Hogy néz ki ma a Zsírégetők 9 győztese

0
35

A fogyással kapcsolatos tévéműsorok nemcsak jó kikapcsolódási lehetőséget jelentenek sok nézőnek, hanem remek példái annak is, hogy hogyan tudják az emberek átértékelni a dolgokat az életükben. Azonban azok a módszerek, amik ezekben a műsorokban lehetővé teszik a résztvevőknek, hogy elképesztő eredményeket érjenek el, vitatottak. Sokan azt mondják, a szigorú diéták és az extrém fizikai megterhelés csak azért van, hogy lenyűgözzék a nézőket, valójában pedig még több súlyfelesleghez vezetnek a jövőben.

Úgy döntöttünk, utánajárunk, hogy igaz-e ez, és megkerestük a leghíresebb fogyókúrás műsorok nyerteseit az interneten, hogy lássuk, hogy néznek ki most, évekkel a show után.

Ryan Benson, a Zsírégetők 1. évadjának győztese

A Zsírégetők az első fogyással kapcsolatos műsor volt az amerikai televízióban 2004-ben. Az első évad győztese, Ryan Benson úgy ment oda, hogy 150 kilót nyomott. A hónapokig tartó fárasztó edzés és a szigorú étrendbeli megszorítások lehetővé tették számára, hogy 55 kilót fogyjon. De ahogy a show véget ért és Ryan hazament, újra hízni kezdett.

Ryan egy második esélyt kapott 2017-ben azzal, hogy beleegyezett, hogy szerepel a The Big Fat Truth egyik epizódjában. A programnak az volt a célja, hogy megtalálja azokat a életviteli problémákat, amik a résztvevők elhízásához vezettek. Miután részt vett a programban, Benson változtatott az életmódján és az étrendjén. Elkezdett mozogni, így ma szívesen oszt meg fotókon az Instagramon.

Ali Vincent, az első női győztes a Zsírégetőkben

Amikor Alison “Ali” Vincent megérkezett a műsorba, 106 kiló volt. A show folyamán leadta a testsúlyának közel felét, a végső eredménye 63 kiló volt. Hosszú ideig sikerült Alinak formában maradnia, még egy egészséges életmóddal foglalkozó tévéműsornak is volt a házigazdája. 2015-ben tragikus események vezettek ahhoz, hogy a súlya ismét nőni kezdett, és elérte a 90 kilót. Ma Ali ikerfiúk boldog édesanyja, akiknek 2018-ban adott életet. Tudja, hogy egy nap vissza fog térni a fogyókúrás utazásához.

Helen Phillips, a legidősebb női győztes a Zsírégetőkben

A háromszoros édesanya, a 48 éves Helen Phillips a legidősebb lányával, Shanonnal érkezett a műsorba. Ez volt a producerek második kísérlete arra, hogy párokról készítsenek műsort. A kezdő súlya 117 kiló volt. Helen sosem gondolta, hogy döntős lesz, csak azt, hogy talán fogy 25-30 kilót.

A show után Helen nem akarta nyilvánosság előtt élni az életét, de időről időre felkeltette az újságírók figyelmét. Még mindig mozog, törődik a testével, jól néz ki.

Danny Cahill, a Zsírégetők 8. évadjának győztese

Danny fogyókúrás története tele van hullámvölgyekkel. 7-től 15 éves koráig túlsúlyos volt. Tudta, hogy csúfolnák a középiskolában, ezért keményen dolgozott, és leadott 34 kilót. Rendkívül népszerű lett, minden srác irigykedett rá. A középiskola után a súlya azonban fokozatosan nőtt. Úgy érkezett a műsorba, hogy 195 kilót nyomott, és győztesként, 108 kiló mínusszal távozott.

Alapított egy céget, hogy segítsen és motiváljon másokat, elkezdett blogolni, írt több könyvet a fogyásáról, de idővel a kilók ismét elkezdtek felkúszni. Egy tanulmányban, ami Dannyt és más műsorok versenyzőit követte nyomon, azt találták, hogy napi 800 kalóriával kevesebbet éget el, mint a hasonló testalkatú férfiak, mert lassabb az anyagcseréje. De addigra Danny már visszaszedett körülbelül 45 kilót.

Daris George, a Zsírégetők 9. évadjának döntőse

Daris döntős lett a műsorban, de az első helyet nem tudta megszerezni. Ennek ellenére “number 1” maradt a nézők szívében. Az elragadó, göndör hajú fiatal férfi 157 kiló volt az évad kezdetén, és csupán 81 a végén. Nemcsak az egészsége miatt döntött úgy, hogy részt vesz a műsorban, hanem azért is, mert családot szeretett volna alapítani.

A közönség kedvence ma jól van: házas, és gyerekei vannak. Bár visszaszedett néhány kilót, boldognak és elégedettnek tűnik.

Olivia Ward, a Zsírégetők 11. évadjának győztese. Ő egyike azoknak, akik a legnagyobb sikereket érték el.

Olivia Ward azért érkezett a műsorba, mert az volt az álma, hogy opera-énekesnő legyen, de úgy gondolta, hogy a súlya (118 kiló) akadályozza ebben. Olivia 59 kilóval és teljesen más törekvésekkel hagyta el a műsort. Ő és a testvére, Hannah, aki szintén részt vett a műsorban és szintén döntős lett, fitneszblogot és saját YouTube-csatornát indítottak.

Ezután Olivia edző lett a SoulCycle nevű cégnél. 2020 januárjában életet adott a második fiának, majd gyorsan ismét formába jött, és elkezdett motivációs konferenciákat vezetni.

Dannielle Allen, a Zsírégetők 14. évadjának győztese

Danni 55 kilót dobott le a műsor alatt, 117 kilóról 62-re fogyott. Folytatta az edzést, 2013-ban lefutotta a Chicago Marathont, jógaoktató lett, és a marketingosztály vezetőjeként dolgozik a Planet Fitnessnél.

Rachel Frederickson, a Zsírégetők 15. évadjának győztese

Az eredmények, amiket Rachel elért, vegyes reakciókat váltottak ki nemcsak a közönség, hanem a trénerek, tanácsadók körében is. A fiatal nőnek sikerült leadnia 118 kilót, elérte a 48 kilós testsúlyt, azonban ezzel egy időben a magasságának és a testsúlyának az aránya miatt olyan kategóriába került, amit az orvosok a BMI alapján egészségtelennek mondanának.

2 hónappal később Rachel egy interjúban azt mondta, hogy felszedett 9 kilót, és most tökéletes a súlya. Kerüli a nyilvánosságot, zárt az Instagram-fiókja, és nem vesz részt olyan műsorokban, amit a korábbi győzteseknek szentelnek.

Jim DiBattista, a Zsírégetők 2020-as évadjának győztese

A műsort azért fejezték be, mert kritizáló beszédek sorozata született, valamint azért, mert publikáltak egy hosszú távú tanulmányt a 11 évad résztvevőiről, amely azt mutatta, hogy a többségük képtelen volt fenntartani a normál testsúlyt. 4 év kihagyás után egy másik csatornán, megújult formában indították újra a show-t.

Az új megközelítés nem befolyásolta a győztes elképesztő eredményeit: képes volt 65 kilótól megszabadulni 175 kilóról indulva. A műsor után Jim visszatért a munkájához, illetve folytatta a fogyókúrát. 2020 nyarán elérte a célját, a 73 kilós testsúlyt. A rajongói figyelemmel kísérik az eredményeit az Instagram-oldalán.

BÓNUSZ

Világszerte számos fajtája létezik a televíziós fogyókúrás show-knak. Ezek közül az egyikben egy egész éven át útmutatást nyújtanak a résztvevőknek. Minden epizódot más-más résztvevőnek vagy párnak szentelnek. A képen látható pár például a projekt kezdetén együtt összesen 272 kilót nyomott. Egy év alatt mindketten 66 kilót fogytak, így az összsúlyuk 140 kiló lett.

Neked van kedvenc fogyókúrás műsorod? Mit gondolsz, te fenn tudnád tartani az elért súlyod a műsor után? Mondd el egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét