Hogyan mentette meg Tina Turner életét második férje, és bizonyította be, hogy a szerelem mindent legyőz

0

A hírességeknek is van múltjuk, ami meghatározza őket. Számos akadályon küzdötték át magukat, hogy megvalósítsák az álmukat, de az emberek erről gyakran elfeledkeznek. Tina Turner sem kivétel. Sok hullámvölgyet megtapasztal azelőtt, aközben és azután, hogy híressé vált. De mindezek ellenére össze tudta szedni magát, megtalálta a szerelmét, akivel 20 éves kapcsolat után házasságot kötött, és aki megmentette az életét egy nagyon kényes egészségügyi állapotban.

Szeretnénk megosztani Tina Turner történetét, aki bizonyította, hogy a zivataros időszak után mindig nyugalom jön.

Little Annből Tina Turner, a rock ‘n’ roll királynője lett.

Tina Turner zenei karrierje az 1950-es években kezdődött, amikor az első férjével énekelt, Ike Turnerrel, aki a Kings of Rhythm tagja volt. Tina 17 évesen találkozott a férfival, és bár énekelt a nyilvánosság előtt néhány alkalommal a helyi templom kórusának tagjaként, hosszú időbe telt, míg érdeklődéssel fordult az énekesi pálya felé, és ennek a hivatásnak szentelte magát.

Az első dalait Little Ann néven vette fel, és egészen 1960-ig várni kellett, hogy Tina Turner néven debütáljon, mégpedig a A Fool in Love című kislemezével.

Ike és Tina más-más úton haladtak.

Ike és Tina képesek voltak művészként együtt dolgozni, és majdnem egy évtizedig alkottak egy pár. A kapcsolatuk nem volt rózsás. Tina megszökött a férjétől, csupán egy hitelkártyát és 36 centet vitt magával. Két évvel később váltak el.

Tele volt adóssággal, szinte a nulláról kellett kezdenie, hotelekben kellett énekelnie, míg a szerencse újra bekopogott az ajtaján. Londonba ment, hogy felvegye a Private Dancer című albumát, amelyhez kapcsolódóan 3 Top 10-es kislemez jelent meg, és ami több Grammy-t is elnyert: az év felvételéért, a legjobb női popénekes teljesítményért és a legjobb rockénekesnő kategóriában. Tina visszatért.

Szerelem volt első látásra.

A szakmájában Tina Turner csodálatos eredményeket ért el. Nem is lehetett volna kiteljesedettebb, mikor 1985-ben megismerte Erwin Bachot – a jelenlegi férjét –, aki az EMI vezetője volt. A találkozás mindkettőjük életét örökre megváltoztatta. “Szerelem volt első látásra” – mondta az énekesnő.

Még a személyes Instagram-profilján is azt állítja Tina, hogy ő maga hívta el a férfit randira anélkül, hogy gondolkodott volna azon, hogy mit hozhat a jövő. “Néha másodpercek változtatják meg az életedet, mert érzel egy szikrát, egy azonnali kötődést.”

Az érzés és a tisztelet kölcsönös volt.

Az énekesnő önéletrajzában az áll, hogy Erwin is bevallotta neki az érzéseit, és támogatta a legnehezebb pillanatokban is.

Egy spanyol újságnak, az El Paísnak a következőt nyilatkozta: “69 éves voltam, és egy nagyon kimerítő turném volt. A vérnyomásom is magas volt, 1985 óta szedtem rá gyógyszert (…). Sok évnyi kemény munka után készen álltam arra, hogy abbahagyjam. Nem akartam, hogy a rajongóim eljöjjenek egy show-ra, és azt gondolják, hogy már nem vagyok jó.”

Másodszor is férjhez ment.

A második házasságához kapcsolódóan Tina azt mondta, hogy elérkezett egy pillanat, amikor azt érezte, hogy a csúcson van. “Ez az a boldogság, amiről az emberek beszélnek, mikor nem akarsz semmi mást, csak venni egy mély lélegzetet, és azt mondani, hogy minden rendben van – mondta. – Ez egy csodálatos hely megállni.”

Azonban néhány héttel az esküvő után a dolgok komplikálttá váltak számára az egészségügyi állapota miatt. “Felébredtem, és úgy éreztem, mintha a fejembe és a jobb lábamba villám csapott volna. Próbáltam beszélni, de nem tudtam kimondani a szavakat. Szívrohamom volt. Kemény ütés volt ez a testemnek. A jobb oldalam lezsibbadt.
Fizikoterapeutához kellett járnom, hogy újra megtanuljak járni, a jobb kezem használata problémás lett volna (…). Az orvosom aggódott azért, hogy a vérnyomásom hatással lehetett a veséimre, ezért elküldött egy specialistához. Dr. Jorg Bleisch tájékoztatott arról, hogy a veséim csak 35%-osan működnek” – mondta az El Paísnak.

Tina és Erwin együtt egészségben és betegségben.

Amikor két ember összeházasodik, megfogadják, hogy hűségesek lesznek egymáshoz egészségben, betegségben. Ezt Tina és Erwin is betartották. Erwin ebben a tekintetben ott volt az énekesnő legkeserűbb pillanataiban, mivel rák miatt el kellett távolítani a belei egy részét.

2016-ban a veséinek a működése 35%-ról 20%-ra csökkent, és csak 2 lehetőség volt: a dialízis és a transzplantáció. Erwin úgy döntött, ő lesz a donor, és megmenti a felesége életét. Erwin azt mondta neki: “Nem akarok másik nőt vagy másik életet.” Tinát meglepte, hogy a férfi hajlandó volt ezt bizonyítani azzal, hogy odaadta az egyik szervét.

Ma Tina és férje Svájcban élnek.

Mit gondolsz Tina Turner férjének döntéséről?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét