több különböző betegség tüneteit okozhatja egy időben.

Lehet, hogy elkezdtél aggódni egy súlyos betegséggel kapcsolatban, bár nincs okod rá. És azután, hogy túl sokat gondolkodtál erről, valóban elkezded érezni a tüneteket a testeden.

Néha túlértékelhetjük a problémákat. A negatív érzések rögzítése csak a helyzetet rosszabbá, a betegséget pedig valósabbá teszi.

4. Az érzelmi konfliktusok és a stressz előidézhetnek emésztési zavarokat.

A gyomrunkat egy összetett rendszer irányítja. Az életben tapasztalt stressz módosíthatja az impulzusokat, és okozhat benne nem kívánt hatásokat.

A gyomor gyulladását és gyomorhurutot okozhat egy konfliktus az érzelmeidben: képtelenség a felelősségvállalásra, felnőni, nehéz konfliktusból kiutat találni. Amikor visszautasítjuk egy belső konfliktus figyelembevételét, fizikálissá válik annak érdekében, hogy az agy figyeljen rá.

5. Az önkritika és a félelem fejfájást és migrént okozhat.

Az önkritika, az alacsony önbecsülés és a belső félelem mind azok az okok, amelyek okozhatják, hogy mindig aggódsz és stresszelsz.

Lehet, hogy megalázottnak érzed magad, alábecsültnek, és hogy egyre keményebben kell dolgoznod azért, hogy megbocsáss magadnak néha.

Túl sok információ van a fejedben! Néha túl sokat várunk el magunktól, és ez okozhat más testi problémákat is.

6. A depresszió és a szorongás szívbetegségekhez vezethet.

A visszatérő depressziót és szorongást összekapcsolták a szívkoszorúér-betegség jelentősen megnövekedett kockázatával.

Szorongást érezhetsz, és hogy mindennap egyre idegesebb vagy, és azt tapasztalhatod, hogy a szíved elkezd gyorsan verni. Ez szívproblémákat válthat ki.

Mit tegyél, hogy elkerüld.

  • Amellett, hogy felkeressük az orvosunkat a fizikai tünetekkel, az is fontos, hogy ellátogassunk egy pszichológushoz is, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét, és megkapjuk a megfelelő kezelést.
  • A meditáció és a tudatos jelenlét terápia jó megoldás a stressz csökkentésére.

A szakértők azt mondják, hogy a tudatos jelenlét segít megtanulni, hogyan rendezzük újra a figyelmünket. Fontos, hogy ne ítélkezz magad és mások felett, és hogy néha kikapcsold az elméd.

Hasznos volt számodra a cikk? Írj kommentet, és oszd meg a barátaiddal!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét