Hilary Duffot azért kritizálták, mert terhesen szusit evett

0

A várandós Hilary Duff kritikákat kapott, miután megosztott egy videót arról, ahogy éppen szusit eszik, ezt pedig terhesség alatt nem szokták javasolni. A dolog vegyes reakciókat váltott ki a közösségi médiában. A kritikák középpontjában a nyers vagy a kelleténél kevésbé hőkezelt hal fogyasztásának a baba egészségére gyakorolt hatásai álltak.

A színésznő 2023 decemberében Instagramon jelentette be, hogy a negyedik gyermekét várja, és megosztott egy fotót, amin a pocakja is látható. Ez lesz a harmadik közös gyermeke férjével, Matthew Komával. “Egy percre megpróbáltam elrejteni ezt a dolgot” – írta a fotó mellé. A hírt Koma is megosztotta Instagramon azzal a felirattal, hogy “Úton a 4. baba”.

A párnak már van egy 4 éves lánya, Banks, egy 2 éves lánya, Mae, és Duffnak az előző házasságából, Mike Comrie-tól egy 11 éves fia, Luca.

Még 2018-ban, a 2. közös gyermeküket várva Hilary megosztott egy videót, ami nagy port kavart. A videóban Duff és egy barátnője köntösben koccintanak, miközben egy szusival és tekercsekkel teli asztalnál ülnek a földön. “A legjobb este ezzel a csajszival” – írta a videóhoz. Bár azt nem tudni, valóban evett-e a nyers halból, a kommentelők azonnal kiritizálták, amiért potenciális veszélybe sodorja a babáját.

Sokan írták, hogy terhesség alatt nem szabad szusit enni. “Remélem, ez csak zöldséges szusi. Terhesség alatt nincs szusi” – írta egy kommentelő. “Na várjunk, szusi, mikor terhes vagy?” – kérdezte másvalaki.

De voltak, akik Duff oldalán álltak, és rámutattak, hogy valószínűleg ő is tisztában van azzal, hogy az ételmérgezés nagyobb veszélyt jelent a terhes nők számára. “Istenem, hadd egye! Ez valószínűleg csak zöldséges szusi, nem fog vele ártani a babának” – írta valaki. “Jó étvágyat a szusihoz, és ne engedd, hogy mások elvegyék az örömödet” – kommentelte másvalaki.

Nyers vagy gyengén hőkezelt halból és tengergyümölcseiből készült szusit enni nem ajánlott várandósság alatt, mert a babát káros anyagoknak teheti ki. Ha csak most tudtad meg, hogy terhes vagy, és ettél szusit, ne ess pánikba! Mondd el az orvosodnak, hogy nyers halat fogyasztottál. Ő megválaszolja a kérdéseidet, és elmondja, melyek a biztonságos ételek a várandósság alatt.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét