Hogyan szabadulj meg az orrdugulástól mindössze 15 perc alatt

0
4681

Bárki, akinek valaha eldugult az orra, egyetértene, hogy jobb minél előbb megszabadulni ettől az érzéstől.

Összegyűjtöttünk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan szabadulj meg az orrdugulástól gyorsan, és hogyan legyen a hatás hosszan tartó.

6. Masszírozd a szemöldökök közötti pontot.

Masszírozd gyengéden, de magabiztosan egy percig.

Ez a masszázs hatással van a orrnyálkahártyára:

  • megakadályozza az üregek kiszáradást és gyulladását;
  • megelőző hatása van;
  • csökkenti a nyomást a homlok- és orrmelléküregben.

5. Masszírozd az orrmelléküregeket.

Végezz gyengéd, körkörös mozdulatokat az orrszárny területén 1-2 percig a mutató- és a középső ujjaddal. Ez a folyamat segít megnyitni az orrüreget, és sokkal könnyebb lesz kifújni az orrod.

4. Masszírozd az orrod és az ajkad közötti pontot.

Masszírozd ezt a pontot a felső ajkad és az orrod között gyengéd mozdulatokkal 2-3 percig. Ez a trükk segít eltávolítani a duzzanatot az orrodban.

3. Használj párásítót.

Amikor a levegő páratartalma kevesebb, mint 40%, a váladék az orrodban megszárad, és akadályozza a szabad légzést. Amikor már amúgy is túl sok a váladék, és a páratartalom alacsony, súlyos bakteriális szövődmények alakulhatnak ki. Az optimális nedvességtartalom 40 és 60% közötti.

2. Melegítsd fel az orrnyergedet.

Vegyél egy meleg ruhát (felmelegítheted a mikróban vagy tedd meleg vízbe és csavard ki alaposan). A borogatásnak nem szabad túl melegnek lennie, csak kellemes hőmérsékletűnek. A hő folyékonyabbá teszi a váladékot. A melegítés után fújd ki az orrod vagy mosd át sóoldattal.

1. Ha allergia az orrfolyás oka, eddz.

Ha a pulzus kellően megemelkedett, és a tested felmelegszik, az jó hatással van a váladék fluidizálására az orrodban, és sokkal könnyebb lesz kifújni az orrod. 15 perc fizikai aktivitás elég ahhoz, hogy megküzdj az allergiás náthával (ha kerülöd az allergéneket).

Melyik tippet fogod kipróbálni? Van saját trükköd?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét